Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Rize Cevabı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Rize Cevabı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milliyetçilik ile ilgili sözlerine karşılık CHP Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Adam gibi adamsan git bu sözleri Rize'de söyle" sözüne hodri meydan dedi.
23.02.2013 / 22:59


BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, KılıçdaroÄŸlu'na ithafen "Yakında Rize'ye gidiyorum ben bu sözleri Rize'de söylersem sen ne yapacaksın? Çünkü ben Rize'deki hemÅŸehrilerimezi ne söylediysem, Urfa'da da aynısını söyledim. Benim abdestimden ÅŸüphem yok ki namazındam ÅŸüphem olmasın. Ay yıldızlı bayrağımızı gururla nasıl salladıysak Hakkari'de de aynısını salladık. KılıçdaroÄŸlu sen partinin mitinginde Hakkari'de bir tane Türk bayrağı sallayamadın. Bunlarda dürüstlük yok." dedi.



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, geçmiÅŸ hükümetlerin büyükÅŸehirlere olan göçün önüne geçebilecek adımlar atmadığını söyledi.



ErdoÄŸan, "Zamanında 'niye Ä°stanbul'a geliyorsun? Ä°ÅŸin ve evin var mı?' diye sorulsaydı bugün bu sıkıntılar yaÅŸanmayacaktı." Dedi.



Zeytinburnu'nda, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi deprem odaklı kentsel dönüÅŸüm projeleri yıkım ve anahtar teslimi ile 437 yeni Ä°ETT otobüsünün hizmete alım törenine katılan ErdoÄŸan, vatandaÅŸlara seslendi.



Dönemin hükümetleri göçü engellemediler, çarpık yapılaÅŸmaya izin verdiler. Benim vatandaşım kendi köyünde ÅŸehirinde iÅŸ bulabilseydi, Ä°stanbul'a gelmeyeceklerdi. Allah göstermesin bir yangın olsa gece kondulardaki vatandaÅŸların kaçma imkanı yoktu.



Köyünden kalkıp Ä°stanbul'a gelenler bu kalitesiz konutlarda hayata tutunmaya çalıştılar. Çocuklarımızın bu sıkıntıları çekmesi gerekmiyor. Hem Ä°stanbul'da hem Türkiye'de bu deÄŸiÅŸimi dönüÅŸümü saÄŸlamamız gerekiyor. Bu hepimizin görevi.



Biz böyle gelmiÅŸ böyle gider diyemeyiz. Babalar gece kondularda oturdu biz çocukları oralara mahkum edemeyiz. DönüÅŸüm çalışmalarında kimsenin maÄŸdur olmasına izin vermeyiz.



CHP'liler 'Evime dokunma' diyerek dönüÅŸüm sürecini sekteye uÄŸratıyor.Burdan açık açık söylüyorum; Ana muhalefet ve kol kola olduÄŸu mariijinal gruplara yoksulluÄŸu istismar ediyor. Militan devÅŸirdikleri, her türlü karanlık iÅŸleri çevirdikleri yapının devanımı istiyorlar.



BEN O ZENCÄ° TÜRKLER'DEN BÄ°RÄ°YÄ°M



Ana muhalefet devamlı tüm imkanları kendi elinde tutmak istemiÅŸtir. Kendi çocuÄŸu en iyi tyerde okuyacak. Gecekondudaki çocuklar okumayacak:



Aradan sıyrılanlar zenci Türk'tür. Ä°ÅŸte ben de onlar biriyim. Biz Türkiye'deki çürümüÅŸ sistemi ortadan kaldırıyoruz. Biz kentsel dönüÅŸümle herkse insanca yaÅŸam getiriyoruz.



KILIÇDAROÄžLU'NA HODRÄ° MEYDAN



Biz her türlü milliyetçiliÄŸi ayaklarımızın altına almış bir iktidarız dedik. KılıçdaroÄŸlu bu sözleri Rize'de söyleyezsin diyor ben buradan söruyorum, yakında Rize'ye gidiyorum ben bu sözleri Rize'de söylersem sen ne yapacaksın?



Çünkü ben Rize'deki hemÅŸehrilerimezi ne söylediysem, Urfa'da da aynısını söyledim. Benim abdestimden ÅŸüphem yok ki namazındam ÅŸüphem olmasın. Ay yıldızlı bayrağımızı gururla nasıl salladıysak Hakkari'de de aynısını salladık.



HAKKARÄ°'DE BÄ°R TANE TÜRK BAYRAÄžI SALLAYAMADIN



KılıçdaroÄŸlu sen partinin mitinginde Hakkari'de bir tane Türk bayrağı sallayamadın. Bunlarda dürüstlük yok.



Ne dedik Bölgesel etnik milliyetçiliÄŸe karşıyız dedik. Benim söylediÄŸim milliyetçilik ırkçı söylemlerdir. Bizim millet anlayşımız 76 milyon Türkiye CumhurÅŸiyeti vatandaÅŸlığıdır. Milliyetçilik vatanseverliktir.



ÇEVRE VE ÅžEHÄ°RCÄ°LÄ°K BAKANLIÄžINI ENGELLENMEMEK Ä°ÇÄ°N KURDUK



Ä°stanbul'da belediye baÅŸkanı olduÄŸum dönemden bu yana bir çok kentsel dönüÅŸüm projesi gerçekleÅŸtirdik



Çevre Åžehircilik Bakanlığımızı bu amaçla kurduk. Engelleniyorduk, engellenmemek için bunu kurduk 200 bin konut ve dükkanı 2 yıl içinde dönüÅŸtüreceÄŸiz.



Ä°stanbul'a 437 OTOBÜS



Sevgili Ä°stanbullular bugün bir baÅŸka heyecan içiserindeyim. Ä°stanbul belediyesi yeni otobüsleri alındı. Burda 3 tane sistem çalşıyor. Metro, hafif metro ve tekerlek sistemi. EÄŸer biz Ä°stanbul'da toplu taşımaya yönelirsek trafik o kadar azalır.



Ne yaparsanız yapın, eÄŸer bir aracın içinde bir kiÅŸi seyhat ediyorsa bu trafik iÅŸi çözülmez. Katlı otopark sistemini arttırabilirsek bu iÅŸ bayağı kolaylaÅŸacak.

KardeÅŸlerim, zaman hesap zamanıdır. O yüzden zamanla oynamayacağız. Böyleikle ülkemizi muasır medeniyet seviyesine yükselteceÄŸiz.



Bu araçlar sıkıştırılmış doÄŸal gazla çalışıyor. Bunun için Kağıthane'de büyük bir dolum tesisi kuruldu. 437 otobüsün deÄŸeri 90 milyon Avro. Yani yaklaşık 200 milyon. Belediye baÅŸkanıma ve çalışanlarına teÅŸekkür ediyorum.



Enver Ören'e RAHMET



Bu vesileyle hakka yürüyen Enver Ören kardeÅŸime Allah'tan rahmet diliyorum.



Kentsel dönüÅŸümün olduÄŸu kardeÅŸlerime sabırlar diliyorum.







Bu haber toplam 2365 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler