Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Olmayan Havaalanı İçin İsim Tartışması

Rize'de Olmayan Havaalanı İçin İsim Tartışması
Vatandaşlar, projesi dahi olmayan havaalanına Başbakan Erdoğan'ın ya da Milli Mücadele Kahramanı İpsiz Recep'in isminin verilmesini istiyor.
13.11.2013 / 15:35


   Rize'de henüz projesi dahi olmayan havalimanı için isim tartışması yaÅŸanırken yapılan kamuoyu araÅŸtırmasında vatandaşın havaalanına BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, ya da Milli Mücadele Kahramanı 'Ä°psiz Recep' isminin verilmesini istediÄŸi ortaya çıktı



"GÜNDE 15-20 UCUÅž YAPILABÄ°LÄ°R"



   Rize'de havaalanı yapılması yönünde bir süreden bu yana kamuoyu çalışması yürüten Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu rapor hazırladı. Rapora göre Rize'de havalimanının bugünkü ÅŸartlarda yapılması halinde yıllık ortalama 850-900 bin yolcu ve günde ortalama 15-20 uçuÅŸ kapasitesinin oluÅŸacağı tespit edildi. Raporda HavaÅŸ'ın Rize'ye günde 17 otobüs seferi düzenlediÄŸi ve özel araçları ile birlikte Trabzon Havalimanı'nı kullanan günlük yolcu sayısının ortalama 2 bin 500 olduÄŸu belirtildi. Havaalanı ile ilgili henüz resmi bir adım atılmazken isim tartışması baÅŸladı.



"HALKIMIZIN YÜREĞİNDE RECEP TAYYÄ°P ERDOÄžAN Ä°SMÄ° VAR"



   Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grub BaÅŸkanı Metin Topçu, Rize Havaalanı'nın yapılması halinde projenin Türkiye'ni 53'üncü havaalanını olacağını belirterek Rize'nin plaka numarası olacak havaalanına BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan adının verilmesinin kamuoyunda daha öne çıktığını söyledi. Topçu, "Havalimanın ismini halkımız yüreÄŸine yazmıştır. O isim; 'Recep Tayyip ErdoÄŸan Havalimanı'dır" dedi.



"Ä°PSÄ°Z RECEP HAVAALANI OLSUN"



    MHP Rize Ä°l BaÅŸkanı Cem Kazmaz ise, yapılması düÅŸünülen Rize Havaalanı'na manevi hatırasını üst düzeye taşıyacak ÅŸekilde vatanı kurtaran Kuvayi Milliye Kahramanı, Ä°stiklal Savaşı Gazisi, Rize'nin Ä°stiklal Madalyalı evladı Ä°psiz Recep'ten baÅŸka birinin isminin verilemeyeceÄŸini söyledi. Kazmaz, ÅŸöyle konuÅŸtu :



"SORUNLU SÄ°YASETÇÄ°NÄ°N Ä°SMÄ° DÜÅžÜNÜLEMEZ BÄ°LE"



    "DiÄŸer yandan dünyanın uygar ve geliÅŸmiÅŸ, demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkesinde hayatta olan, politikaları tartışmalı, toplumun tamamına hitap etmeyen, halkının yarısından çok fazlası ile en hafif tabiri ile sorunlu siyasetçinin isminin bir havaalanına verilebilmesi de düÅŸünülemez. Bu bakımdan Rize Havaalanına Ä°psiz Recep adının verilmesi ÅŸehit ve gazilerimize en büyük borcumuz olduÄŸu tartışılmazdır."






Bu haber toplam 2338 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler