Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

SÜTLÜOĞLU´NU SUÇLADI

SÜTLÜOĞLU´NU SUÇLADI
Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel,Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun bizzat fabrika müdürlerini arayarak kendilerine bağlı işçilerin Öz Gıda İş Sendikası'na geçmesi için çaba sarf ettiğini iddia etti.
07.09.2013 / 10:16


   Ä°ÅŸçi tarafından uygulanmayan grev kararı sonrası Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası'ndan Öz Gıda Ä°ÅŸ Sendikası'na iÅŸçi geçiÅŸlerinin hızla devam ettiÄŸi öÄŸrenilirken Türkel bunda baÅŸ sorumlunun Çaykur Genel Müdürü Ä°mdat SütlüoÄŸlu olduÄŸunu söyledi.



SütlüoÄŸlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Türkel, "Artık bizzat Çaykur genel müdürü bu iÅŸi organize ediyor. Genel müdür fabrika müdürlerini arıyor. Genel müdür hakkında suç duyurusunda bulunduk. SoruÅŸturma izni için Ağır Ceza Mahkemesine baÅŸvuracağız. Devletin bürokratı bu tür iÅŸlerle uÄŸraÅŸamaz. Çaykur iÅŸçisi ise bütün bu hukuksuzluklara ve baskılara raÄŸmen Tek Gıda Ä°ÅŸ bünyesinde bulunmaya devam etmektedir. Ayrıca kağıt üzerinde hala grev devam ediyor. Devam ettiÄŸi sürece Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası yetkili sendika olmaya devam edecektir" dedi.



ÜYELERÄ°MÄ°Z SÜRGÜNE GÖNDERÄ°LÄ°YOR

Çaykur iÅŸçisi üzerinde çok yoÄŸun bir baskı olduÄŸunu ifade eden Türkel, "Çaykur iÅŸçisini sindirmek istiyorlar. Adeta her gün çetele tutuluyor. Her gün bu çeteleye uymayan arkadaÅŸlarımız fabrikalarda sürgüne gönderiliyor. Bayan arkadaÅŸlarımızı birebir fabrika müdürleri çağırarak 'sizin yüzünüzden zorlanıyorum' diyerek aleni olarak tehdit ediyor. Çaykur iÅŸçisinin bütün bu baskılara raÄŸmen hala yarıya yakını Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası'ndadır.



Grev aÅŸamasından bu yana insan üstü bir baskı yapılmasına raÄŸmen durum budur. Çaykur Genel Müdürü ise Öz Gıda Ä°ÅŸ Sendikası'nın avukatlığını yapmaya baÅŸladı. Ancak ÅŸu unutulmasın. Kağıt üzerinde devam eden grev ya toplu iÅŸ sözleÅŸmesi imzalanmasıyla kalkacaktır ya da Tek Gıda Ä°ÅŸ sendikasının orada hiç üyesi kalmayacaktır. Bu durumda Çaykur bu grevin uygulanabilirliÄŸi kalmadığım göstermek için dava açacaktır. Ancak bu da 2-3 yıllık yargılama sürecini beraberinde getirecektir. Dolayısıyla Tek Gıda Ä°ÅŸ sendikasıyla Çaykur yönetimi eninde sonunda masaya oturup toplu iÅŸ sözleÅŸmesi imzalayarak bu sorunu çözebilir. Aksi bir durum yıllarca devam edecek bir süreci getirecektir. Sendikasına sahip çıkmaktadır" diye konuÅŸtu. Öte yandan uygulanamayan grev sonrasında Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası'nın 8 bin 600 civarında olan üye sayısının geçiÅŸlerle 4 bin 448'e gerilediÄŸi öÄŸrenildi. Öz Gıda Ä°ÅŸ Sendikası'nın ise 4 bin 800 civarında üyesi olduÄŸu ifade edildi.






Bu haber toplam 2055 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler