Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çayda büyük tehlike

Çayda büyük tehlike
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çok kötü ve sağlığa zararlı kaçak çayların kendi markalarının taklidi olarak piyasaya sürüldüğünü belirterek tüketicileri uyardı.
01.10.2012 / 14:45


Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’ndeki basın toplantısında konuÅŸan, SütlüoÄŸlu, dünyada sıcak bölgelerde çay üretimi yapıldığını, bu yüzden 35- 40 çeÅŸit zararlı ile mücadele edilmek zorunda kalındığını belirterek ÅŸunları söyledi:



"Bizim çayımız dünyada üzerine kar düÅŸen tek çaydır. Kar düÅŸen çay ne demektir? ’HaÅŸere olmayan çay’ demektir. Ä°klim ÅŸartlarından dolayı bizde haÅŸere zehiri kullanılmaz. Toplanmasında, paketlenmesinde suyla temas etmez. BahsettiÄŸimiz kanserojen maddeler doÄŸumlarda zeka geriliÄŸine, kısırlığa, erken doÄŸumlara, damar, böbrek hastalıklarına neden olmaktadır. Yabancı ve kaçak çaylarda zararlı kimyasallar ve boyalar da mevcuttur. Bizim çayımızda ise hiçbir katkı maddesi yoktur. En kaliteli, leziz, doÄŸal, saÄŸlıklı çay bizdedir. Halkımıza çocuklarının saÄŸlıklarını riske etmemeleri gerektiÄŸini söylüyoruz."



’ÇAYKUR ÜRÜNLERÄ° TAKLÄ°T EDÄ°LÄ°YOR’



Çaykur ürünlerinin birebir taklit edildiÄŸini ve bu konuda halkı uyarmak istediÄŸini vurgulayan SütlüoÄŸlu ÅŸöyle konuÅŸtu:



"Bayilerimiz dışında baÅŸkalarının getirdiÄŸi çayları almasınlar. Bakınız önümüzde iki paket çay duruyor. Dışarıdan bakılınca farkını anlayamazsınız. Soldaki taklit, saÄŸdaki Çaykur’un çayı. DiÄŸeri kalitesiz, çok kötü ve saÄŸlığa zararlı kaçak çay. Halkımızın saÄŸlığını ciddi manada bu çaylarla tehdit ediyorlar."


www.habergundogdu.com



Etiketler:
Bu haber toplam 2409 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler