Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

30 Eylül'de Geçiyor

30 Eylül'de Geçiyor
Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada; 30 Eylül'deki büyük kongrede Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'nun AK Parti'ye katılacaklarını duyurdu.
15.08.2012 / 10:37


HAS Parti Genel BaÅŸkanı Numan KurtulmuÅŸ ve Demokrat Parti (DP) eski Genel BaÅŸkanı Süleyman Soylu 30 Eylül'de AK Parti'ye katılıyor.



Açıklama AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'ten geldi.



Çelik, MKYK toplantısının gündemiyle ilgili olarak düzenlediÄŸi basın toplantısında yaptığı açıklamada ''Sayın Numan KurtulmuÅŸ'un partimize katılması MKYK'mız tarafından olumlu karşılandı. Ayrıca, Süleyman Soylu Bey'in de önümüzdeki günlerde partimize katılımı söz konusudur'' diye konuÅŸtu. 



KurtulmuÅŸ'un arkadaÅŸlarıyla istiÅŸarede bulunarak AK Parti ile bütünleÅŸme kararı aldıklarını ifade eden Çelik, MKYK'da bu kararın deÄŸerlendirildiÄŸini söyledi. AK Parti'nin belde, ilçe ve il kongrelerini tamamladığını, 30 Eylül günü büyük kongreyi toplayacaklarını anımsatan Çelik, ÅŸöyle devam etti:



''HAS Parti artı AK Parti; eÅŸittir yeni bir parti diye bir ÅŸey yok. Bizde bir eÅŸ baÅŸkanlık sistemi falan yoktur. Ankara'daki HAS Parti'nin deÄŸerli il baÅŸkanı, bizim il baÅŸkanımızın yanına bir sandalye atılacak orada oturacak; böyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil ama HAS Parti'nin tabanı aslında netice itibarıyla AK Parti'nin tabanıyla üç aÅŸağı, beÅŸ yukarı aynı hassasiyetleri olan insanlardır.



Önümüzde büyük kongre var, Numan Bey ve birlikte gelecek bazı arkadaÅŸlar büyük kongrede deÄŸerlendirilebilir. Bu konuda bir pazarlık söz konusu deÄŸil, taahhüt söz konusu deÄŸil, tamamen gönüllü bir bütünleÅŸmeden söz ediyoruz. 2013 sonbaharında yapılırsa, muhalefet bunu kabul ederse mahalli seçimleri öne alacağız, burada yine HAS Parti'den gelen bazı arkadaÅŸlarımız Partimizin çatısı altında belediye baÅŸkanlıklarına, belediye meclisi, il meclisi üyeliklerine aday olabilirler ama bu konuda ÅŸu kadar kiÅŸi, ÅŸu kadar kontenjan böyle bir ÅŸey asla söz konusu deÄŸil.



Böyle bir pazarlık, hesap kitap içine asla girilmemiÅŸtir. Onun dışında da yine önümüzde 2015'de milletvekilli seçimi var, bu esnada da bu tekrar arkadaÅŸlarımız deÄŸerlendirilebilir ama 'HAS Parti'den ÅŸu kadar kiÅŸi MKYK'ya girecek, büyük kongrede ÅŸu kadar kiÅŸi dahil olacak, ÅŸu kadar belediye baÅŸkanlığı adaylığı verilecek' ÅŸeklinde bir ÅŸey konuÅŸulmamıştır, bunun pazarlığı olmamıştır. Sadece HAS Parti kendi içerisinde deÄŸerlendirmesini yapmıştır, AK Parti'de tabanıyla beraber AK Parti ile birleÅŸme kararı almıştır. Sayın Soylu da ÅŸu anda bir partinin genel baÅŸkanı, üyesi deÄŸil. O bizim de sevdiÄŸimiz bir arkadaşımız. O da AK Parti'ye katılacaktır. Ä°ÅŸin özeti budur.''



'GEREKÄ°RSE MECLÄ°S'TE 365 GÜN NÖBET BEKLERÄ°Z'

Çelik, konuÅŸmasında CHP lideri KılıçdaroÄŸlu'nun "TBMM yan gelip yatma yeri deÄŸildir" açıklamasına da yanıt verdi.



Çelik, "Tek ÅŸehidimizin hayatını kurtaracağını bilsek 365 gün 24 saat o Meclis'te nöbet bekleriz'' diye konuÅŸtu.



Meclis'i olaÄŸanüstü topaltıya çağıran CHP'nin BDP'nin kuyruÄŸuna takıldığını öne süren Çelik, "TBMM PKK'nın eylemlerine göre açılıp kapanırsa, biz PKK'nın oluÅŸturmak istediÄŸi psikolojik propagandanın peÅŸine takılıp gitmiÅŸiz demektir. Türkiye'yi PKK'nın propagandasına ram olan bir ülke yapmayacaktır bu iktidar. Benim söylediÄŸim budur'' ifadelerini kullandı.



KılıçdaroÄŸlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuÅŸmada "Birkaç mehmet ÅŸehit oldu diye Meclis'i toplayacak deÄŸiliz" dediÄŸi iddia edilen Çelik'i; 'ÅŸehitleri küçümsemekle' suçlamıştı.



KılıçdaroÄŸlu'nun sözlerine ''Biz ÅŸehitliÄŸin ve gaziliÄŸin ne anlama geldiÄŸini biliriz. ÖÄŸretmeye çalışanın alnını karışlarız'' ÅŸeklinde yanıt veren Çelik, ÅŸöyle devam etti:



''Bu meseleyi adeta en önemli meselelerden biri haline getiren bir baÅŸka iktidar mı var? Dolayısıyla ÅŸehit edebiyatı yaparak, bir kaç ulusalcı hackerin peÅŸine takılarak, sanal medyada akla hayale gelmeyecek ÅŸeyleri yazıp bize hakaret edenlere, biz diyoruz ki siz kusura bakmayın, her seçimde yenilmiÅŸ olmanın, tezlerinizin halk tarafından karşılık bulmamasının verdiÄŸi bir aÅŸağılık kompleksi içindesiniz.



Hüseyin Çelik, bir ÅŸey dedi. Oradan bir kelimeyi cımbızlayıp oradan veryansın edeceksiniz. Biz ne dediÄŸini bilen insanlarız. Kelimelerin altındaki manayı bilen insanlarız. Ben gönül yarası olan, oÄŸul, evlat yarası olan ÅŸehit ailelerini incitecek onları en ufak ÅŸekilde rahatsız edecek bir ÅŸey söylersem, bin kere toplum içinde onlardan özür dilerim. Åžehitlerimizi kimse günlük siyasi emellerine alet etmesin.



Biz terör örgütünün, terör örgütünün uzantılarının ve onlara eklemlenmiÅŸ CHP'nin oluÅŸturduÄŸu bir gündemle Türkiye'yi yönetmeyeceÄŸiz. Tek ÅŸehidimizin hayatını kurtaracağını bilsek 365 gün 24 saat o Meclis'te nöbet bekleriz.''






Etiketler: NUMAN KURTULMUÅž
Bu haber toplam 2498 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler