Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kamudaki sözleşmeliler kadroya alınıyor

Kamudaki sözleşmeliler kadroya alınıyor
Kamudaki sözleşmeliler sorununa neşter vuruluyor. Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam toplantısında verdiği talimat üzerine yapılan çalışmalar hızlandırıldı. Bir sonraki Bakanlar Kurulunda sonuca bağlanacak.
21.01.2013 / 10:09


Yıllardır bir dram olarak ortaya konulan sözleÅŸmelilerin durumuna nihayet çözüm getiriliyor. Yalnız belediyelerde çalışanlar deÄŸil, kamuda çalışan bütün sözleÅŸmeliler kadroya alınıyor.



Bu konuda yürütülen çalışmalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Uzun süreden bu yana yapılan çalışmalar, BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın Kızılcahamam Kampı'nda verdiÄŸi talimat üzerine hızlandırıldı.



Bünyesinde en çok taÅŸeron çalışan iki bakanlık olarak bilinen SaÄŸlık ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmaların yeni hafta ile birlikte tamamlanıp bir sonraki Bakanlar Kurulu gündemine getirilmesi bekleniyor.



YENÄ° DÜZENLEME NELER GETÄ°RECEK?



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çevrelerinden alınan bilgiye göre, KÄ°T'lerdeki, kamudaki ve özel sektördeki uygulamalar bir arada deÄŸerlendiriliyor. Bakanlıkta yapılan çalışmalara göre, bu çalışmalar özel sektör dahil edilmeden saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yürütülmesinin mümkün olmayacağı yönünde.



"TaÅŸeron" tanımı yeniden yapılıp uygulama o çerçevede bir zemine oturtulacak. Asıl iÅŸverenin yapması gerekenle, taÅŸerona verilecek iÅŸler yeniden belirlenecek. Çalışma süreleri, yıllık izin ve kıdem tazminatına iliÅŸkin uygulamaların yerli yerine oturtulması saÄŸlanacak.






Bu haber toplam 1997 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler