Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

PKK, BDP'li Vekillerin Yolunu Kesti!

PKK, BDP'li Vekillerin Yolunu Kesti!
BDP'li milletvekilleri 50 araçla gittikleri Şemdinli'nin Bağlar Köyü'nden dönerken PKK'lı teröristlerle karşılaştı. Türkiye Cumhuriyeti milletvekilleri de teröristleri gülerek dinledi.
18.08.2012 / 15:03


Hakkârı’nin Åžemdinli Ä°lçesi’nde PKK’lılar bu kez BDP milletvekillerinin yolunu kesti. BDP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partili milletvekilleri ErtuÄŸrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksoy, Hüsamettin ZenderlioÄŸlu, Van bağımsız milletvekili Aysel TuÄŸluk’un içinde olduÄŸu konvoy, 1’i kadın 5 PKK’lı tarafından Åžimdinli’ye 15 kilometre uzaklıktaki Güzelkaya Mezrası yakınlarında durduruldu. PKK’lılar, yaklaşık yarım saat sonra konvoyun geçiÅŸine izin verdi.



ErtuÄŸrul Kürkçü, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasını kastederek, “Ä°sterseniz sizi de misafir edelim” diyen PKK’lılara, “TeÅŸekkür ederim, isterseniz siz gelin” diye yanıt verdi.



BDP MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ°, YAÅžANANLARLA Ä°LGÄ°LÄ° ÅžUNLARI ANLATTI:

BDP EÅŸbaÅŸkanı Gültan Kışanak: Bir süre Kürtçe konuÅŸtular ancak heyetteki büyük çoÄŸunluÄŸun Kürtçe bilmediÄŸini görünce Türkçe konuÅŸtular. Yola inen grupta da telsiz vardı. Güvenlik kuvvetlerinin de telsiz konuÅŸmalarını ve yaÅŸananları bildiÄŸini tahmin ediyorum.



BDP Mersin Milletvekili ErtuÄŸrul Kürkçü: Devlet bizim güvenliÄŸimizle ilgilenmediÄŸi gibi o bölgeye de girmiyor zaten. Her ne kadar bölgeden çekildiklerini söyleseler de Åžemdinli’nin hemen dışındaki kontrol noktasından sonra bir daha güvenlik noktası görmedik. 4 PKK’lı yolu durdurmuÅŸ, amaçları hakkında bilgi veriyorlar. ‘Ä°sterseniz sizi de misafir edelim’ dediler ÅŸaka yollu bana. Ben de ‘teÅŸekkür ederim sizi beklerim’ dedim.



BDP Van Milletvekili Nazmi Gür: GezdiÄŸimiz köy ile Derecik yol ayrımında konvoy durduruldu. 4 kiÅŸi durdurdu. Derin bir vadi, daÄŸlık bir alan burası. Ne gazetecilere ne heyetteki herhangi birine yönelik bir taciz oldu. Bölgeden ayrılınca biz diÄŸer mezraya geçtik, o mezrada da köylülerle görüÅŸtük. Güvenlik önlemi olsa herhalde yolu kesemezlerdi.



 






 




 




 








Bu haber toplam 3520 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler