Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Mesut Yılmaz'ın Hükümet Teklifini Reddettim

Mesut Yılmaz'ın Hükümet Teklifini Reddettim
"Mesut Yılmaz'ın asker dahil herkes bizi istiyor hükümeti birlikte kuralım" isteğinde bulunduğunu söyleyen Tansu Çiller, "Ben demokrasiye aykırı deyip kabul etmedim" dedi.
03.10.2012 / 09:00


28 Åžubat soruÅŸturması kapsamında Refah-Yol hükümetinin BaÅŸbakan Yardımcısı Tansu Çiller, "maÄŸdur” ve “tanık" sıfatıyla ifade verdi.



‘DYP’YÄ° ÇÖKERTMEYÄ° AMAÇ EDÄ°NMÄ°ÅžLER’



Çiller, ifadesinin ardından adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada ise ÅŸunları söyledi: ''Birkaç gün önce sayın özel yetkili Cumhuriyet savcısı beni aradı ve kendisinin 28 Åžubat sürecine iliÅŸkin ciddi ve geniÅŸ kapsamlı bir çalışma yaptığını ve bu çerçevede özellikle bizimle ilgili çok ciddi maÄŸduriyet unsurları gördüÄŸünü ifade etti. Bizi davet etti. Bugün bu davete icabet ettik. Kendisini dinleme imkanım oldu. Gerçekten çok geniÅŸ kapsamlı bir soruÅŸturma ve bir çalışma süreci tamamlanıyor.



Bu süreç içerisinde görülüyor ki ve de üzüntüyle görülüyor ki o dönemin hükümetinin özellikle DoÄŸru Yol Partisi kanadı hedef seçilmiÅŸ. Birinci amaç olarak DYP’yi çökertmek olarak ‘Batı Çalışma Grubu’ kapsamlı bir çalışma sürdürmüÅŸ. Bunu yapmak için bu partinin genel baÅŸkanını o dönemde ölçülü ve doÄŸrudan yıpratabilmek için her türlü haber ve her türlü imkanın kullanılması gerektiÄŸini, birinci amaç olarak belirlemiÅŸtir. Ve yine bu sürecin sonunda, hepimizin bildiÄŸi gibi Refah Partisi de kapatıldı. Sonuç itibarıyla hükümet düÅŸürüldü. Yine görülüyor ki bu dönemde her darbede olduÄŸu gibi en fazla maÄŸdur olan milletimiz olmuÅŸtur.



MESUT YILMAZ'A RET



"Mesut Yılmaz'ın asker dahil herkes bizi istiyor hükümeti birlikte kuralım" isteÄŸinde bulunduÄŸunu da söyleyen Çiller, "Ben demokrasiye aykırı deyip kabul etmedim" dedi.



‘ÖNEMLÄ° OLAN MÄ°LLETÄ°N MAÄžDURÄ°YETÄ°DÄ°R’



Bu yakın tarih çok farklı yazılmış, millet farklı algılatılmış ve sonuçta bir dönem demokrasi dışı yöntemlerle ve milletin Meclis'e yolladığı aritmetik tahrip edilerek, milletvekili ikna odaları kurularak, milletvekili transferleriyle yeni hükümetler kurdurulmuÅŸ ve bizim içinde bulunduÄŸumuz hükümet düÅŸürülmüÅŸtür.



Bütün bunların hepsinden daha önemli olan, tekrar ediyorum, milletin maÄŸduriyetidir. Çünkü millet, bu aÅŸamada sadece milli iradenin ipotek altına alındığı bir dönemi yaÅŸamamış, batırılan bankayla, fakirleÅŸtirilen ülkeyle trilyonlarla ifade edilen miktarları bir yük olarak üstüne almış ve bunun acısını çekmiÅŸtir.''



Çiller, ''Bugün burada, bundan daha fazlasını ifade etmek istemediÄŸini'' söyleyerek, ''Bugün her ÅŸeyden daha fazla, sadece toplanan bilgileri gördüÄŸünü, belgelere ÅŸahit olduÄŸunu'' bildirdi.



‘UMUTLUYUM’



Eski BaÅŸbakan Çiller, ÅŸöyle devam etti: ''Bugün görüÅŸlerimi açıklamak yerine, yargı sürecinin devam ettiÄŸi bir ortamda bu görüÅŸlerimi daha ileride hepinizin de bildiÄŸi gibi davet edilmiÅŸ olduÄŸum Meclis AraÅŸtırma Komisyonu'nda ifade etmeyi daha verimli buluyorum. Orada elbette, buradan çıkarılacak olan dersleri ve bu dersler çerçevesinde yapılması gerekenleri hep birlikte teslim etme imkanı bulacağız.



Bütün bunları yaparken, bütün bu görüÅŸlerimi milletle ve kamuoyuyla paylaşırken, ülkemizin ihtiyaç duyduÄŸu milli birlik ve beraberlik ruhuna ve yeni nefret tohumları atılmamasına özen göstererek, bu derslerden çıkacak olan yapılabilecekleri ortak paydalarda buluÅŸarak yapmanın, milletin beklentisi olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Bu konuda umudum devam ediyor. Bütün bu görüÅŸlerimi, alınabilecek dersleri, bu ruhla, minnetle ve bundan sonraki nesiller adına kamuoyuyla paylaÅŸmayı bu dönemde gerekli gördüÄŸümü de bir kez daha ifade ediyorum.''



ŞİKAYETÇÄ° OLMADI



Öte yandan, Çiller, kendisine yöneltilen bir soru üzerine “Kimseden ÅŸikayetçi olmadım” dedi.



Açıklamanın ardından arabasına yönelen Tansu Çiller, gazetecilerin diÄŸer sorularını yanıtsız bıraktı.



Çiller, arabaya binerken bazı vatandaÅŸlar sevgi gösterisinde bulundu.



'ÖNEMLÄ° ÅžEYLER SÖYLEYECEĞİM' DEMÄ°ÅžTÄ°



Çiller, daha önce yaptığı açıklamada, "28 Åžubat"la ilgili elinde geniÅŸ bir arÅŸiv olduÄŸunu belirterek, "Önemli ÅŸeyler açıklayacağım" demiÅŸti.



Refahyol hükümetine darbe iddiasıyla baÅŸlatılan soruÅŸturmada aralarında dönemin Genelkurmay Ä°kinci BaÅŸkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduÄŸu bazı emekli ve muvazzaf asker tutuklu bulunuyor.







Etiketler:
Bu haber toplam 2345 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler