Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Burası Osmanlı / 1711 Sır Kanunu' Tekrar Çekiliyor

Burası Osmanlı / 1711 Sır Kanunu' Tekrar Çekiliyor
Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri dönemini anlatan "Burası Osmanlı / 1711 Sır Kanunu" dizisinin çekimleri yeniden başladı.
08.01.2012 / 11:21


Geçen ekim ayında TRT Genel Müdürü Ä°brahim Åžahin'in ilk 3 bölümünü izledikten sonra "Bu dizi gibi deÄŸil, belgesel gibi olmuÅŸ. BeÄŸenmedim, yeniden çekin" dediÄŸi için Meclis gündemine bile taşınan dizinin önce yönetmeni deÄŸiÅŸtirildi.



Yapımcılığını Sami Dündar'ın üstlendiÄŸi dizinin senaryosu da yenilenince



oyuncuların büyük kısmı deÄŸiÅŸtirildi.



Buna göre eski ekipten Türkan Åžoray, Öykü Çelik, Fırat Tanış, Tolga Karel, Hazım Körmükçü, Hasan YalnızoÄŸlu ve Barış Alpaykut eski rollerine devam edecek.



15 yıllık zaman atlaması



Dizinin yeni bölümlerinde olaylar eski senaryoya göre 15 yıllık zaman atlamasıyla baÅŸlayacak. Bu nedenle eski bölümlerde III. Ahmet'i canlandıran Soner Sever kadrodışı bırakıldı. Role yaÅŸ olarak genç bulunan Sever'in yerine ÅŸu günlerde yeni bir padiÅŸah arayışı sürüyor. Dizide hem Kadı Kasım, hem de Gevher Hatun adlı iki ayrı karakteri canlandıran Tolga Karel'in ise rolü deÄŸiÅŸtirildi.



Karel hem kadını, hem erkeÄŸi deÄŸil, sadece Kadı Kasım'ı canlandıracak. PadiÅŸahın yakınında olan ve ortalığı karıştıran bir karaktere can verecek. Karel'in sahneleri hafta içi çekilmeye baÅŸlandı. Ä°zmit'teki Seka 3. Kağıt Fabrikası'nda kurulan Avrupa’nın ve Türkiye’nin birinci, dünyanın ise Hollywood’dan sonraki en büyük ikinci film platosunda çekilen dizinin ÅŸubat ayında seyirciyle buluÅŸması planlanıyor. Yeni bölümlerde eski çekilen sahnelerin de bir kısmının kullanılacağı belirtildi.





Etiketler: osmanlı
Bu haber toplam 2374 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler