Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Baykal Kasetinin Devamı Ortaya Çıktı!

Baykal Kasetinin Devamı Ortaya Çıktı!
Baykal'ın 'organize çete işi' dilekçesi üzerine Oda TV serverları üzerinde Ergenekon izi için yapılan aramada Seks kasetinin devamı ortaya çıktı.
08.02.2012 / 09:33


Baykal'ın 'organize çete iÅŸi' dilekçesi üzerine Odatv serverları üzerinde Ergenekon izi arandı. Seks kasetinin devamı ortaya çıktı. Peki "Varan2" adlı kaset nerede ya da kimde ? Herkes bu soruyu merak ediyor.

 

Deniz Baykal'ı CHP Genel BaÅŸkanlığı koltuÄŸundan indiren kaset tezgahının ÅŸifreleri çözülüyor. Ergenekon soruÅŸturması kapsamında Odatv'de ele geçirilen komplo belgeleri CHP eski Genel BaÅŸkanı Baykal ve Ankara BaÅŸsavcılığı'nı harekete geçirdi. Baykal'ın, "Komplo organize çete iÅŸidir. Örgüt aranmalıdır" dilekçesi üzerine soruÅŸturmayı Özel Yetkili Savcılığa gönderen BaÅŸsavcılık, Ä°stanbul'dan istediÄŸi Odatv serverları üzerinde Ergenekon izini aradı.

 

ORGANÄ°ZE ÇETE DÄ°LEKÇESÄ°

 

Baykal'ı koltuÄŸundan eden skandal kaset dosyasıyla ilgili çarpıcı geliÅŸmeler yaÅŸanıyor. Özel Yetkili Savcılığın araÅŸtırdığı Baykal'a yönelik kaset komplosuyla ilgili Özel Yetkili Savcının dosyaya hayali isimler ve gizli tanıklar koyabileceÄŸini öne süren Genel BaÅŸkan KılıçdaroÄŸlu'na karşılık Baykal cephesinin farklı tavır aldığı belirlendi. Baykal'ın soruÅŸturma sürecinde Ankara BaÅŸsavcılığı'na, "Komplo organize çete iÅŸidir. Örgüt aranmalıdır" talebini ilettiÄŸi ortaya çıktı. BaÅŸsavcılığın Baykal'ın talebi üzerine dosyayı, 'CHP yeniden dizayn edilmek istendi' vurgusuyla örgütlü suçlara bakan Özel Yetkili BaÅŸsavcıvekilliÄŸi'ne gönderdiÄŸi tespit edildi.

 

ORTAK FAÄ°L ARAÅžTIRMASI

 

Ankara BaÅŸsavcılığı'nın Özel Yetkili Savcılığa gönderdiÄŸi dosyada Ergenekon ÅŸüphesinin araÅŸtırıldığı öÄŸrenildi. Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı kanalıyla Ä°stanbul emniyetinden bazı serverlar istenirken bu serverların Oda Tv baÄŸlantılı veri tabanları olduÄŸu ifade edildi. Ä°stenen belgeler arasında Baykal'ın taciz ettiÄŸi ileri sürülen Odatv muhabiri Ä°klim Bayraktar'la ilgili teknik kayıtlar da bulunuyor. Bu arada Baykal'ın, yakın çevresine ortaya çıkan belgelerin üzerine gidilmesi talimatını verdiÄŸi aktarıldı. BaÅŸsavcılığın ise Ergenekon bünyesindeki Odatv soruÅŸturmasında Baykal'la ilgili belgeleri mercek altına aldığı bildirildi.

 

KARANLIK ODA, VARAN-1 VE VARAN-2

 

Deniz Baykal'ın muhalefette yeterince etkili olmadığı gerekçesiyle Ergenekon örgütü tarafından 'Varan-1' kodlu seks kaseti ile liderlikten devrildiÄŸi, bunda Ergenekon sanıklarının da rolü olduÄŸu Odatv soruÅŸturmasında ortaya çıkmıştı. KılıçdaroÄŸlu'nun sürpriz ÅŸekilde liderlik koltuÄŸuna oturmasının ardından sadece soyunma sahnelerinin yer aldığı kasetle yetinilmiÅŸti. Kasedin devam bölümlerinin olduÄŸu, asıl sahnelerin "Varan-2"de olduÄŸu iddia edildi.

 

BAYKAL'A ODA TV TUZAÄžI

 

Ergenekon soruÅŸturması kapsamında kabul edilen Oda Tv iddianamesinde, Baykal'ın internette yayınlanan görüntülerine iliÅŸkin bilgiler yer alıyor. "KılıçdaroÄŸlu'na destek zorunlu" ibaresi ile baÅŸlayan ST3120827AS_4MS1TF89 seri numaralı dokümanda "Halk TV'yi devralırsak parasal sıkıntımız kalmaz. KılıçdaroÄŸlu da istekli, her türlü desteÄŸi alırız ama Baykal direniyor, Baykal engelini aÅŸmalıyız. Ä°kna için varan 2..." ifadesi yer alıyor.

 

Baykal'ın Avukatı: Örgüt Aranmalı

 

Bugün'e konuÅŸan Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz, komplonun örgüt iÅŸi olmasına karşılık soruÅŸturmada örgüt aranmadığına dikkat çekti. Yılmaz, "Sürecin başından beri verdiÄŸimiz dilekçelerde olayın örgüt iÅŸi olduÄŸunu ifade ederek olayın örgüt kapsamında araÅŸtırılması gerektiÄŸini eski savcı Bülent Yücetürk'e de söylemiÅŸtik. Ancak bu olmadı. Deneyimli dış istihbarat elemanlarımız olmasına karşılık ABD kaynaklı IP adreslerinin Türkiye üzerindeki aynı serverlarla farklı paylaşımlar yapmasına karşılık da fail tespiti yapılamadı" dedi.






Bu haber toplam 2497 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler