Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Türkiye'nin 2015 planı

Türkiye'nin 2015 planı
ABD'deki Ermeni diasporası, Dışişleri Bakanlığı'nın 1915 olaylarının 100. yılı için sıkı bir çalışma yaptığını öne sürdü
12.04.2012 / 09:22


 



 



Ä°ddiaya göre Bakan DavutoÄŸlu 'ılımlı' Ermenilerle bir araya geldi, 'önyargılılar' Türkiye'ye davet edildi



 



DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu'nun 1915 Ermeni olaylarının 100. yılına hazırlanmak için dünyanın dört bir yanında gizli görüÅŸmeler gerçekleÅŸtireceÄŸini iddia edildi. Ermeni diasporasının en etkili gazetesi Armenian Weekly'nin yayın yönetmeni Harut Sassunyan, DavutoÄŸlu'nun önce Türk diplomatlara çabaları artırma talimatı verdiÄŸini, daha sonra da Ermeni cemaatinin "ılımlı" liderleriyle bizzat bir araya geldiÄŸini yazdı. Gazetenin iddiasına göre, bu toplantıların ilki geçen ay Washington'da yapıldı. Los Angeles'ta da Türk ve Ermeni cemaatinden seçilmiÅŸ isimlerle "Ermeni-Türk uzlaÅŸmasını" konuÅŸmak için buluÅŸtu. "Önyargılı" olduÄŸu belirlenen isimler ise ülkeyi yakından tanımaları için Türkiye'ye davet edildi.



İlk toplantı 12 Nisan'da



Ermeni diasporası 2015 yılında soykırım iddialarının ABD'de kabul edilmesi için çalışmalarını artırırken DavutoÄŸlu, özellikle bu ülkede iki ülkenin çabalarını ortaya koyacak toplantılar yapılması talimatı verdi. Bu çerçevede "Ermeni-Türk uzlaÅŸması" grubu ilk kez 12 Nisan'da Washington'da toplanacak. Ev sahibi grup "HasNa" toplantıyı Türk hükümetinin tuttuÄŸu lobi firması Arnold&Porter'ın ofislerinde düzenleyecek. Katılımcılar arasında bazı Ermeniler, Türkler, ABD hükümet yetkilileri, medya çalışanları, sivil toplum kuruluÅŸları, akademisyenler var.



'Mücadele edemezsiniz'



Türkiye'nin giriÅŸimlerini köÅŸe yazısında aktaran Sassunyan, Ermeni cemaatini sert bir dille eleÅŸtirdi. Sassunyan toplantılara katılan Ermenileri, "Türklerin davetlerinde yer almayı kabul eden Ermeniler para ya da ÅŸöhret peÅŸinde olabilir, ya da iyi niyetli olabilirler fakat saflar. Katılım sebepleri ne olursa olsun, hareketlerinin yol açacağı sonuçlar konusunda düÅŸünceli olmalılar" dedi.

Gazeteci "Türk hükümeti, bu çabaları Ermeniler ve Türkler arasında uzlaÅŸma sürecinde olunduÄŸuna dair yanlış izlenimler yaratmak için kullanabilirler. Sadece Ermeni yetkililer ve diplomatik yetisi olan güvenilir liderler uyanık ve yetenekli Türk diplomatlar ile müzakere etmeliler. Yoksa, Türk yetkililer daha az isteyen ve daha uyumlularla akıllıca bir uzlaÅŸma saÄŸlayabilirler" dedi.






Bu haber toplam 3528 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler