Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çaykur'da Yetki Tartışmasında Sona Gelindi

Çaykur'da Yetki Tartışmasında Sona Gelindi
Yaklaşık 15 bin çalışanı bulunan Çaykur’da iki sendika arasında 5 yıldır süren yetki tartışmasında sona gelindi.
05.09.2012 / 19:38


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çaykur’da toplu sözleÅŸme yetkisinin Türk-Ä°ÅŸ’e baÄŸlı Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası’nda olduÄŸunu açıkladı.



Türkiye’nin en büyük KÄ°T’lerinden olan Çaykur’da 2007 yılında Hak-Ä°ÅŸ Sendikası’na baÄŸlı Öz-Gıda Ä°ÅŸ Sendikası ile Türk-Ä°ÅŸ’e baÄŸlı Tek-Gıda Ä°ÅŸ Sendikası arasında süren yetki mücadelesinde sona gelindi. 5 yıldır iki sendika arasında süren yetki mücadelesinde her iki sendika da üye çoÄŸunluÄŸunun kendilerinde olduÄŸunu ileri sürünce konu yargıya taşınmış yargı kararlarına yapılan karşılıklı itirazlar yüzündün Çaykur’da son dört yıldır toplu iÅŸ sözleÅŸmesi görüÅŸmesi yapılamamıştı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası Genel BaÅŸkanlığı BaÅŸta Olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluÅŸlara gönderdiÄŸi 24 AÄŸustos 2012 tarihli Resmi yazıda gerekçeleri gösterilerek “2822 sayılı yasanın 16. Maddesi gereÄŸince belirtilen iÅŸletmede Tek Gıda- Ä°ÅŸ Sendikası’nın toplu iÅŸ sözleÅŸmesi yapmaya yetkili olduÄŸunu gösteren bu yetki belgesi verilmiÅŸtir.”denildi.



Konuyla ilgili açıklamaz yapan Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası Rize Åžubesi BaÅŸkanı Ziya Aksoy, “Çaykur’da yetki davası sonuçlandı. Yargı başından bu sana savunduÄŸumuz gerçeÄŸi onayladı. Çalışma Bakanlığı 4 yıl önce baÅŸlattığı rezalete 24 AÄŸustos 2012 tarihli yetki yazısı ile son vermek zorunda kaldı. Çaykur iÅŸçisi 4 yıldır zulüm çekti. Toplu sözleÅŸmesiz kaldı. Haklarını doÄŸru düzgün olamadı. Ä°ÅŸletme de gereÄŸi gibi temsil edilemedi. ÖnceliÄŸimiz toplu iÅŸ sözleÅŸmesini imzalamaktır. Hedefimiz toplu iÅŸ sözleÅŸmesi görüÅŸmelerinde zulüm ve kayıplarla geçen dönemin karşılığını almaktır” dedi.







Etiketler:
Bu haber toplam 1819 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler