Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

CHP`nin 89. kuruluş yıl dönümü

CHP`nin 89. kuruluş yıl dönümü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kuruluşunun 89. Yıldönümünü tüm yurtta eşzamanlı olarak kutlarken, Rize`deki teşkilat mensupları, Atatürk anıtına çelenk ve karanfiller bıraktı.
10.09.2012 / 10:24


CHP Rize Merkez Ä°lçe binası önünde toplanan partililer, kortej oluÅŸturarak Cumhuriyet Caddesi üzerinden Meydanda bulunan Atatürk Anıtı önüne geldi.







Anıta çelenk koyan Rize Ä°l BaÅŸkanı Mehmet Aslankaya, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve kökleri Ulusal KurtuluÅŸ Savaşına dayanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bundan 89 yıl önce 9 Eylül 1923’te kurulduÄŸunu hatırlatarak, Atatürk’ün iki büyük eserinden birinin Cumhuriyet, birinin de Cumhuriyet Halk Partisi olduÄŸunu kaydetti.



Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte, CHP’nin kuruluÅŸunda Türkiye’nin çaÄŸdaÅŸlaÅŸmasının esas amaç edinildiÄŸini söyleyen Aslankaya, “CHP’nin kuruluÅŸuyla beraber özgürlük ve demokrasi yolunda büyük adımlar atılmış, dönüm noktalarında öncü olmuÅŸ tek parti, Cumhuriyet halk Partisi olmuÅŸtur. Bu süreç zarfında bütün emekler demokrasi için, insanlarımız özgürce, mutlu ve huzur içinde yaÅŸasın diye atılmıştır. Bu adımların tümünü atan CHP, bugün ülkemizi bir baÅŸka büyük deÄŸiÅŸime taşıyacaktır” dedi.







Ülkede baskıların her gün artarak devam ettiÄŸi bir dönemin yaÅŸandığını vurgulayan CHP Rize Ä°l BaÅŸkanı Mehmet Aslankaya, “Bu ortamda özgürlükçü demokrasiyi yine CHP kuracak ve yaÅŸatacaktır. Halktan karşılık bulan, halkla birlikte yürüyen siyaset anlayışımızla, politikalarımızla bütün zorlukların üstesinden geleceÄŸimize inanıyoruz” diye konuÅŸtu.







Bu DışiÅŸleri Bakanı ülkeyi temsil edemez



Ülkenin kaotik bir süreçten geçtiÄŸini ifade eden Mehmet Aslankaya, “CHP’yi herkes sevmek zorunda deÄŸil ama bu ülkenin topraklarında yaÅŸayan, bu ülkenin pasaportunu taşıyan, kimliÄŸinde ‘TC. Vatandaşı’ yazan herkes ülkeyi sevmek zorundadır” dedi. Aslankaya, izlenen dış politikanın çıkmaz bir yol olduÄŸunu, bu politikanın başında bulunan DışiÅŸleri Bakanı’nın bu ülkeye yakışmadığını ve Türkiye Cumhuriyeti’ni bu kiÅŸinin temsil edemeyeceÄŸini söyledi.







Aslankaya sözlerini, “Åžu anda huzurunda bulunduÄŸumuz, Partimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü minnet, ÅŸükran ve saygıyla anıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” diye noktaladı.



Ä°l BaÅŸkanı Aslankaya’nın konuÅŸmasının ardından partililer, Atatrürk’e duydukları sevgiyi Anıta karanfiller bırakarak gösterdi.






Etiketler:
Bu haber toplam 2308 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler