Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

CHP'de Baykal çatlağı

CHP'de Baykal çatlağı
Paralel yapıyla ittifakı hüsranla sonuçlanan CHP’de farklı hesaplar yapılmaya başlandı. Sarıgül liderliğe, Baykal ve grubu genel başkanlık olmazsa Köşk'e oynayacak.
08.04.2014 / 13:01


   CHP'de parti içi kutuplaÅŸmalar baÅŸladı. Seçimi kaybeden Mustafa Sarıgül'ün genel baÅŸkanlığa oynayacağı iyice dillendirilmeye baÅŸlarken bir yandan da Antalya Milletvekili Deniz Baykal Grubu harekete geçti. CHP'de bazı milletvekilleri Antalya'da Mustafa Akaydın için çalışmamasını "Genel BaÅŸkanlık hesabı yapıyor" ÅŸeklinde yorumladı. Baykal'a yakın milletvekili ve PM üyelerinin genel baÅŸkanlık için nabız yokladığı öÄŸrenildi. Özellikle Antalya, Artvin, Ä°zmir ve Ä°stanbul'daki örgütler ve delegeleri telefonla arayan bazı isimlerin "Paralel yapıyla iÅŸ birliÄŸi partinin kimliÄŸini bozdu. Köklü deÄŸiÅŸim lazım" diyerek Baykal'a destek imasında bulundu.



DESTEĞİ BÄ°LÄ°NÇLÄ° ÇEKTÄ° Ä°MASI

Baykal'ın Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun Antalya mitingine dahi gelmediÄŸini belirten bazı partililer, tepki gösteriyor. CHP eski Milletvekilli Feridun BaloÄŸlu isim vermeden Baykal'ın tutumunu eleÅŸtirdi. BaloÄŸlu, "Parti kimliÄŸini görmezden gelip, seçim kampanyasına katılmayan herkes, bu olumsuz sonuçtan sorumludur" dedi. "Bununla kimi kastediyorsunuz" sorusuna BaloÄŸlu, "Partinin mücadelesine uzak durup kendi adlarına dar hesap yapanları kastediyorum" dedi.



BAÅžARISIZLIÄžI BÄ°ZE MAL ETMEK HAKSIZLIK

Baykal'a yakınlığıyla bilinen Antalya Milletvekillerinden Yıldıray Sapan ise Akaydın'la seçimin kaybedileceÄŸini başından beri bildiklerini söyledi. Sapan ÅŸunları söyledi: "Seçimin kaybedilmesini bize baÄŸlamak hakarettir. Kendi beceriksizliklerini baÅŸkalarının üzerine yıkmaya çalışıyorlar. CHP'nin kaybetmesi tez konusudur. Bir tek AKP'nin CHP'ye oy vermediÄŸi kalmıştı" dedi.



BAYKAL DAHA ÖNCE MESAJ VERDÄ°

Baykal ise bu konudaki sessizliÄŸini koruyor. Oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya dönen Baykal, aslında o gün çarpıcı mesajlar vermiÅŸti. Baykal, ÅŸunları söylemiÅŸti: "Her seçimin ardından adayların, partilerin, seçmenin alacağı ders vardır. Sonuçtan sonra geriye ve ileriye bakmak lazım. Anladıktan sonra geleceÄŸe hazırlanmak lazım. DoÄŸruyu yapmak, yanlıştan uzak durmaktır."



YA LÄ°DERLÄ°K YA CUMHURBAÅžKANLIÄžI

Baykal'a yakın isimler genel baÅŸkanlıkla ilgili yoklamalarda yeteri kadar destek bulamazsa rotayı KöÅŸk adaylığına çevirecek. Baykal'ın CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde aday olmaya da hazırlandığı öÄŸrenildi.



Kaynak: AkÅŸam







Etiketler: chp deniz baykal
Bu haber toplam 2113 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler