Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Tüm devlet erkanı bir toplantıda öldürülecek'

Tüm devlet erkanı bir toplantıda öldürülecek'
Başbakan Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhine internet üzerinden faaliyet yürüten genç subayların dört kuvvet komutanlığında örgütlendiği ortaya çıktı.
31.12.2011 / 15:02


Genelkurmay BaÅŸkanlığı'na ihbar mektubuyla birlikte gönderilen 3 DVD içerisinde, illegal yapıda örgütlenen bazı genç subayların, kuvvet komutanlıkları içerisindeki yapılanması ile mevcut hükümeti asimetrik darbe yaparak yıkmak istediklerine dair bilgilerin yer aldığı belirtildi. Söz konusu DVD'lerin, Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Deniz TeÄŸmen Ülkü Öztürk'e ait bilgisayarın hard diskinden alınan belgeleri içerdiÄŸi ifade ediliyor. 3 No'lu DVD incelendiÄŸinde genç subayların Deniz'de 'Martı', Kara'da 'Kurt', Jandarma'da 'Tilki', Hava'da 'Kartal Kuvvetleri' kod adıyla 'Hücresel', 'Bölgesel' ve 'HiyerarÅŸik' olarak teÅŸkilatlandıkları iddia ediliyor.



Genelkurmay'a gönderilen bilgi notunda genç subayların Ä°ÅŸçi Partisi (Ä°P) ve ÇaÄŸdaÅŸ YaÅŸamı Destekleme DerneÄŸi (ÇYDD) ile irtibat halinde oldukları belirtiliyor. Söz konusu yapının sivil irtibatları arasında TAÄ° ve TÜBÄ°TAK'ta görev yapan personelin de yer aldığı ifade ediliyor. Yine aynı bilgi notuna göre örgütlenen genç subaylar "Devrimci-Aşırı Sol" genel görüÅŸünü benimsiyor. Bu doÄŸrultuda TKP, DHKP/C ve Karargâh Evleri gibi yapılara ait dokümanları eÄŸitim amaçlı kullandıkları aktarılıyor. 3 No'lu DVD'de genç subayların Kara Harp Okulu'nda tüm devlet erkânının katılacağı bir toplantı sırasında öldürülmesi eylemini analiz ettiÄŸi bilgisine yer veriliyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde örgütlenen grup ise bir eÄŸitim uçağını düÅŸürerek bu konuda Kürt kökenli askerlerin zan altında bırakılmasını amaçlıyor. Bu eylemlere ait hazırlık doküman ve fotoÄŸraflarının DVD'lerde mevcut olduÄŸu vurgulanıyor. Genelkurmay'ın, söz konusu bilgi notunda yer alan bilgilerin derinlemesine araÅŸtırılması için ilgili kuvvet komutanlıklarına yazı gönderdiÄŸi ifade edildi.



ZAMAN






Etiketler: DEVLET
Bu haber toplam 2361 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler