Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

50 vekille eski Meclis'e girdi

50 vekille eski Meclis'e girdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle birlikte 1. Meclis'in bahçesine girdi. Barikatı aşarak yürümek isteyen Kılıçdaroğlu'na biber gazı sıkıldı. Korumaları tarafından Birinci Meclis'in arkasındaki TSK’nın erbaş gazinosuna alınan Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Genel Merkezine götürüldü.
29.10.2012 / 13:58


CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu da Anıtkabir'deki törenin ardından saat 11'de Ulus Meydanı'na geldi. KılıçdaroÄŸlu ve Milletvekilleri barikata ulaÅŸtı. Bir grup milletvekili barikatı geçti. KılıçdaroÄŸlu için milletvekilleri CHP liderinin önünde barikatı açmaya çalışıyor. Polis de barikatın önünde mevzilendi. Baruthane KavÅŸağı'nda ise Birinci Meclis'e yürümek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Polis ile göstericiler arasında gerginlik sürüyor.



- Arbedenin ardından KılıçdaroÄŸlu'nun korumaları barikatı geçti. KılıçdaroÄŸlu barikatı yararken polis gaz bombası attı. KılıçdaroÄŸlu'nun korumaları ile polis arasında yumruklaÅŸmaya varan tartışmalar oldu.



- Milletvekilleri kol kola girerek barikatı aÅŸma ve barikatın arkasındaki kalabalığı Anıtkabir yoluna alma kararı aldı. Birazdan barikatı aÅŸmaya çalışacaklar. Bu nedenle CHP'liler eski Meclis'in önünde toplandılar.



- Atatürk'ün balkonundan halkı selamladığı ve Cumhuriyet'in kurulduÄŸu 1. Meclis'in bahçesine giren KılıçdaroÄŸlku daha sonra Ulus Meydanı’nda toplanan vatandaÅŸlara konuÅŸma yaptı.


ile www.habergundogdu.com



Bu haber toplam 2092 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler