Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Turgut Özal'ı Morartan Demirel Diyaloğu

Turgut Özal'ı Morartan Demirel Diyaloğu
Turgut Özal ile Süleyman Demirel arasında gün yüzüne çıkmamış ilginç diyalog.
15.04.2013 / 10:15

    Türkiye'nin 8. CumhurbaÅŸkanı Turgut Özal ile ilgili anılarını 'Özal'ın Mirası' isimli kitapta toplayan Ekrem Pakdemirli, o döneme iliÅŸkin önemli itiraflarda bulunuyor.



"EKONOMÄ°DE Ä°ÅžLER Ä°YÄ° GÄ°TMÄ°YOR"



Turgut Özal'ın saÄŸ kolu olarak bilinen eski bakan Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli kitabında, Özal ile Demirel arasında geçen ilginç bir diyaloÄŸa yer veriyor. Özal'ın Orta Asya gezisinden döndükten sonra 9. CumhurbaÅŸkanı Süleyman Demirel'i aradığını belirten Pakdemirli ikili arasında geçen diyaloÄŸu ÅŸöyle anlattı: "Turgut Özal'ın kardeÅŸi Yusuf Özal ile konuÅŸtum, bana Turgut Bey'in geziden dödükten sonra Demirel'i aradığını, ona 'Ekonomi ile ilgilenen teknik elemanlarını bana gönder, ekonomide bazı iÅŸler iyi gitmiyor, onları gözden geçirelim' dedi."



SEN EKONOMÄ°YÄ° BIRAK



Özal'ın bu isteÄŸine Demirel'in yanıtı ise bir hayli ilginçti. Demirel, Özal'ın bu önerisine ÅŸu sözlerle yanıt veriyor: "Sen ekonomiyi bırak, arkadaÅŸlar seni vatana ihanetten Yüce Divan'a gönderecekler deyince Yusuf Özal aÄŸabeyinin mosmor olduÄŸunu söyledi ve ekledi: Felç olmasından çok korktum. Çünkü aÄŸabeyimi o güne kadar bu Åžekilde mosmor bir vaziyette görmedim"





Bu haber toplam 2257 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler