Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ayder Yaylası kar şenliklerinde 4'ü ağır 27 yaralı!

Ayder Yaylası kar şenliklerinde 4'ü ağır 27 yaralı!
RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda düzenlenen '7’inci Kardan Adam Şenlikleri’nde 4 bin kişi el ele vererek kar üstünde en büyük horon halka..
03.02.2014 / 11:06


   RİZE'nin ÇamlıhemÅŸin İlçesi Ayder Yaylası'nda düzenlenen '7’inci Kardan Adam Åženlikleri’nde 4 bin kiÅŸi el ele vererek kar üstünde en büyük horon halkası rekor denemesi gerçekleÅŸtirdi. Ancak noter olmayınca rekor tespit edilemedi.



    Åženliklerde iki gün boyunca otomobil ÅŸambrelleriyle kayan vatandaÅŸlar tehlikeli anlar yaÅŸadı, 4’ü ağır 27 kiÅŸi çeÅŸitli yerlerinden yaralandı. ÇamlıhemÅŸin Kaymakamlığı, Belediye BaÅŸkanlığı ve ÇamlıhemÅŸin DoÄŸa Sporları Kulübü (ÇADOKS) tarafından bu yıl 7incisi düzenlenen ve dün baÅŸlayan 'Kardan Adam Åženlikleri', 1200 rakımlı Ayder Yaylası'nda gerçekleÅŸtirildi. ÅženliÄŸe katılan yaklaşık 5 bin kiÅŸi güneÅŸli havada horon tepti, doyasıya eÄŸlendi. Åženlik kapsamında kar üstünde en büyük horon halkası rekor denemesi gerçekleÅŸtirildi. Anonslar ve görevlilerin eÅŸliÄŸinde el ele tutan yaklaşık 4 bin kiÅŸi kar üstünde yaklaşık 1.5 kilometre uzunluÄŸunda horon halkası oluÅŸturdu, 30 dakika boyunca kesintisiz horon oynadı. Ancak noter çaÄŸrılmadığı için rekor denemesi kayda geçirilemedi.





 



LAZBOARD YARIÅžINI İSVİÇRELİ KAZANDI



    Åženlikler sırasında 'Lazboard' adı verilen tahtalarla kayak yarışması düzenlendi. 50 metrelik parkurda yarışan 6 yarışmacı bitiÅŸ çizgisine ulaÅŸmak için kıyasıya yarıştı. Yarışmayı İsviçreli Marco Lihtihstayn kazandı. Åženliklerde en güzel kardan adam yapma yarışı ile kar üstünde halat çekme yarışları da düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeÅŸitli hediyeler verildi.



 





İKİ GÜNDE 27 KİŞİ YARALANDI



   Åženlik alanında otomobil ÅŸambrelleri, poÅŸet, kızak ve rafting botları ile kayak yapanlar da tehlikeli anlar yaÅŸadı. Hızla yamaçtan kayan vatandaÅŸlar kalabalığın arasına daldı, takla atarak birbirlerine çarptı. Åženliklerde iki gün boyunca 4'ü ağır 27 kiÅŸi yaralandı, kırıkları bulunan 11 kiÅŸi ambulansla hastaneye götürüldü. DiÄŸer yaralılara ise ambulanslarda müdahale edildi. Åženlikler halk oyunları ve Karadenizli sanatçıların verdiÄŸi konserlerle sona erdi.






Bu haber toplam 8503 defa okundu
YORUMLAR
DFDFEDFDF: 
"YAZIKLAR OLSUN SİZE"
yok laz işi festivalmiş de rekor kırdı ama noter çağırmadı . o oyunları rekor kırmak için bir araya gelin mediğinden noter çağırılmaması normal . şiz laz halkını aşağılamaya ne kadar meraksınız. yazıklar olsun . Ulusal alanda festival veriliyor buda lazların bir başarısı . hep olumsuz yönleri vurgulanıyor. sizz kendi halkınızı yerin dimine sokmaya bir numarasınız . YAZIKLAR OLSUN SİZE
05.03.2017 / 01:20
Ip Adresiniz:78.187.59.22
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler