Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Başbakan Erdoğan: Büyük fotoğrafı görmenizi istiyorum

Başbakan Erdoğan: Büyük fotoğrafı görmenizi istiyorum
Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında Gezi Parkı olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
11.06.2013 / 15:00


Ak parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Recep Tayyip erdoÄŸan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuÅŸmada, Türkiye'nin son iki haftadır baÅŸta Ä°stanbul olmak üzere Ankara, Ä°zmir ve deÄŸiÅŸik ÅŸehirlerde çok farklı boyutlarda, farklı katmanlarda bir kısım gösterilere sahne olduÄŸunu söyledi.



Taksim'in yayalaÅŸtırma projesi kapsamında, Taksim Gezi Parkı'ndaki bir kaç aÄŸacın sökülmesi, taşınması aÅŸamasında baÅŸlayan gösterilerin amaç ve kabuk deÄŸiÅŸtirerek, ilk çıktığı andan çok farklı noktaya ulaÅŸtığını belirten BaÅŸkan ErdoÄŸan, AK Parti olarak, toplumsal olayları okumak,  yaÅŸanan olayları analiz etmek ve iyi deÄŸerlendirme konusunda her zaman çok büyük hassasiyet içinde olduklarını vurguladı.



"Ancak tüm bu olaylara baktığımda, bizim göremediÄŸimizi, anlayamadığımız, acaba ne istedikleri, ne talep ettikleri belli mi? Sizler böyle bir ÅŸey görebildiniz mi anlayabildiniz mi?" diye soran ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:



"Bu noktada, bütün bunları yaparken sapla samanın birbirine karıştırılmasına, meselenin baÄŸlamından kopartılmasına kusura bakmasınlar izin vermeyeceÄŸiz, veremeyiz. Farklı zeminlerde, farklı hesaplaÅŸmalar içine girenlere karşı, bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da kararlı ve dirayetli duruÅŸ sergileyeceÄŸiz. 10,5 yıldır farklı tertip, tezgahlarla, provokasyonlarla, siyaset mühendisliÄŸi giriÅŸimleriyle nasıl baÅŸ ettiysek, onlara karşı nasıl dik durduysak, bundan sonra da milletin emanetini aynı hassasiyetle korumaya devam edeceÄŸiz. Biz ne kimseye dayatma yaparız ne de kimsenin dayatmasına eyvallah ederiz."



"Bize çevrecilik dersi vermeye kalkanlar"



Ä°ki haftadır yaÅŸanan olayları, çevre hassasiyetiyle izah etmenin mümkün olmadığını vurgulayan, BaÅŸbakan ErdoÄŸan,  'çevre hassasiyeti' diye baÅŸlatılan olayların bugün itibariyle arkasında maalesef dört cansız beden bıraktığını, büyükÅŸehirlerde bazı sokak ve caddelerin ağır ÅŸekilde tahrip edildiÄŸini ve yollara, duvarlara, bina duvarlarına son derece çirkin yazılar yazılmak suretiyle tam bir ahlak, çevre faciası yaÅŸatıldığını söyledi ve "Bu çevre deÄŸil mi? Bize  çevrecilik dersi vermeye kalkanlar, hava, gürültü, görüntü kirliliÄŸinin de çevrecilik olduÄŸunu, çevreye karşı bir tavır olduÄŸunu bilmeleri gerekir" ifadelerini kullandı.



"Gezi Parkı, işgal alanı değildir"



"Gezi Parkı, adı üzerinde gezi parkı. Ä°ÅŸgal alanı deÄŸildir" diyen BaÅŸbakan ErdoÄŸan, bu sabah Taksim Gezi Parkı'na güvenlik güçlerinin müdahale ettiÄŸini belirterek, "Güvenlik güçlerinin baÅŸta bu iÅŸe müsaade etmemesi gerekiyordu. Kamu kurumunun içine bunlar nasıl sokulur, çatıya bunlar nasıl çıkarılır? Orada bu tür paçavralar nasıl astırılır? Örgüt liderlerinin posterleri nasıl astırılır? Bunların karşısında biz konuÅŸunca, BaÅŸbakan sert konuÅŸuyor. EÄŸer buna sertlik diyorsanız, kusura bakmayın bu Tayyip ErdoÄŸan deÄŸiÅŸmez" diye konuÅŸtu.



ErdoÄŸan, bu sabah güvenlik güçlerinin Gezi Parkı'na yaptıkları müdahale nedeniyle Ä°çiÅŸleri Bakanı'na, Ä°stanbul Valisi'ne ve Emniyet Müdürü'ne teÅŸekkür etti.



"Tüm göstericilerin büyük fotoÄŸrafı görmelerini istiyorum"



BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılanlara da çaÄŸrıda bulunarak, "Oradaki tüm eylemcilerin, tüm göstericilerin büyük fotoÄŸrafı görmelerini, oynanan oyunu anlamalarını, samimi olanları, özellikle oradan çekilmeye davet ediyorum. Kendilerinden bunu bir BaÅŸbakanları olarak bekliyorum" dedi.



ErdoÄŸan, "Bu olaylarda, çok önemli bir yakınımın gelinini, BaÅŸbakanlık Ofisi'nin yakınında, yanında 6 aylık çocuÄŸu, yerlerde süründürdüler. Kendisini taciz ettiler, çocuÄŸunu taciz ettiler. Bunun özgürlük mücadelesi ile yakından uzaktan ne alakası var? Bu mudur özgürlük, bu mudur çevrecilik? Ama biz bütün bunlara "sabır, sabır, sabır' dedik" diye konuÅŸtu.



BaÅŸbakan ErdoÄŸan, "Ayakkabılarla Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne gireceksin, orada içeceksiniz. Bu ülkenin dini mabetlerine karşı bu saygısızlığı yapacaksınız. Ne adına? Çevre adına. Caminin müezzinini tehdit edeceksiniz, ondan sonra farklı ÅŸekilde konuÅŸturacaksınız; 'Böyle bir ÅŸey olmadı'... Ne olmadı, bütün görüntüler elimizde. Cuma günü arkadaÅŸlarımıza bunları görüntüyle vereceÄŸiz. Bunların hepsini milletim görecek. Milletimize bunların hepsini sunacağız " dedi.



"Solculuk maskesi altında faiz lobisinin figüranlığı yapılıyor"



BaÅŸbakan ErdoÄŸan, "Gezi Parkı'ndaki hukuksuz iÅŸgali Wall Street eylemine benzetiyorlar. Orada faiz lobisinin havadan kazandığı milyarlarca dolara karşı itiraz vardı. Burada ise solculuk maskesi altında faiz lobisinin figüranlığı yapılıyor. Arada böyle bir durum var" ifadelerini kullandı.






Bu haber toplam 2286 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler