Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Gürcistan'daki Tutuklu Türkler İçin İnterpol Devrede

Gürcistan'daki Tutuklu Türkler İçin İnterpol Devrede
Gürcistan'da, çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla 22'si tutuklu, 31'i hükümlü toplam 53 Türk vatandaşının yakınlarının başvurusu üzerine harekete geçen Uluslararası Polis Teşkilatı (İnterpol), gündeme gelen komplo iddialarını araştıracak.
16.02.2012 / 08:46


MaÄŸdur Aileler DerneÄŸi BaÅŸkanı Nuriye KaputoÄŸlu, Gürcistan'da son 2 yıl içinde, çoÄŸunluÄŸu eroin, vergi kaçakçılığı ve sahte fatura gibi farklı suçlamalarla tutuklanan Türk vatandaÅŸlarından 39'unun bir süre önce yapılan yoÄŸun giriÅŸimler sonrasında serbest kaldığını hatırlattı.

Gürcistan'da son zamanlarda yine tutuklamalar yaÅŸandığını ifade eden KaputoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Gürcistan'da ÅŸu an 22'si tutuklu, 31'i hükümlü 53 Türk vatandaşı cezaevinde bulunuyor. Hüküm giyenlere 5 ila 25 yıl arasında ceza verilmiÅŸ. En yüksek cezayı iddiaya göre, çantasından 39 gram eroin çıktığı belirtilen Cemil Ediz 25 yıl almış. Bu vatandaÅŸlarımız Gürcistan'daki çeÅŸitli cezaevlerinde oldukça kötü koÅŸullar altında tutuluyor."

Gürcistan'da hapis yatan Türklerin senaryolarının hep aynı olduÄŸunu anlatan KaputoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Savcıların istediÄŸi parayı ödeyemeyenler ceza alıyor, para ödeyenlere ise ceza indirimi yapılıyor. Araçlarına el konuluyor. Tuzak kurulan Türk vatandaÅŸlarından yüksek meblaÄŸlarda para isteniyor. Parayı veren ya serbest kalıyor ya da ceza indiriminden faydalanıyor. Tutuklu yakınlarının bu iddiaları TBMM Ä°nsan Hakları Komisyonu tarafından inceleme altına alınmıştı. Åžimdi de Uluslararası Polis

TeÅŸkilatı devreye girdi. Bizimle temasa geçen Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°nterpol Daire BaÅŸkanlığı maÄŸdur ailelerin ÅŸikayetlerini anlatan dilekçeleri istedi. Bizde bu dilekçeleri ulaÅŸtırdık. Onlarda Gürcistan Ä°nterpol'ü ile temasa geçerek özellikle komplo iddialarını araÅŸtıracaklar."






Etiketler: gürcistan hudut sarp
Bu haber toplam 2402 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler