Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Emekliye Promosyonda Özel Bankalar Cömert Çıktı

Emekliye Promosyonda Özel Bankalar Cömert Çıktı
Kamu bankaları promosyonda eli sıkı davranırken, özellerin rekoru 450 liraya ulaştı. Memur-Sen, "Rakam çok rahat 900 liraya çıkar" açıklaması yaptı.
10.02.2014 / 08:56


  Emekliler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kamu bankaları ile yaptığı promosyon görüÅŸmelerinde umduÄŸunu bulamazken, özel bankalar harekete geçti.



Kamu bankaları emekliye yılda 80 lira promosyon verilmesini teklif ederken, özel bankalar biraz daha cömert çıktı. Emekliyi bünyesine çekmek isteyen özel bankalar 450 liraya varan promosyon önerdi. Bu durum, Bakanlık'ın özel bankalarla da promosyon masasına oturması gerektiÄŸini bir kez daha gözler önüne serdi.



PASTA BÜYÜK



Bakanlık ile kamu bankaları arasında yapılan pazarlıklara katılan Memur-Sen'in Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da, özel bankalarla bir an önce görüÅŸmelerin baÅŸlaması gerektiÄŸine dikkati çekti. Tonbul, "Åžu an özel bankalar emekliye en fazla 450 lira promosyon veriyor. Ancak yapılacak pazarlıkla bu rakam çok rahat 800- 900 liraya çıkarılır" dedi. Yıllık 120 milyar lira olan emekli maaÅŸ pastasının, bankalar için önemli olduÄŸunu vurgulayan Tonbul, "Pazarlık bile yapılmadan, özel bankalar emekliye promosyon veriyor. Çünkü gelen emekliden para kazanacaklarını biliyorlar. Emekli, maaşını çektiÄŸi bankadan elektrik, su, telefon gibi faturalarını ödeyecek ve özel bankalar buradan kâr edecekler" diye konuÅŸtu.



"KAMU BANKALARI FARKINDA DEĞİL"



Kamu bankalarının emeklinin kendilerine muhtaç olduÄŸunu düÅŸündüÄŸünü ifade eden Tonbul, ÅŸunları kaydetti: "Bu bankalar, çok yaygın olmalarını kendileri için avantaj olarak görüyor. 'Ücra köÅŸedeki emekli, zaten maaşını benden almak zorunda' diye düÅŸünüyorlar. Ama emeklinin böyle bir muhtaçlığı yok. Özel bankalar da ATM'ler ve ortak noktalar ile Türkiye'nin tümüne çok rahat ulaÅŸabilir. Kamu bankaları bunun farkında deÄŸilmiÅŸ gibi davranıyor."



ÖZEL REKABET VAR



Bazı bankaların maaÅŸlarını kendilerine taşıyan emeklilere özel uygulamaları ÅŸöyle: Denizbank: Emeklilerin maaÅŸ hesabına 400 lira nakit hediye ediyor. Bu emeklinin ayrıca fastPay (bir çeÅŸit mobil cüzdan) uygulamasını indirmesi ve kayıt olması durumunda fastPay cüzdanına ek 50 lira daha ödül yatırıyor. Garanti Bankası: Maaşını 12 ay için bankaya taşıyan emeklilere, çeyrek altın kazandırıyor. Bankaya yatan ilk maaşı takip eden ayın ilk haftasında çeyrek altın karşılığı gram altın, açılan vadesiz altın hesabına yükleniyor. Ä°ÅŸ Bankası: Kredi kartına 50 lira deÄŸerinde puan yüklüyor. Türk Ekonomi Bankası: Maaşını taşıyan emekli, hesap iÅŸletim ve kredi kartı ücretiyle internet ÅŸubesinden yapacakları havale ve EFT iÅŸlemleri için bedel ödemiyor. Emekli ayrıca indirimli faiz oranlarıyla kredi alabiliyor.






Bu haber toplam 2063 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler