Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çaykur İsteyene Çay Parası Yerine Kuru Çay Verecek

Çaykur İsteyene Çay Parası Yerine Kuru Çay Verecek
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay üreticisini çileden çıkaran özel sektörün uygulamasına el attı, isteyen üreticinin Çaykur'dan çay parası yerine kuru çay alabileceğini söyledi.
14.05.2013 / 09:26


Çaykur Genel Müdürü Ä°mdat SütlüoÄŸlu, 2013 yılı yaÅŸ çay alım sezonu boyunca ÅŸu ana kadar 44 bin 500 ton yaÅŸ çay aldıklarını ve en huzurlu çay kampanyasını yaÅŸadıklarını söyledi. SütlüoÄŸlu ayrıca isteyen üreticilerin Çaykur’a sattıkları yaÅŸ çayların karşılığının bir bölümünü kuru çay olarak alabileceklerinin de altını çizdi.



NÄ°SAN AYI ÇAY PARALARI ÖDENDÄ°



Çaykur Genel Müdürü Ä°mdat SütlüoÄŸlu düzenlediÄŸi basın açıklamasında yaÅŸ çay alım sezonunu deÄŸerlendirdi. SütlüoÄŸlu, kampanya boyunca ÅŸuana kadar 44 bin 500 ton yaÅŸ çay alındığını belirterek, “27 Nisan tarihinden bu yana toplamda 44 bin 500 ton yaÅŸ çay yaprağı aldık. Günde 7 bin ton olarak alımlarımız hızla devam ediyor. Tüm fabrikalarımız faal durumdadır. Kampanya öncesi sıkıntılı bir süreç yaÅŸadık. Ancak bu yıl uygulamaya koyduÄŸumuz randevulu alım sisteminin de etkisi ile çok huzurlu bir çay kampanyası yaşıyoruz” dedi.



Nisan ayı içerisinde 26.5 ton yaÅŸ çay aldıklarını belirten SütlüoÄŸlu bunun karşılığı olan 43 bin 282 TL’nin üreticilerin hesaplarına aktarıldığını kaydetti. SütlüoÄŸlu, taze ürün desteÄŸi kapsamında 2 bin 614 ton ton çay alındığını hatırlatarak “Bunun karşılığı olarak üreticimize 337 bin TL destek ödemesi yapılacak. Bu kalite çaydan özel bir çay üreterek yüksek bir fiyatla piyasaya sunacağız” diye konuÅŸtu.



SütlüoÄŸlu yaptığı açıklamasında, isteyen üreticilerin Çaykur’a sattıkları yaÅŸ çayların karşılığının bir bölümünü kuru çay olarak alabileceklerinin de altını çizdi.



SütlüoÄŸlu, resmi olarak grevin devam ettiÄŸini ancak fiili olarak fabrikalarda grev olmadığını vurgulayarak “Fabrikalarda ‘bu iÅŸ yerinde grev vardır’ afiÅŸleri asılı. Ancak onun altına ‘greve katılan iÅŸçi yoktur’ ÅŸeklinde de afiÅŸ asmak gerekiyor. Hiçbir iÅŸçimiz bu greve destek vermemiÅŸtir. Sendika grev kararı ile harakiri yapmıştır. Aldığı kararın altında kalmıştır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.







Bu haber toplam 2494 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler