Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

'Türkiye uçak gemisi alacak'

'Türkiye uçak gemisi alacak'
ABD'li gazeteci Seymour Hersh, Türkiye'nin önemli askeri adımlar attığını, yakında bir uçak gemisinin ordunun emrine verileceğini iddia etti.
27.02.2012 / 11:41


Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh, dünyanın 2007'den beri yeni bir yörüngeye girdiÄŸini ve Türkiye'nin bölgede söz sahibi olduÄŸunu söyledi.



Takvim gazetesine açıklamalarda bulunan Hersh ÅŸunları söyledi:



"ABD ve Avrupa ekonomik krizle boÄŸuÅŸurken Arap Bahar'ı OrtadoÄŸu'da deÄŸiÅŸime yol açtı. Türkiye bölgede söz sahibi oldu. ABD, Ä°ngiltere, Almanya, Rusya, Fransa ve Ä°talya, bu konudan çok rahatsız. Önümüzdeki 1 yıl çok kritik. Bu süre, ülkelerin gelecek 30 yılının kaderini çizecek.



Bölgesel güç olan Türkiye, küresel güç olmak için askeri alanda çok önemli adımlar attı.



Türk ordusu rakamsal olarak dünyanın en büyük 9. ordusu olarak görünse de, aslında ilk 4 ordu içinde. Tek eksiÄŸi ise uçak gemisine sahip olmaması. Ancak Türkiye uçak gemisi almak için de harekete geçti. ABD ile F-35 savaÅŸ uçakları konusunda uzun süredir yapılan pazarlık da sonuçlandı.



F-35'ler, uçak gemilerine inip-kalkma testini baÅŸarıyla geçti. Türkiye de, alım sipariÅŸini verdi. Irak'taki çözüm Türkiye, Ä°ran ve Irak arasındaki görüÅŸmelere baÄŸlı. Barzani ve Talabani, haddini aÅŸmak için birçok yol aradı ama bulamadı. Suriye konusu çok kritik. Esad, görevde kalamayacağını iyi biliyor.



Sadece önündeki seçenekleri deÄŸerlendiriyor. Ülkeden kaçmayı son seçenek olarak görüyor. Rusya ve Ä°ran'ın desteÄŸinin de koÅŸulsuz sürmeyeceÄŸinin farkında."



 





 





Bu haber toplam 4317 defa okundu
YORUMLAR
kerim yıldız: 
"bizim hangi ülkede yaşadığımızı unuttular..."
ülkemizin 3 tarafı denizlerle kaplı uçak gemiisni alıpta kımı vuracağız.biz vuran bir ülke değiliz sınırlarımıza harp olursa sınırlarını koruyan bir ülkeyiz.bu gemiye bu para verileceğine hava alnı yapsınlar dört bir tarafa gemi olarakta savaş gemiis yapsınlar yapamadığımız uçağı taşıyacak gemiye ıhtıyacımız olacağını düşünmuyorum.ekonomileri açıkmı verdi gemi satacaklar bize...
12.03.2012 / 16:42
Ip Adresiniz:
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler