Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Sütlüoğlu'ndan çay kanunu açıklaması

Sütlüoğlu'ndan çay kanunu açıklaması
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çayın her safhasını düzenleyecek ve aksaklıkları giderecek kapsamlı bir çay kanununun çıkması gerektiğini söyledi.
25.12.2013 / 10:35

    SütlüoÄŸlu, Rize Ticaret Borsası (RTB) salonunda düzenlenen 2013 yılı Çay Sezonu DeÄŸerlendirme toplantısında yaptığı konuÅŸmada, geçmiÅŸte çayın en önemli geçim kaynağı olduÄŸunu belirterek, "Günümüzde arazilerin bölünmesi nedeniyle geçim kaynağı olmaktan çıkmış, yeniden göç hareketliliÄŸi baÅŸlamıştır ama çay halen bölge erkonomisinin omurgasını oluÅŸturmaktadır. Çay sayesinde bölgeye her yıl 2-2.5 milyar civarında kaynak akmaktadır. Çayın önemini bilmeli ve geleceÄŸe en iyi ÅŸekilde taşımalıyız" dedi.


 


Çay tarlalarında ciddi bir dönüÅŸüm ve rehabilitasyon yapılması gerektiÄŸini dile getiren SütlüoÄŸlu, "Bölgede çayı tohumdan ürettik. Tohumdan üretim en verimsiz üretimi kapsar. Çay üreten ülkeler, verimli fidanlarla üretimlerini yenilerken biz henüz bunu baÅŸaramadık. YaÅŸlanan çaylıklarımızı verimli fidanlarla yeniden oluÅŸturmak durumundayız. Çay bu topraklarda yeniden ve daha saÄŸlıklı doÄŸmak durumundadır. Bu süreci baÅŸarıyla tamamlamalıyız" ifadelerini kullandı.


 


Çay kanununun çok önemli olduÄŸunu vurgulayan SütlüoÄŸlu, "Çayın her safhasını düzenleyecek ve aksaklıkları giderecek kapsamlı bir çay kanununun çıkması gerekiyor. Bu konudaki çalışmalarımız tamamlandı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına aksettirildi. Ä°nÅŸallah meclise de intikal eder ve kanun hayata geçer. Bunları yapmamız gerekiyor" diye konuÅŸtu.


 


SütlüoÄŸlu, organik üretimin önemine de dikkati çekerek, ÅŸunları söyledi:


 


"Bölgeyi organik bir havza haline getirerek gelecek nesillere çok saÄŸlıklı ÅŸekilde taşımak zorundayız. Göreve geldiÄŸimizde 3 bin dekar organik tarım alanı vardı. Gönüllük esasına göre bu sezon yaklaşık 30 bin dekarda organik üretim yapıyoruz. Bir yıl sonra 10 bin dekar daha tam organik alan olacak. Gelecek sezon 5 bin ton organik üretim hedefliyoruz. Organik tarım havzası dünyanın en büyük alanı olacak. Turizm açısından son derece önemli. Bölgeye gelen ziyaretçiler her türlü ürünü organik tüketecekler."





Bu haber toplam 2221 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler