Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kılıçdaroğlu Rutte'ye de mektup gönderdi

Kılıçdaroğlu Rutte'ye de mektup gönderdi
Kemal Kılıçdaroğlu, Merkel'e gönderdiği mektubun ardından Hollanda Başbakanı Rutte'ye de bir mektup gönderdi.
22.06.2013 / 19:28


CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Hollanda BaÅŸbakanı Mark Rutte'ye gönderdiÄŸi mektupta, AB'nin Türkiye'ye yeni fasıllar açmasına yönelik katkı istedi.



 



CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, KılıçdaroÄŸlu'nun Rutte'ye mektup gönderdiÄŸi belirtildi.



Mektubunda, "Türkiye'nin genç nesli Gezi Parkı'nda Türk demokrasisinin geleceÄŸi, temel hak ve özgürlükler ve insan onuru için umut ve ilham verici yeni bir dönem baÅŸlatmıştır" diyen KılıçdaroÄŸlu, CHP'nin gençliÄŸin ve onların yanında yer alanların talep ve vizyonlarını paylaÅŸtığını bildirdi.



 



SÄ°ZÄ°NLE AYNI ENDÄ°ÅžELERÄ° TAÅžIYORUM'



 



Bunların, AB'nin de temsil ettiÄŸi ve savunduÄŸu deÄŸerler olduÄŸunu ifade eden KılıçdaroÄŸlu, mektubunda ÅŸunları kaydetti:"Ülkemizdeki geliÅŸmelere iliÅŸkin hükümetinizin tepkisini anlıyorum. Aynı endiÅŸeleri ben de taşıyor ve ortamın sakinleÅŸmesi için her türlü çabayı gösteriyorum. Aynı zamanda, Türk Hükümeti'ni, bir hukuk devleti olarak demokratik normlarla uyumlu davranmaya davet ediyorum. Ancak Türk Hükümeti'ne yönelik yapılan eleÅŸtirilerle Türkiye'nin AB üyelik sürecinin farklı hususlar olarak ele alınmasının gerekli olduÄŸunu düÅŸünüyorum.



AB'DEN DESTEK TALEBÄ°



AB'nin Türkiye'ye böyle bir zamandaki mesajı, üyelik müzakerelerinin daha da yavaÅŸlatılması doÄŸrultusunda olmamalıdır. Çünkü bu sadece Türkiye'deki demokrasi ve AB karşıtları ile Avrupa'daki Türkiye karşıtı çevrelerin iÅŸine yarayacaktır. Oysa AB, Gezi Parkı eylemcilerine sahip çıkmalı, Türk demokrasisinin güçlenmesine ve farklı hayat tarzlarına saygı gösterilmesine destek olmalıdır. Ä°ÅŸte bundan dolayı Sayın BaÅŸbakan, katılım müzakerelerinde, AB'nin yeni fasıllar açmasına yönelik katkınızı bekliyorum. Hollanda her zaman Batı uygarlığının yüksek deÄŸerleri için sürekli bir umut ışığı teÅŸkil etmiÅŸtir. Zaman, Türkiye'de demokrasinin yükseliÅŸi için gösterilen çabalara destek verme zamanıdır."



"AKP'YE ELEÅžTÄ°RÄ°LERÄ°N ETKÄ°SÄ° OLACAKTIR"



CHP Lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'e gönderdiÄŸi mektupta "AKP'ye eleÅŸtirilerin etkisi olacaktır, ancak Türkiye'nin AB'ye üye olamayacağı yönünde bir tutum içerisine girilmesi haksız, yersiz ve yanlış bir yaklaşım olacaktır"






Bu haber toplam 2208 defa okundu
YORUMLAR

"sapÅŸal"
Kendi ülkesini başkayerlere şikayet eden bu adamın peşinden gidenler bir daha düşünsün...Ülkesine bir kaarı olmayan buna destek vermeyin
24.06.2013 / 12:44
Ip Adresiniz:88.231.113.0
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler