Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Gürcistan'dan İlaçlı Geçişe İzin Verildi

Gürcistan'dan İlaçlı Geçişe İzin Verildi
Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabatdze, Gürcistan'a geçişlerde sorun olan ilaçlarla ilgili açıklamada bulundu.
06.05.2014 / 08:25


    Gürcü hükümetinin yeni uygulamaya koyduÄŸu kanunlar ile Gürcistan’a giriÅŸ yapan yabancıların üzerinden ilaç çıkması durumunda kiÅŸiler tutuklanıyordu. Tutukluluk süresi içinde ilaçların laboratuvar incelemesi yapılarak ilaçların içerisinden Gürcistan’da kullanımı yasak olan etken maddeler çıkması halinde kiÅŸilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 20 bin Lari’yi bulan para cezaları veriliyor. Durumdan habersiz bazı Türk vatandaÅŸları üzerlerinde bulunan aÄŸrı kesici ve grip ilacı gibi ilaçlar ile Gürcistan’a girmek isterken gözaltına alınarak tutuklanmıştı.



Bu konuyla ilgili olarak Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet BaÅŸkanı Archil Khabatdze, yaptığı açıklamada, ilaçla ilgili problemlerin yaÅŸandığını ve hatalarının olduklarını söyledi.





Khabatdze, “Biz bu hatayı düzelttik, artık bundan sonra bu tur problemler yaÅŸanmayacak. Biz gelen turistlerden bundan sonra ÅŸunu rica ediyoruz, eÄŸer burada yasak Türkiye’de yasak deÄŸilse, o ilaçların ihtiyacı kadar yanlarına alsınlar. Fazla ilaçla geçmek isteyenlere ilaçları imha edilerek geçiÅŸleri saÄŸlanacak. Biz hatamızı düzelttik, turistlerimiz gönül rahatlığı ile gelebilirler. Bu sorunu sorulması çok iyi oldu aklanmamız açısından Türk kamuoyuna duyurulması çok iyi olur” dedi.



Türkiye’nin Batum BaÅŸkonsolosu Engin Arıkan ise “Tabii biraz duyurmada geç kalınmış, ilaçlar yüzünden Türk vatandaÅŸlarına bazı eziyetler ve maÄŸduriyetler yaÅŸadı. Bundan sonra, ÅŸahısların üzerinde ihtiyaçtan fazlası olan ilaçlara el konulacak ancak kiÅŸinin geçiÅŸine bir engel olmayacak. Fakat bunun yanı sıra üzerinde kırmızı ve yeÅŸil reçete ile satılan ya da kontrole tabi tutulan, içinde uyuÅŸturucu madde içeren ilaçların olması halinde ciddi hukuki sorunlar doÄŸabilecektir” diye konuÅŸtu.







Bu haber toplam 2941 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler