Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

O Bilgileri Tansu Çiller Gizledi"

O Bilgileri Tansu Çiller Gizledi
Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Birgün gazetesinden Enver Aysever'e konuştu..
24.12.2011 / 13:26


Faili meçhul cinayetlerin bir siyasal yöntem olarak kullanıldığı dönemleri tartışıyoruz. Bana sorarsanız, bu uzun yıllara yayılmış ve neredeyse geleneÄŸi oluÅŸmuÅŸ bir yöntem. Osmanlı'dan gelen kötü bir alışkanlık...



Hatta meÅŸru, neredeyse siyasetin doÄŸasında kabul edilen bir yol. Engelleri yok ederek ilerlemek ve ayakta kalmak! 



Sessiz eski baÅŸbakan Çiller "Devlet için kurÅŸun sıkan da bir, yiyen de!" diye buyurduÄŸunda kimse ÅŸaÅŸmadı duruma. Hatta bir siyasi yöntemi/huyu, bunca iyi özetlediÄŸi için teÅŸekkür bile etmek gerekir hanımefendiye. Bir iÅŸi uygulayan, tanık plandan daha iyi tarifeden bulunur mu?



Ortalık toz duman, konuÅŸtuÄŸumuz yıllar aslında daha dün! Lâkin Çiller bir 'Issız Kadın' halinde. Derin bir suskunluk, handiyse gizlenme içinde. Sıkça iÅŸittik 'Bir konuÅŸursam, yer yerinden oynar' diye kimilerinden. Belki o halde!



YILMAZ'IN SÜRECE DAÄ°R SATIR BAÅžLARI

Mesut Yılmaz o dönemin siyasi aktörlerinden ve eski baÅŸbakan. Aradım kendisini. Bu sürece dair ne düÅŸündüÄŸünü sordum. ÇiUer'le bir tür kan davası biçiminde süren iliÅŸkileri olduÄŸunu biliyoruz. Åžimdi madem eski dosyalar açılıyor... Bakın neler dedi:



"Susurluk raporu yeterli deÄŸildir. Yargı gereÄŸini yapmadı. Ciddi soruÅŸturma olmalıydı. Bana intikal etmeyen bilgiler olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Bu rapor bir ipucudur. Mucizevi deÄŸildir. Savcılığa yolladım.



"Devlet sırrı dışındaki tüm bilgiler raporda var. Devlet sırrı olanlar Azerbaycan'da darbe giriÅŸimi, Yunanistan'a orman misillemesi gibi konular. Faili meçhuller için engel yok.



"Elkatmış ve Çarkın doÄŸru söylemiyor. KiÅŸisel hesaplaÅŸma için konuÅŸuyor Ayhan Çarkın.



"Eymür'ün ifadesi 15 yıl geç alındı. Sürecin açığa çıkması için ümidimi kaybettim. Tüm yapılanlar göstermelik.



"Topal cinayetini cumhurbaşkanına ilettim. Cumhurbaşkanı iki mektup yazdı Erbakan'a. Fakat gereğini yapmadı Erbakan.



"Devlet idaresinde dokunulmazlık olmaz. Sorumsuzluk olmaz.



"12 Eylül'den sonra yurtdışında eylem yapanlar çaÄŸrıldı. Bu kiÅŸiler suçluydu. Onlara görev verildi.



"MÄ°T'te Kutlu SavaÅŸ tehdit edildi. Ülke menfaati için deÄŸil, suçların üstü örtülsün diye.



ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİN ÖRTÜSÜ KALKMADI

Öteden beri en çok merak edilen mesele devletin kimi gizli/pis iÅŸlerini görmek için örtülü ödenek adı altında bir bütçeyi ne için, nasıl ve kimlere kullandığıdır. Bunu da sordum Yılmaz'a. Yanıt çarpıcı;



"Tüm baÅŸbakanlar görev süreleri bittiÄŸinde bu fondaki paranın nasıl ve nerede kullanıldığını yeni gelen baÅŸbakana iletir. Ben de bu bilgiyi aktardım, benden öncekiler de bana aktardılar.



Erbakan, Ece-vitve Demirel'de böyle oldu. Bir tek Tansu Hanım, dönemine yönelik bilgiyi paylaÅŸmadı. Bu konunun üstüne giderseniz koalisyonu bitiririm, dedi. Ben de bitsin, dedim. Bu son oldu."



Anlaşılan o ki, devlet sorunları çözmek için pis iÅŸlere bulaÅŸmış, kimse görmemiÅŸ, duymamış ve ÅŸimdi de konuÅŸmuyor. Ä°ki Mehmet arasında süren bir hesaplaÅŸmayı izliyoruz. Güç dengeleri deÄŸiÅŸiyor. Bilek güreÅŸi sürüyor.



Dönemin önemli isimleri Çevik Bir, Erol Özkas-nak konuÅŸmadıkça, iki Çiller (Tansu ve Özer) örtülü ödeneÄŸi ve icraatları açığa çıkarmadıkça bu kötü ortaoyunu sürec






Bu haber toplam 2469 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler