Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Diyarbakır'a Bayrağını Astılar

Diyarbakır'a Bayrağını Astılar
Diyarbakır'da düzenlenen konferansta Kuzey Irak Kürt yönetiminin resmi bayrağı açıldı.
05.03.2012 / 09:25


Diyarbakır’da Ä°ran, Irak ve Suriye’deki Kürtlerin katılımıyla yapılan “Kürt Dil Konferansı”nda, cuma günü “Ey Rakip” adlı Kürt marşının okunmasının ardından dün de Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin resmi bayrağı açıldı.



Kendilerine “Dicle Fırat Diyalog Grubu” adını veren bir grup, 1 Mart 1979’da hayatını kaybeden Kürt yönetiminin baÅŸkanı Mesud Barzani’nin babası Mustafa Barzani için anma programı düzenledi. Habertürk gazetesi haberi "Barzani, Diyarbakır'a bayrak çekti" baÅŸlığıyla sürmanÅŸetten verdi.



Grubun, Ofis semtindeki bürosundaki etkinliÄŸe PKK’nın infaz listesini savcılığa veren siyasetçi-yazar Ä°brahim Güçlü ve HAK-PAR yöneticileri de katıldı. Etkinlikte Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin resmi bayrağı ve Mustafa Barzani’nin fotoÄŸrafı asılırken, Türk bayrağına yer verilmemesi dikkat çekti. Dicle Fırat Diyalog Grubu Sözcüsü Muhittin Batmanlı, Mustafa Barzani’nin Kürtler için “büyük bir kahraman” olduÄŸunu belirterek, ÅŸunları söyledi:



‘SEVÄ°NCÄ°MDEN KRAVAT TAKTIM’

“Kuzey Irak’a 2 hafta önce gittik. Kürt bayrağının dalgalandığını görünce çok duygulandım. Memurluk yaptığım zaman bile kravat takmadım. Ancak bugün Kürdistan bayrağını açtığımız için sevincimden kravat taktım. Kalbimizden geçen o ki Kürdistan bayrağı 4 parçadaki Kürdistan’da (Irak, Türkiye, Suriye, Ä°ran) dalgalansın. Biz de Türkiye’de yaÅŸayan Kürtler olarak ilk kez Kürdistan bayrağı astık. Arap, Türk ve Acem kardeÅŸlerimiz korkmasın, Kürdistan bayrağı kimseye zarar vermez tam aksine fayda verecektir."



KONFERANSTAN 'TEK ALFABE' KARARI ÇIKTI

KÜRT marşı olarak bilinen “Ey Rakip” marşıyla açılışı yapılan “Kürt Dil Konferansı”nın sonuç bildirgesi açıklandı. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in okuduÄŸu sonuç bildirgesinde, “Kürtlerin birbirini anlaması ve ulusal bir bilincin oluÅŸması için tek bir alfabeye ihtiyaç vardır” denildi.



GÜN ÖZGÜRLÜK GÜNÜDÜR

Sonuç bildirgesi öncesi konuÅŸan DTK EÅŸbaÅŸkanı Ahmet Türk, “Dünya bilsin ki artık Kürtler köle olarak kimliksiz yaÅŸamayı kabul etmemektedir. Gün özgürlük ve birlikte olma günüdür” dedi. Konferansa katılan yabancı konukları yemekte ağırlayan Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Osman Baydemir de, “Dil temeldir ve bir halkı halk yapan mayadır” diye konuÅŸtu.






Bu haber toplam 6613 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler