Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Bir 28 Şubat mağdurunun başarı hikayesi

Bir 28 Şubat mağdurunun başarı hikayesi
28 Şubat döneminde başörtüsü taktığı için 2 kez üniversiteden uzaklaştırılan Güler Özavcı Doğu, Diyarbakır'ın Hazro Belediye Başkanlığına seçildi.
03.04.2014 / 09:18


EÄŸitim gördüÄŸü Selçuk Üniversitesi Mesleki EÄŸitim Fakültesi'nde baÅŸörtüsü taktığı için kınama ve uyarma cezası verilen ardından 2 kez de uzaklaÅŸtırma cezasına çarptırılan Güler Özavcı DoÄŸu, yerel seçimde aday olduÄŸu BDP'den Hazro Belediye BaÅŸkanlığı'nı kazandı.



http://i.tmgrup.com.tr/aktuel/2014/04/02/Haber/1396429647492.jpg



"Memur olmayı bile gözden çıkarmıştık"



DoÄŸu, AA muhabirine, 1998 ve 1999 yıllarında Konya'da üniversite öÄŸrencisi olduÄŸu dönemde baÅŸörtülü olduÄŸu için büyük sıkıntı yaÅŸadığını anımsatarak, 28 Åžubat sürecinde baÅŸörtülü öÄŸrencilere yönelik büyük baskı uygulandığını vurguladı.



Ä°lk baÅŸta baÅŸörtülü öÄŸrencilerin fakültede dersliÄŸe, ardından fakülte binasına ve daha sonra yerleÅŸke binasına alınmadığını kaydeden DoÄŸu, o dönem kampüste polisle adeta kovalamaca oynadıklarını kaydetti.



BaÅŸkan DoÄŸu, 1 ay boyunca her gün gittiÄŸi üniversite yerleÅŸkesinin kapısından geri çevrildiÄŸini dile getirerek, ÅŸöyle konuÅŸtu:



"1998 yılında uyarma ve kınamanın ardından ilk önce 1 ay daha sonra 6 ay uzaklaÅŸtırma cezası aldım. Bunun için okulumu bir sene geç tamamlamak zorunda kaldım. Sıkıntılı günler geçirdik, 1 ay boyunca kampüse gidip kapıdan geri çevrildiÄŸimi hatırlıyorum. Çok kötü bir psikoloji, sıkıntılı bir süreçti. 28 Åžubat süreci bizim için o kadar katı uygulandı ki memur olmayı bile gözden çıkarmıştık. Bunun için 9 yıl özel sektörde çalıştım. Kamu alanlarında rahatlama olduktan sonra memur oldum."



DoÄŸu, baÅŸörtü yasağının kaldırılması için büyük mücadelelerin verildiÄŸini hatırlatarak, bunun baÅŸörtülü kadınların ve onlara destek veren demokratik çevrelerin mücadelesi sonucu gerçekleÅŸtiÄŸini ifade etti.

28 Åžubat döneminde baÅŸörtülü belediye baÅŸkanının hayal olduÄŸunu kaydeden DoÄŸu, ÅŸöyle dedi:



"Ama ÅŸimdi belediye baÅŸkanı olmam gurur verici. Özellikle BDP'den belediye baÅŸkanı olmak gurur verici. Çünkü BDP, farklı inançları düÅŸüncüleri etnik yapıları içinde barındırmaya çalışan bir partidir. Ülkemiz bu anlamda çok zengin. Özellikle BDP'den aday olmam, baÅŸörtülü olarak Ä°slami kimliÄŸimin korunması sevindirici bir olay."

"Kadınlar, 'sen bizim için umutsun' dediler"

BaÅŸkan DoÄŸu, Hazro'nun feodal yapıya sahip bir ilçe olduÄŸuna iÅŸaret ederek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:



"Ä°lk defa bu ülkede baÅŸörtülü olmanın avantajını yaşıyorum. Hazro'da baÅŸörtülü belediye baÅŸkanının olması kadınlar için umut kaynağı oldu. Kadınların yolda yürüdüÄŸünü bile göremezsiniz. Bundan dolayı kadınları göremediÄŸimiz için kapı kapı dolaÅŸtık. Onlarla tanıştık ve kadınlar bana 'Sen bizim için umutsun. Sen gelirsen biz de belediyeye gelebiliriz, biz de birÅŸeyler için adım atarız' dediler. Bu da çok güzel bir ÅŸey. Feodal yapının baskısı var, kırmaya çalışıyorlar. Umarım önümüzdeki 5 yılda bunu kıracak düzeyde bir çalışmaya öncülük yaparız."







Bu haber toplam 3429 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler