Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Erdoğan: Kızlarla Erkekler Aynı Evde Kalamaz

Erdoğan: Kızlarla Erkekler Aynı Evde Kalamaz
Başbakan Erdoğan, özel yaşam alanına müdahale ile ilgili olarak "Biz yurtlarda erkek ve kız öğrencilerin karışık kalmasına müdahale ettik" dedi.
05.11.2013 / 13:46


BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, geçtiÄŸimiz günlerde gazetelerde çıkan "Kız ve erkek öÄŸrenci aynı evde olmaz, denetleyeceÄŸiz" ÅŸeklindeki sözlerine bugün parti grubunda yapmış olduÄŸu konuÅŸmada açıklık getirdi.



"AK Parti'nin kimliÄŸinde böyle bir sorumluluÄŸun altına girmek yoktur. BulunduÄŸum makam ve deÄŸerler buna asla müsade etmez" diyen ErdoÄŸan "Biz devletin yurtlarında erkek ve kız öÄŸrencilerin karışık kalmasına müdahale ettik. Bunu süratle gerçekleÅŸtirmeye baÅŸladık. Ancak bazı bölgelerde yurtlar konusunda yetersiz kaldık. Bu bölgelerde emniyete, istihbarata bir takım bilgiler geliyor ve Valiliklerimiz ve emniyet teÅŸkilatımız bu ihbarların üzerine gidiyor. Çünkü orada nelerin olduÄŸunu bilmiyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.



Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;



Görsel ve sosyal medyada bazı konular yer aldı. Ben karakteri itibariyle farklı bir siyasetçiyim. Ve bir yerde konuÅŸtuÄŸumu inkar etme anlayışına sahip bir insan deÄŸilim. Ne yapıyorsak inanarak yaparız, ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz. Öyle eÄŸilip bükülerek birÅŸeyi sürdürmenin hesabı içinde olmadım, olmam. Bu ülkede baÅŸbakanlık görevini bu millet bize verdi. iktidarı da vize verdi. ÅŸunu da unutmayalım ki biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Ve partimiz olarak da neler yaptığımızı, neler yapmamız gerektiÄŸini biliriz.



"KÄ°MÄ°N YAÅžAM TARZINA MÜDAHALE ETTÄ°K?"



Kimsenin yaÅŸam tarzına karışmadığımızı söylememize raÄŸmen bir çok yerde, yaÅŸam tarzımız ÅŸöyle deÄŸiÅŸtirildi böyle deÄŸiÅŸtirildi gibi ithamlarla karşı karşıyayız. 4,5 yıl ben belediye baÅŸkanlığı yaptım. Aynı ithamlarla karşı karşıya olduk. Yaptığımız belediye baÅŸkanlığında biz sonunda o söylenenlerden dolayı deÄŸil, bir ÅŸiirden dolayı içeri atıldık. Niye? Suyu bulandırdın dediler. Åžimdi 11 yıldır biz türkiye'yi yönetiyoruz. Dikkat edin hep yine buna benzer arayışlar devam ediyor. 11 yıllık ÅŸu yönetimde Ak Parti iktidarı kimin yaÅŸam tarzına müdahale etti? Karıştı? Sen niçin ÅŸöyle böyle yaşıyorsun böyle bir durum mu söz konusu oldu?



"ORADA NELERÄ°N OLDUÄžUNU BÄ°LMÄ°YORUZ"



Biz devletin yurtlarında erkek ve kız öÄŸrencilerin karışık kalmasına müdahale ettik. Bunu süratle gerçekleÅŸtirmeye baÅŸladık. Ancak bazı bölgelerde yurtlar konusunda yetersiz kaldık. Bu bölgelerde emniyete, istihbarata bir takım bilgiler geliyor ve Valiliklerimiz ve emniyet teÅŸkilatımız bu ihbarların üzerine gidiyor. Çünkü orada nelerin olduÄŸunu bilmiyoruz. Ama aileler bize bu durumlara müdahale etmediÄŸimiz takdirde devlet nerede diyor. O yüzden biz birileri yazacak çizecek diye gelen ihbarları yabana atmayız. Biz böyle bir sorumluluÄŸun altına manen giremeyiz.



"BULUNDUÄžUM MAKAM BUNA MÜSADE ETMEZ"



AK Parti'nin kimliÄŸinde böyle bir sorumluluÄŸun altına girmek yoktur. BulunduÄŸum makam ve deÄŸerler buna asla müsade etmez. Ben BaÅŸbakan olarak Anadolu topraklarını bilen ve bu iÅŸlere asla müsade etmeyeceÄŸin bilen bir insanım. Çünkü damdan düÅŸen bir insanım. Bunun ÅŸikayetini de sürekli dinleyen bir insan olarak, bu iÅŸte biz kararlı adım atmaya mecburuz.



Van'a depremin ardından 5 milyar liralık yatırım yaptık. Cumhuriyet tarihinde böyle bir yatırım Van'a yapılmamıştır. Biz 2 yılda yaptık.



MARMARAY'DA YAÅžANAN SIKINTILAR



29 Ekim'de 153 yıllık projenin açılışını yaptık. O gün açılıştan sonra ilk defa sefer yaptık. Tabi o gün 4 dakika sürmedi. Çünkü tam ortada bir mola verdik. Orada plaketler çaktık. Bakanımıza tören sırasında talimat verdik. 15 gün boyunca ücretsiz olmasını saÄŸladık. Ä°lk gün Marmaray'ı kullanan sayısı 300 bine ulaÅŸtı. BaÅŸka bir gün de Marmaray'da 350 bin yolcu taşındı. Sadece Ä°stanbul'dan deÄŸil Türkiye'nin dört bir yanından vatandaÅŸlarımız geldiler. Marmaray'da yaÅŸanan küçük aksaklıkların, özellikle de askıya tutunacağı yerde emniyet kollarının çekilmesiyle yaÅŸanan duraksamaların, bazı çevrelerde çok büyük bir keyif yarattığını görüyoruz. Zevkleniyorlar. Aha durdu. Ä°ÅŸte aradığımı buldum. Kamera da arkada çekim yapıyor. 76 milyonun tamamı gurur yaÅŸarken, varsın bazıları da küçük aksaklıklardan dolayı sevinç yaÅŸasınlar...



"BU GURURU YÜREKTEN PAYLAÅžIN"



Bu hasedin son bulması ve ÅŸu anda Marmaray gururunu yaÅŸamayanların da bu gurura ortak olması en büyük temennimizdir. Özellikle de Marmaray'a binmeyeceÄŸini söyleyenlere, Marmaray'ı seyirlik olarak inÅŸa etmediÄŸimizi hatırlatmak istiyorum. Onların da bu gururu yürekten paylaÅŸmalarını arzu ediyorum. Marmaray coÅŸkusunu yaÅŸarken, ertesi gün 5. Ä°zmir Ä°ktisat Kongresinin heyecanını yaÅŸadık. Kongrede ulusal ve küresel ekonomi ayrıntılı ÅŸekilde ele alındı. Sonra da partimiz teÅŸkilatıyla bir araya geldik. KuÅŸadasına geçerek Türkiye'nin en büyüÄŸü olan Efes kongre merkezinin açılışını gerçekleÅŸtirdik. 31 Ekim'de Ä°stanbul'a geldik. Türkiye genelinde tamamlanan 213 spor tesisinin resmi açılışlarını ve amatör kulüplere malzeme dağıtımını yaptık.



"TÜRKÄ°YE'NÄ°N PERFORMANSINDAN ÖVGÜYLE BAHSEDÄ°LDÄ°"



2004 yılından itibaren her yıl yatırım danışma konseyi adı altında bir buluÅŸmayı sürekli tertip ediyoruz. Bu toplantılardan uluslar arası yatırımlar noktasında istifade ettik. Yıllık uluslar arası yatırım tutarı eskiden 1 milyar dolar seviyesini aÅŸamıyordu. 2002'ye kadar cumhuriyet tarihi boyunca 79 yıl boyunca Türkiye'nin çekebildiÄŸi yatırım tutarı 15 milyar dolar olmuÅŸtur. 2003'ten bu yana ise 131 milyar dolar uluslar arası yatırım çektik. Türkiye 79 yılda 15 milyar dolar, 11 yılda ise 131 milyar dolar yatırım çekti. Her yıl yaptığımız toplantılarda Türkiye'nin bu performansından övgüyle söz edildi.



"BÄ°RÄ°LERÄ° LAF, BÄ°Z Ä°CRAAT YAPIYORUZ"



Biz göreve geldiÄŸimizde iktidarda MHP, DSP ve ANAP vardı. MB Döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Åžu andaki rezervimiz ise 134 milyar dolar seviyesine çıktı. 27 buçuktan 134 milyar dolara... Bu arada IMF ile görüÅŸmeler de tamamlandı, IMF'nin Türkiye'den 5 milyar dolar borç alabilmesi için, bu imkanı kendilerine saÄŸladık, gerektiÄŸinde alabilecek. O borçlu olacak, biz alacaklı olacağız. Peki IMF ile durum neydi biz iktidara gelmeden önce? DSP, MHP ANAP döneminde 23 buçuk milyar dolar borcumuz vardı. 14 Mayıs'ta biz borcumuzu sıfırladık ve ÅŸimdi borç verir hale geldik. Kim milliyetçi, kim milli deÄŸerlere sahip? Kim ülkesine milletine daha düÅŸkün hepsi ortada. Birleri laf yapıyor, biz icraat yapıyoruz. Onlar borçlandı biz ödedik. Milli gelire oranla dış borcumuz yüzde 73-74 civarındaydı. Åžimdi yüzde 36'ya düÅŸtü arkadaÅŸlar. Milli gelire oranlar ne buna bakacağız.



"AYRIM ORTADAN KALKTI"



Eski Türkiye'de halk kuyruklarda sürünüyordu. Yeni Türkiye'de fakir zengin arasındaki ayrım ortadan kalktı. Åžimdi kuyruk kalmadı. Tüm hastanaleri birleÅŸtirdik. Artık istediÄŸin yerden istediÄŸin hizmeti alıyorsun. Hastaneye giderdik ilaç bulamıyorduk. Åžimdi istediÄŸimiz eczaneden gidip ilaç alabiliyoruz. Burada biz bedel düÅŸünmedik. Neyi düÅŸündük insanımızı, vatandaşımızı düÅŸündük.



"ÅžU ANDA 280 LÄ°RA BURS VERÄ°YORUZ"



Yeni Türkiye'de eskisi gibi imtiyazlar yok. ÖÄŸrenciye imtiyazlar var artık. 45 lira burs veriyorlardı üniversite gençliÄŸine. Biz ise ÅŸu anda 280 lira burs veriyoruz. Bunun yanında 200 lira da kendilerine KYK'da kalıyorsa beslenme yardımı veriyoruz. 480 lira.. Devletten burs alanların sayısı 380 bin... Karşılıksız bu... Kredi alanlarla beraber rakam 1 milyon 200 bini aşıyor. Nedir o kredi? Okuldan mezun olup sigortalı bir iÅŸe yerleÅŸtikten sonra faizsiz ödemeyi yapacağı bir süreç. Bunları bizim iktidarımız saÄŸladı. Her müracaat edene burs ve kredi bizden önce yoktu.



"ANA MUHALEFET BAÅžKA DÜNYALARDA YAÅžIYOR"



On yıllardır ellerindeki imtiyazları yitirenler Türkiye'nin felaketi için ellerinden geleni yapıyor. Ama milletin hayır duası tüm bu beddua ve temennilere galebe çalacaktır. Biz de iÅŸimmizi saÄŸlam tutacağız. Ülkesinin felaketinden medet umanlara fırsat sunmayacağız. Belli bir zümrenin ikbali için deÄŸil 76 milyonun tamamının faydası için çalışacağız. Hanım kardeÅŸlerime sesleniyorum. Kadınları başı örtülü ve açık diye ayrımcılığa tabi tutan hiçbir zaman biz olmadık. Her zaman ifade ediyorum bizim için insan insandır. Bizden önceki iktidarlar bu ayrımı yaptılar. Başı örtülü olan, okulların kapısından geri çevrilmiÅŸtir. Kamudan geri çevrilmiÅŸtir. Bu ayrımcılık deÄŸil mi? Onlar insan deÄŸil miydi? Bunlar bu ülkede olmadı mı? Bunları biz hep yaÅŸadık. Ailelerimizde yaÅŸadık. Ana muhalefet baÅŸka dünyalarda yaşıyor. Bunlar hukuk tanımazdır. Hak hukuk diye bir anlayışı yoktur. Ak Parti'nin bu noktada sıkıntısı yoktur. Biz başı örtülü olanı da aynı hakka sahip olarak görürüz ve kendilerine hizmet ederiz.



"ÇOK AYIPTIR YA"



Bugüne kadar bu milletin mensupları olarak hepsini savunduk. Başı örtülü olarak okumanın, çalışmanın ve siyaset yapmanın önünü açarken ayrımcılık yapmıyoruz. Tam tersine insanlık dışı bir ayrımcılığı ortadan kaldırıyoruz. Başı açık olanların haklarını da savunacak mısınız diye soruyorlar. Çok ayıptır ya. 11 yıllık iktidarımızda başı açık olan hangi hakkını kaybetti? Åžu hakkı kaybetti desinler, gelsinler o hakkı da verelim. Hangi özgürlükler ellerinden alındı? Bunu bize söylesinler. Cevabımız çok net. Bugüne kadar böyle bir ayrımın tarafı olmadık, asla kabul etmiyoruz.



"ROZET TAKIP OTOBÜSTEN ATTILAR"



Biz insana insan olarak bakarız. Ä°nsana milletin mensubu olarak bakarız. Dili, dini mezhebi siyasi görüÅŸü her ne olursa olsun, bizim nezdimizde insan insandır. Devlet karşısında eÅŸit vatandaÅŸtır. Ana muhalefetin ise bu ülkede baÅŸörtüyle ilgili sorununu yaÅŸadık. Bir taraftan rozet taktılar, öbür taraftan otobüsten attılar. Åžimdi ise aday niçin olmasın demeye baÅŸladılar. Her ne yaptıysak Türkiye'yi normalleÅŸtirmek için yaptık. Türkiye tam anlamıyla normalleÅŸinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceÄŸiz.



YEREL SEÇÄ°M ÇALIÅžMALARI



Seçim yolunda hazırlıklarımız belli bir aÅŸamaya geldi. Temayül aday belirleme araçlarımızdan yalnızca bir tanesidir. Kesin hareket noktamız deÄŸildir. Aday belirlerken, yüzde 100 temayülü yahut yüzde 100 anketi gözetmiyoruz. Çok sayıda kriteri ve referansı dikkate alıyor, ince eliyor, sık dokuyor adaylarımızı ona göre belirliyoruz. Sadece vitrin olsun diye aday ismi açıklayanlar var. Ak Parti'de hiçbir aday vitrin adayı deÄŸildir. Åžu ana kadar aday adayları içinde sayı yaklaşık 6 bin 100'ü bulmuÅŸ durumdadır. Hiçbir formalite icabı belirlenmiÅŸ deÄŸildir. Biz her bir aday adayımıza müstakbel belediye baÅŸkanı olarak bakarız. Öylelerini listemize alırız. Nasıl olsa seçilemeyecek diye bazı partiler boÅŸluk doldurabilirler. Bizde böyle bir ÅŸey yok. Bu arada il genel meclis baÅŸvuruları için süreyi 1 Aralık'a kadar uzattık. Kademe kademe adaylarımızı açıklamaya baÅŸlayacağız.



3 ÜLKEYÄ° KAPSAYAN RESMÄ° ZÄ°YARET



Bugün akÅŸam saatlerinde bakan ve vekil arkadaÅŸlarımızda 3 ülkeyi kapsayan bir resmi ziyaret turuna baÅŸlıyoruz. Bu akÅŸam Finlandiya'nın baÅŸkenti Helsinki'ye gideceÄŸiz. CumhurbaÅŸkanı, Meclis BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan'ı ile görüÅŸeceÄŸiz. Helsinki Belediye BaÅŸkanı onurumuza bir yemek verecek. Ä°ÅŸ forumu gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Yarın akÅŸam Stockholm'e geçiyor ve Ä°sveç temaslarına baÅŸlıyoruz. Ä°sveç Kralı ve BaÅŸbakan'la görüÅŸeceÄŸiz. Burada da iÅŸ forumu düzenlenecek. PerÅŸembe ise VarÅŸova'ya geçiyoruz. Polonya'da da CumhurbaÅŸkanı, Meclis baÅŸkanları ve BaÅŸbakanla görüÅŸeceÄŸiz. Ä°ÅŸ forumuna katılacağız. Polonya'da Türkiye-Avrupa iliÅŸkileri konulu bir konferansa katılacağız. Bu ziyaretlerin ülkelerimiz arasındaki iliÅŸkilere katkı sunmasını umuyoruz.






Bu haber toplam 2681 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler