Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Demirel'den Menderes'e vefasızlık!

Demirel'den Menderes'e vefasızlık!
Süleyman Demirel, 'kardeşim' dediği Aydın Menderes'in cenaze törenine katılmadı.
25.12.2011 / 21:01


Eski BaÅŸbakanlardan Adnan Menderes'in oÄŸlu Aydın Menderes, tedavi gördüÄŸü Ankara Atatürk EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliÄŸi nedeniyle 65 yaşında hayatını kaybetti. Menderes, Fatih Cami'nde öÄŸlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuÄŸuna dualarla uÄŸurlandı. BaÅŸta CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül ve BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan olmak üzere siyaset dünyasının önemli ÅŸahsiyetlerinin katıldığı cenaze törenine 9. Süleyman Demirel ile eski Demokrat Parti Genel BaÅŸkanı Hüsamettin Cindoruk katılmadı.



Demirel, vefat haberinin ardından telefon ile baÄŸlandığı bir televizyon kanalında Menderes'in için "kardeÅŸim" ifadesini kullanmıştı. Cindoruk'un ise Menderes'in vefatı üzerine kamuoyuna yansıyan bir açıklamasının olmaması dikkat çekti.



Türk siyasi tarihinin en önemli kırılma noktalarından birisi olan 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından idam edilen Demokrat Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Adnan Menderes'in avukatı olduÄŸu iddia edilen Hüsamettin Cindoruk'un, hiçbir zaman böyle bir görev üstlenmediÄŸini ise Aydın Menderes, Cihan Haber Ajansı'na açıklamıştı.



"Cindoruk'un, kamuoyunda babanız Adnan Menderes'in avukatlığını yaptığı yönünde bir inanış var. Cindoruk, böyle bir görev ifa etti mi?" ÅŸeklindeki bir soruya Menderes, "Hayır, Cindoruk, Adnan Menderes'in avukatı olmamıştır. Adnan Menderes'in imzasını taşıyan herhangi bir vekalete haiz olmamıştır. Ayrıca, Menderes ailesinden baÅŸka bir Menderes'in avukatlığını da üstlenmemiÅŸ, vekaletnamesine haiz olmamıştır. Sorunuzdaki ifadeniz doÄŸru, zaman içerisinde Cindoruk kendisi Menderes'in avukatı olarak tanıtıldığı durumlarda sessiz kalmış, bunu tekzip etmemiÅŸ, adeta kendisinin böyle tanıtılmasında piÅŸkince bir memnuniyet içerisinde gözükmüÅŸtür. Ancak hiçbir zaman Adnan Menderes'in avukatı olmamıştır." cevabını vermiÅŸti.



Menderes, DP Genel BaÅŸkanlığı'na adaylığını açıkladığı zaman Cindoruk için günümüz darbecilerine bir lojistik destek sunan onların önünü açmak isteyen, yeri geldiÄŸinde açıkça destekleyen bir tavır ortaya koyduÄŸunu söylemiÅŸti. Hüsamettin Cindoruk'a verilecek her oyun DP ve Adnan Menderes'in hatırasına saygısızlık, darbeciliÄŸe, ErgenekonculuÄŸa, siyasete iki yüzlülüÄŸe verilmiÅŸ bir oy anlamına geleceÄŸini ifade etmiÅŸti.



Menderes, "Cindoruk, rahmetli Hasan Polatkan'ın vekiliydi. Åžimdi ben soruyorum; Polatkan'ın anıt mezarı Ä°stanbul'da, adresini biliyor mu acaba? Bu ÅŸahıslar merhum Menderes'in, Bayar'ın hatıraları üzerine ne yapmışlar? Sadece istismar. 16 Mayıs'ta DP ve Menderes istismarı bitecektir. Bu partinin yakasını bıraksın." diye konuÅŸmuÅŸtu.



Demirel ve Cindoruk hakkında kamuoyunun bu insanları çok daha iyi tanıyabilmesi açısından yeni açıklamaları olacağını dile getiren Menderes, "Söylenecek çok ÅŸey var. Onları zaman zaman ortam oluÅŸtukça tabi söyleyeceÄŸiz. Sürekli bir etkisi olsun, en azından yapılacak ilk seçimlere kadar peyderpey bunları söyleyeceÄŸim. Tabi ne Demirel'i ne Cindoruk'u önemsediÄŸim için deÄŸil. Ama milletimizin bilmesi gereken, geride bıraktığımız 49 yıla ait gerçekler var. Benim amacım sadece bunları aktarmaktır. Bunun takdirini de milletimize, kamuoyuna bırakmaktır. Ama bunları söylememeyi, saklamayı kendi adıma sorumsuzluk olarak kabul ediyorum." ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu.



CÄ°HAN






Bu haber toplam 3340 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler