Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Sağlık Meslek Lisesi mezunlarına kadro geliyor

Sağlık Meslek Lisesi mezunlarına kadro geliyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tam günle ilgili yasa tasarısında sağlık meslek liseleriyle ilgili değişiklik yapmayı planladıklarını söyledi. Bakan ayrıca Sağlık Meslek Lisesi mezunlarının da istihdam edileceğini söyledi.
09.10.2013 / 22:12


     TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan MüezzinoÄŸlu, tam gün ile ilgili düzenlemenin yetiÅŸmemesi halinde Kurban Bayramı onrasında Genel Kurul'da ele alınacağını belirtti. Düzenlemeye yapılacak ilavelerle ilgili bazı görüÅŸleri olduÄŸunu, bunları yarın deÄŸerlendireceklerini anlatan MüezzinoÄŸlu, "Ä°lave birkaç önerimiz olacak. Önergelerle yapılacak" dedi.



    Yapılacak ilaveler konusunda hemÅŸirelikle ilgili bir düzenleme düÅŸündüklerini kaydeden MüezzinoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:



    "SaÄŸlık meslek liseleriyle ilgili bir düzenleme planlıyoruz, yarın son ÅŸeklini verditen sonra da torba tasarı içine konabilirse ek madde olarak koyacağız, olmazsa ayrı bir tasarı hazırlayacağız. Ä°ki yıl önce 5 yıl uzatılmış. Ä°ki yıl önce 5 yıl uzatılırkenki veriler, bize yeni bir 5 yıl uzatma projeksiyonunu vermiÅŸ. Çünkü o zaman özel saÄŸlık meslek liselerine baÅŸvurular bin 800'lerde. Bu yıl 33 bin-36 bin. Bu seneye 50 bin olacak demektir. MEB'in kamu meslek liselerinde de baÅŸvuru anormal artmış. Bu yıl için 70 bin kayıt var. Bu kayıt 2-3 yıl önce 22 bindi. Bizim önümüzdeki yıldan itibaren bir yeni düzenleme, yeni projeksiyonu getirmemiz lazım. O nedenle gerek özel saÄŸlık meslek liselerinden gerekse MEB'e baÄŸlı kamu meslek liselerinden mezun olacak arkadaÅŸlarımıza hemÅŸire, ebe diploması deÄŸil yardımcı hemÅŸire, yardımcı ebe veya yardımcı saÄŸlık teknisyeni ÅŸeklindeki bir düzenlemenin altyapısını hazırladık. EÄŸer öÄŸrenci üzerine 4 yıl lisans yapıyorsa hemÅŸire, ebe, saÄŸlık teknisyeni olacak. Yoksa 4 yıl okuyanların yardımcısı olacak. Bunların yapacakları görevleri de tarif edeceÄŸiz. Bunu yönetmeliklerle düzenleyeceÄŸiz.''



MüezzinoÄŸlu, tasarıda tam günle ilgili deÄŸiÅŸiklik yapılmayacağını söyledi.






Bu haber toplam 2062 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler