Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ayasoyfa Sahte Evrakla Müze Yapıldı

Ayasoyfa Sahte Evrakla Müze Yapıldı
Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için TBMM'ye kanun teklifi veren MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, müze yapılması hususunda çıkarılan 7.11.1934 tarihli kararnamenin de sahte çıktığını söyledi.
08.11.2013 / 13:03


    Resmi Twitter hesabından konuyla ilgili bilgi veren eski Türk Tarih Kurumu BaÅŸkanı HalaçoÄŸlu, "Bugün (7 Kasım günü) Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için kanun teklifi verdim. Müze yapılması hususunda çıkarılan 7.11.1934 tarihli kararname sahte çıktı. Resmi Gazete'de yayımlanmamış. 'Atatürk' adı verilmeden onun adı kullanılmış. Bu soyadı verilmeden adı böyle kullanılmış. Ä°badet yapılırken müze olarak da kullanılmaya devam edebilir. Tıpkı diÄŸer camilerimizin turistlere açık olması gibi. Ayasofya fethin ve hakimiyetin sembolüdür. Ayasofya bir semboldür. Ä°stanbul'un fethinin sembolü. Ä°stanbul ile ilgili ABD ve diÄŸer Avrupa liderlerinin beyanlarını görün, Patrikhanenin kullanmasından korkarsanız hiçbir ÅŸey yapamazsınız. Zaten bu durumlara düÅŸmemiz hep bu korku deÄŸil mi?" dedi.



"BÄ°LMEYENLERE NASIL Ä°ZAH EDEBÄ°LÄ°RÄ°M"



   "Böyle bir kanun teklifini kendini Türk gören herkesin desteklemesini beklerdim. Ne yazık ki bazıları baÄŸcıyı dövmeye kalkıyor." diye sitem eden HalaçoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti: "Dört halifeyi sayamayan kiÅŸilere Ayasofya'nın ibadete açılmasının önemini nasıl anlatabilirim? KurtuluÅŸ Savaşı'nda Ä°stanbul'un neden iÅŸgal edildiÄŸini ve bunun Hristiyan dünyası açısından hangi sebeple önemli olduÄŸunu bilmeyenlere nasıl izah edebilirim. Maalesef gerçek budur. Rahatsızlığınızı anlıyorum. Rahatsız olsanız da bunu gerçekleÅŸtirmeye çalışacağım. DeÄŸer kelimesini bilmeyenler muhatabım deÄŸildir. Ä°stanbul, Fatihlerin bize armaÄŸanıdır. Bundan rahatsız olanlar karşı çıkmaya devam edebilir. Türkler olarak buna hakkımız vardır. 'Hükümet karşı çıkar' diye bu tür giriÅŸimlerden vaz mı geçelim? Artık bırakın bunları ve kendinizi ifade etmekten çekinmeyin."




Kaynak: Haber Kaynağı





Etiketler: ayasofya ibadethane
Bu haber toplam 2098 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler