Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Tff Disiplin Kurulu Eski Ãœyesi Avukat Remzi Kazmaz:

Tff Disiplin Kurulu Eski Ãœyesi Avukat Remzi Kazmaz:
Küme Düşmenin Tamamen Kaldırılması Cezada Caydırıcılık Prensibine Aykırı Olmakla Birlikte, UEFA ve FIFA Kriterlerine de Aykırıdır"
30.12.2011 / 15:01


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu eski üyesi Avukat Remzi Kazmaz, "Küme düÅŸmenin tamamen kaldırılması cezada caydırıcılık prensibine aykırı olmakla birlikte, UEFA ve FIFA kriterlerine de aykırıdır" dedi.



Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu eski üyesi Avukat Remzi Kazmaz, "Küme düÅŸmenin tamamen kaldırılması cezada caydırıcılık prensibine aykırı olmakla birlikte, UEFA ve FIFA kriterlerine de aykırıdır" dedi.



Kazmaz, yaptığı yazılı açıklamada, TFF Yönetim Kurulu'nun iç tüzük gereÄŸi 58. maddenin tartışılması için olaÄŸanüstü genel kurul toplantısı kararı ile ÅŸike ve teÅŸvik suçunda küme düÅŸürülmesi olayını deÄŸerlendirmek ve karar almak için tartışmaya açtığını belirterek, ÅŸöyle devam etti:



"TFF'nin aldığı OlaÄŸanüstü Genel Kurul kararı doÄŸru ve yerinde bir karardır. Genel kurula katılan Süper Lig, Bank Asya, 2. Lig ve 3. Lig kulüp temsilcileri, spor adamları, FIFA ve UEFA'da görev yapanlar, hukukçular, milli sporculardan oluÅŸan genel kurulda 58. madde ÅŸike teÅŸvik tartışılacak. Bu kurul karar alabilir, 58. madde deÄŸiÅŸtirebilir. Katılanların çoÄŸunluÄŸuyla alınacak kararla genel kurul isterse 58. madde belirtilen ÅŸike sorununu küme düÅŸme kararını ortadan kaldırabilir veya teÅŸvik bir baÅŸka ceza ile cezalandırılabilir. Puan silme, para cezası gibi veya teÅŸvik ve teÅŸebbüs küme düÅŸme maddesinden çıkartılarak ayrı bir madde olarak düzenlenebilir."



Yapılacak yeni düzenlemenin de beraberinde bir çok tartışmayı getireceÄŸini ifade eden Kazmaz, ÅŸunlar kaydetti:



"EÄŸer ana gündem maddesi olan küme düÅŸme olayı disiplin talimatnamesinden çıkartılırsa yaÅŸanan bu ÅŸike depreminde enkaz altında kalan Türk sporunun ruhuna Fatiha okumaktan baÅŸka yapılacak baÅŸka bir ÅŸey kalmayacaktır. Küme düÅŸmenin tamamen kaldırılması cezada 'caydırıcılık' prensibine aykırı olmakla birlikte, UEFA ve FIFA kriterlerine de aykırıdır. Küme düÅŸme kesinlikle kaldırılmamalı. Ancak 58. maddede belirtilen teÅŸvik bu maddeden çıkartılarak ayrı bir maddede düzenlenerek farklı bir ceza ile cezalandırılmalıdır. Ayrıca ÅŸike ve teÅŸvik suçunda teÅŸebbüs de küme düÅŸme olarak deÄŸerlendirilmemeli. Bu da 58. maddeden tamamen çıkartılmalıdır. TFF günaha ortak arayarak olaÄŸanüstü genel kurula gitmiÅŸtir. TFF Genel Kuruluna bir tavsiye, gelin küme düÅŸme olayını bir defaya mahsuben bir karar alarak erteleyin. 58. maddede ufak düzenlemeler yapın günü kurtarın. Bu davranışın ilerisi için Türk sporuna ne getireceÄŸini, bekleyip görelim."



- RÄ°ZE






Etiketler: remzi kazmaz
Bu haber toplam 3119 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler