Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Yazar Kasa İçin Geri Sayım Başladı

Yazar Kasa İçin Geri Sayım Başladı
YENİ NESİL YAZAR KASA KULLANMA ZORUNLULUĞU 1 EKİM 2013 TARİHİNDE BAŞLIYOR…
24.09.2013 / 14:27


   Vergi Usul Kanunu 426 seri nolu genel tebliÄŸi ile 69 ve 70 seri no’lu Katma DeÄŸer Vergisi mükelleflerinin ödeme kaydedici cihazları (Yazar kasa) kullanmaları mecburiyeti hakkındaki kanunla ilgili genel tebliÄŸler ile “yeni nesil ödeme kaydedici cihazların” kullanılmasına iliÅŸkin kademeli bir geçiÅŸ öngörülmektedir.



   Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rize Serbest Muhasebeci ve Mali MüÅŸavirler Odası (Rize SMMMO) BaÅŸkanı Muammer BerberoÄŸlu, mükelleflerin kullanmakta olduÄŸu mevcut ödeme kaydedici cihazlarını, 31.12.2015 tarihini geçmemek üzere mali hafızaları doluncaya kadar kullanabileceklerini bildirdi.





   01.01.2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere mali hafızaları dolan ödeme kaydedici cihazlara yeni mali hafıza takılmayarak hurdaya ayrılacağını ifade eden BerberoÄŸlu, “Cihazı hurdaya ayrılan mükellef, ‘yeni nesil ödeme kaydedici cihazı’ alacaktır. 01.10.2013 tarihinden itibaren, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar bu cihazların yerine EFT-POS özelliÄŸi bulunan ‘yeni nesil ödeme kaydedici cihaz’ kullanmak zorundadır. Ayrıca, yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler için de 01.10.2013 tarihinden itibaren EFT-POS özelliÄŸi olan ‘yeni nesil ödeme kaydedici cihaz’ kullanma zorunluluÄŸu baÅŸlayacaktır” dedi.



   BerberoÄŸlu, kanunda belirlenen tarihlere dikkat ederek cezai duruma düÅŸmemeleri konusunda vergi mükelleflerini özellikle uyardı.






Bu haber toplam 3476 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler