Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Yüzde yüz yerli dizel motor!

Yüzde yüz yerli dizel motor!
Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Hikmet Rende ve öğrencileri, tamamı Türkiye'de üretilen yüzlerce parçayı bir araya getirerek ilk tam, yüzde yüz yerli dizel motoru yaptı.
12.05.2014 / 19:46


Prof. Dr. Rende, "Bu motor hepimizin, Türkiye'nin ürünü ve gururu" dedi.



    AÜ Mühendislik Fakültesi Makine MühendisliÄŸi Bölümü'nden Prof. Dr. Hikmet Rende ve öÄŸrencileri, yüzde yüz yerli dizel motor yapmayı baÅŸardı. Emekli öÄŸretim görevlisi Fikret Özdener'in sponsor olduÄŸu ve yaklaşık bir yıl süren araÅŸtırma ve uygulama çalışmaları sırasında Prof. Dr. Rende ve öÄŸrencileri, Türkiye'nin yurtdışından bütün olarak ithal ettiÄŸi motoru oluÅŸturan tüm parçaların, Türkiye'de üretildiÄŸini tespit etti. Daha sonra Ä°stanbul, Konya, Denizli, Çanakkale, Sivas gibi bazı illerde motor için fason veya diÄŸer ÅŸekillerde üretim yapan firmalar bulundu. Ardından tüm bu firmaların üretimlerinden örnekler toplandı ve üniversitede bu parçalar bir araya getirilerek, tamamı yerli üretimden oluÅŸan Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli dizel motoru çalıştırıldı. 4 silindirli, 120 beygir gücünde, 3000 cc'lik motor, minibüs ve manyonet tipi araçları rahatlıkla çalıştırabilecek ÅŸekilde tasarlandı.



TAMAMI TÜRK ÜRETÄ°MÄ°


Motorda kullanılan 200'e yakın parçanın tamamının yerli üretim olduÄŸunu belirten Prof. Dr. Hikmet Rende, Türkiye'de otomotiv yan sanayinin, 1964 yılında çıkarılan Montaj Sanayi Talimatı'nda 'ana sanayide yerli yüzde oranının artırılması mecburiyeti' sonrası giderek güçlendiÄŸini ve geliÅŸtiÄŸini kaydetti. Türk otomotiv sektöründe son 15 yıllık dönemde birçok uluslararası markanın fason üretimlerini gerçekleÅŸtiren firmalar bulunduÄŸuna dikkati çeken Prof. Dr. Rende, otomotiv yan sanayisinin üretim kapasitesi, çeÅŸitliliÄŸi ve ulaÅŸtığı standartlar itibariyle, ülkemizde imal edilen taşıtlar için gerekli yedek parçaların sayısının yüzde 90'ını karşılayabilecek düzeye geldiÄŸini söyledi.



'TÜM PARÇALAR BÄ°ZDEN AMA Ä°THAL EDÄ°YORUZ'

Türkiye'de motor montajı olmadığını, motorun bir bütün olarak ithal edildiÄŸini anlatan Prof. Dr. Rende, bununla birlikte motoru oluÅŸturan parçaların Türkiye'nin deÄŸiÅŸik illerinde üretildiÄŸini, uluslararası otomotiv firmalarına ihraç edildiÄŸini gördüklerini ve bu parçaları toplayarak, tümüyle yerli üretim parçalarla Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli motorunu yaptıklarını kaydetti.



DÜNYA DEVLERÄ°NE PARÇA ÜRETÄ°YORUZ


Prof. Dr. Rende, oto yan sanayi üretim ve ihracatında Ä°stanbul, Bursa, Kocaeli, Konya ve Ä°zmir'in önde gelen iller olduÄŸunu, bu illerde üretilen parçaların Almanya, Ä°talya, Fransa, Ä°ngiltere'nin de aralarında olduÄŸu ülkelere Opel, Ford, Volvo gibi ünlü markalar için ihraç edildiÄŸini söyledi.



Türkiye'nin ithalatındaysa dizel ve yarı dizel motorların ciddi yer tuttuÄŸunu belirten Prof. Dr. Rende, ÅŸöyle konuÅŸtu:



"Halbuki Türkiye otomotiv yan sanayisi, ülkemizde imal edilen taşıt araçları için gerekli parçaların tamamını üreten bir düzeye gelmiÅŸtir. Ancak bu parçaları bir araya getirmek sanırım kimsenin aklına gelmedi. Biz bu parçaların birbirinden habersiz ÅŸekilde üretildiÄŸini belirledik ve firmalardan topladığımız ürünleri bir araya getirmek ve çalıştırmak suretiyle Türkiye'nin tamamı yerli üretim diyebileceÄŸimiz, yüzde 100 ilk yerli dizel motorunu yapmış olduk."



SERÄ° ÜRETÄ°M YAPILABÄ°LÄ°R


Ä°lk yerli dizel motor üretimi fikrinin öÄŸrenci eÄŸitimlerine yönelik firma ziyaretleri sırasında oluÅŸtuÄŸunu belirten Prof. Dr. Rende, Türkiye'deki bu üretimlerin Avrupa standartlarında olduÄŸunu, ilk çalışma olması sebebiyle maliyetinin biraz yüksek çıksa da seri üretime geçilmesi halinde düÅŸeceÄŸini dile getirdi.



Bu motorun Türkiye'de otomotiv yan sanayisinin ulaÅŸtığı teknoloji ve rekabet gücünün göstergesi olduÄŸunu dile getiren Prof. Dr. Rende, ÅŸunları söyledi:



"Bu motorda Ä°stanbul, Konya, Bursa, EskiÅŸehir, Sivas, Ä°zmir, Denizli illerimizde üretilmiÅŸ parçalar bulunmaktadır. Bundan sonraki çalışmalarımızda yeterince maddi destek bulmamız durumunda, bu motordan daha küçük 1400- 1600 cc dizel, 100- 110 beygir gücünde bir motorun yüzde 100 yerli üretimi için çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. Ancak bununla yetinmeyip daha da çalışmak lazım. Kendi motorumuzu, aracımızı, otomobilimizi üretebiliriz, artık kimsenin ÅŸüphesi olmamalıdır. Ancak bu iÅŸler, teknoloji, modern üretim sistemleri, kaliteli üretim, otomotiv ve makine mühendisliÄŸi bilgisiyle olur. Bu motor hepimizin ürünü, hepimizin gururu, Türkiye'nin ürünü, Türkiye'nin gururu."









Etiketler:
Bu haber toplam 4591 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler