Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Vatandaş bunun karşılığında para alacak

Vatandaş bunun karşılığında para alacak
Geri dönüşümde iyi bir fikir
08.07.2013 / 18:19

Plastik, kağıt, pil ve ÅŸiÅŸe gibi geri dönüÅŸümü mümkün olan atıklar için kumbaralar kurulacak. VatandaÅŸ, atıkları bu kumbaraya atıp, karşılığında para alacak.


 


Çevre ve Åžehircilik Bakanı ErdoÄŸan Bayraktar, çevre kirliliÄŸinin önlenmesi için bir dizi karar aldıklarını söyledi.


 


Bayraktar, pil, kağıt, plastik ve ÅŸiÅŸelerin geri dönüÅŸümünü saÄŸlamak için teÅŸvik getirdiklerini, bu yönde hazırlanan projede yerli ve yabancı ÅŸirketler ile birlikte çalışacaklarını kaydetti.


 


Nüfusun yoÄŸun olduÄŸu bölgelerden baÅŸlamak üzere geri dönüÅŸüm kumbaraları kurulacağını ifade eden Bayraktar, ÅŸöyle devam etti:


 


"Önce AVM'lere bu kumbaralardan kurulacak. VatandaÅŸ bu malzemeleri geri atarsa ÅŸiÅŸe başına para alacak. 25, 50 kuruÅŸ ile 1 lira arasında geri ödeme yapılacak. Böylece vatandaÅŸların çöpleri ayırmasını teÅŸvik edeceÄŸiz. Bunu daha sonra Türkiye geneline yaymak istiyoruz. Bunu yaygınlaÅŸtırabilirsek ekonomiye kazancı çok fazla."





Bu haber toplam 1874 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler