Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Mercedes’e Türkiye yön verecek

Mercedes’e Türkiye yön verecek
OTOMOTİV sektöründeki gücünü her geçen gün artıran Türk yan sanayi ve orijinal ekipman üreticileri (OEM) Avrupa’dan fabrika satın almaya devam ediyor.
02.01.2013 / 11:22


Dünya markalarının, otomobillerinde kullandığı pek çok kritik parçayı kendi tasarımıyla üreten HEMA Endüstri, Mercedes-Benz’in Almanya Düsseldorf’taki fabrikasını satın aldı. Mercedes Benz’in iÅŸletmesini Alman ThysenKrupp’a devrettiÄŸi ancak iÅŸletmesinde zorlandığı hidrolik direksiyon fabrikasını satın alan HEMA Endüstri, fabrikayı Türkiye’ye getiriyor. 6 ay içinde tamamlanması planlanan fabrika, satın alma bedeli hariç 70 milyon euroluk yatırımla, 2013 yılı sonunda Çerkezköy’de üretime baÅŸlayacak ve 1000 kiÅŸiye ek istihdam yaratacak.



DAIMLER, ‘TÜRKLER ALSIN’ DEDÄ°



Mercedes-Benz’in baÄŸlı bulunduÄŸu Daimler Group’un CEO’su Dieter Zetsche’nin yaklaşık 1 ay önce Taşıt Araçları Yan Sanayiciler DerneÄŸi (TAYSAD) üyeleriyle bir araya gelmek için yaklaşık bir ay önce Türkiye’ye gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaret sırasında, iki satın alma yöneticisinin de kendi fabrikalarını ziyaret ettiÄŸini anlatan Hattat, “Projelerimizi yakından takip ediyorlar. Mercedes Grubu fabrikayı bizim satın almamız için ThysenKrupp’a ciddi baskı uyguladı. Onlar bastırmasa proje Çinlilere gidiyordu. Çinliler bizden daha fazla para verdiler ama Mercedes imalatının çoÄŸunu Türkiye’ye kaydırma eÄŸiliminde olduÄŸu için bu iÅŸin Türkiye’ye gelmesini daha fazla arzuladı” dedi.



6 AYDA TAMAMLANACAK



Özellikle hidrolik sistemler, transmisyon ve aktarma organları, motor üniteleri üretiminde faaliyet gösteren HEMA Endüstri’nin, yeni fabrika ile yılda 30 bin olan hidrolik direksiyon sistemi kapasitesinin 150 bin kapasiteye ulaÅŸacağını anlatan Hattat Holding Otomotiv ve Endüstri Grup BaÅŸkanı Ä°brahim Hattat, “Kamyon ve otobüsler için hidrolik direksiyon sistemleri üreten bu fabrikayı Mercedes’in know-how’ı, teknolojisi, makinaları ve müÅŸteri portföyüyle beraber aldık. Ocak ayından itibaren fabrikayı taşımaya baÅŸlayacağız. 6 ay içinde taşınmayı tamamlayacağız. Bunun için yeni bir bina tesis ediyoruz” diye konuÅŸtu.



Avrupa’nın ikinci büyüÄŸü oluruz



FABRÄ°KA sayesinde hidrolik direksiyondaki üretim kapasitesinin önemli oranda artacağına dikkat çeken Ä°brahim Hattat ÅŸöyle konuÅŸtu: “Ä°ç pazar için yeterli üretim yapıyoruz ancak esas hedefimiz Avrupa. Bu kapasiteyle biz Avrupa’daki en büyük ikinci oyuncu olacağız. Avrupa’da otomobilde daralma olsa da ticari araçlar satış ve üretimdeki gücünü korumaya devam  ediyor. Yılda 30 bin adetlik direksiyon üretimi gerçekleÅŸtiriyoruz. Ancak kontratını baÄŸladığımız iÅŸlerle 2016’da 100 bin, 2018’de 150 binlik üretime ulaÅŸacağız.”



BabayiÄŸit olmayı hâla düÅŸünüyoruz



HATTAT Holding olarak yerli otomobil için ‘babayiÄŸitlerden’ biri olmayı düÅŸündüklerini anlatan Ä°brahim Hattat, “Otomobili üretmek en kolay iÅŸ. Otomobil marka bilincini yerleÅŸtirmekle üretmek arasındaki yatırım uçurum gibi. Ancak otomobili üretir öyle bakarsın. Biz bunu oturup düÅŸündük ve hesap ettik. Otomobili üretmek iÅŸin kolay kısmı ama pazarlayamadıktan sonra hiç bir anlamı yok” dedi.






Etiketler:
Bu haber toplam 4500 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler