Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çeşme'de rüzgar enerjisi santrali karşıtı eylem

Çeşme'de rüzgar enerjisi santrali karşıtı eylem
Sürdürülebilir Yaşam Platformu üyeleri, Karlıktepe mevkisinde kurulması planlanan santrale tepki amacıyla eylem yaptı.
03.02.2014 / 09:20


    Ovacık köyü Karlıktepe mevkisinde yapım çalışmalarına baÅŸlanan rüzgar enerjisi santraline karşı eylem yapan platform üyeleri, ÅŸantiye alanında iÅŸ makinelerinin önüne geçip, çalışmaları engelledi. Olay yerine çaÄŸrılan jandarma ekipleri, biri Ä°ngiliz 4 kiÅŸiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.



"SANTRAL, KORUNMASI GEREKEN ALANALRI TALAN EDÄ°YOR"



   Bölgeye gelen CHP Ä°zmir Milletvekili Musa Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, termik ve nükleer enerjiye tamamen karşı olduklarını belirtti. Enerji ihtiyacını karşılamanın en temiz yollarından birinin, rüzgar enerjisi olduÄŸunu dile getiren Çam, ancak Ovacık'ta kurulması planlanan rüzgar enerjisi santralinin, konutlara çok yakın yerde olduÄŸunu ve korunması gereken alanların talan edildiÄŸini iddia ederek, "Buraya santral yapılmaması için elimizden gelen hukuki ve siyasi çalışmaları göstereceÄŸiz" dedi.



PROJE MÜDÜRÜ: SANTRAL KONUTLARA YETERÄ°NCE UZAK



  Santralin yapımıyla ilgili, gazetecilere bilgi veren proje müdürü Erman Kaya ise rüzgar enerjisi santralinin, yerleÅŸim yerlerine en az 500 metre uzaklıkta yapılabileceÄŸini belirterek, yatırımlarının yerleÅŸim birimine uzaklığının 700 metre olduÄŸunu savundu.



  Çevre ve Åžehircilik Ä°l MüdürlüÄŸü Tabiat Varlıklarını Koruma Åžube MüdürlüÄŸünce, yatırım bölgesinin, tarıma elveriÅŸsiz alan olduÄŸu yönünde rapor verildiÄŸini öne süren Kaya, "5 Ocak'ta çalışmalara baÅŸladık. Yapılacak 6 türbinle, 15 bin hanenin yıllık enerji ihtiyacı karşılanacak" diye konuÅŸtu.










Bu haber toplam 2160 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler