Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ABD'li isimden çarpıcı Türkiye tespitleri

ABD'li isimden çarpıcı Türkiye tespitleri
Bill Clinton'un danışmanından çarpıcı tespit: Türkiye açık saldırı altında...
12.06.2014 / 17:37


   Gediz Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi, önemli bir ismi misafir etti. ABD’nin eski baÅŸkanlarından Bill Clinton’a görevi sırasında siyasi danışmanlık yapan Prof. Dr. Bruce Newman, öÄŸrencilere, “Siyasal pazarlamanın geleceÄŸi, teknolojinin rolü ve Obama modeli” konulu bir ders verdi. Siyasal pazarlamada dünya çapında otorite kabul edilen Newman, hem Clinton’un baÅŸkanlığı dönemindeki deneyimlerini anlattı hem de Türkiye’ye iliÅŸkin tespitlerde bulundu.



"TÜRKÄ°YE AÇIK SALDIRI ALTINDA"



Prof. Dr. Newman, Türkiye’nin açık saldırı altında olduÄŸunu, bu yüzden iç karışıklıkların bitmek bilmediÄŸini söyledi. Anadolu’nun, stratejik konumu sebebiyle hep hedef konumunda bulunduÄŸuna dikkat çekerek, “Ülkeniz, dünyanın büyük bölümünün kesiÅŸtiÄŸi stratejik bir konuma sahip. Batıyla doÄŸu arasında köprü niteliÄŸinde. Bu yüzden çok farklı ülkeler ve kesimler tarafından saldırı altındasınız. Bu saldırılar, sürekli karışıklıklara yol açıyor. Bunlara cevap vermek durumundasınız. Bana göre Türkiye’nin yeni stratejiler belirlemesi ÅŸart. Türkiye’de ne olup bittiÄŸini konuÅŸmak yerine, Türkiye’nin dünyanın geri kalanına ne ifade ettiÄŸini anlatmakta yarar var. Bu kapsamda savunmaya dayalı olmayan bir yaklaşımla yeni bir slogan ve strateji oluÅŸturulabilir.” dedi.



"CUMHURBAÅžKANLIÄžI SEÇÄ°MLERÄ° BÄ°R FIRSAT"



Bruce Newman, aÄŸustos ayındaki CumhurbaÅŸkanlığı seçiminin, Türkiye’nin dış tehditlere ve saldırılara daha güçlü karşı koyabilmesi için bir fırsat olabileceÄŸine de iÅŸaret etti:



NEWMAN: GERÇEK TÜRKÄ°YE'NÄ°N NE OLDUÄžUNU BÄ°LMÄ°YORLAR



“Yeni liderle birlikte sloganınız, ‘Gerçek Türkiye’ olabilir. Belki birçok kiÅŸi, hâlâ gerçek Türkiye’nin ne olduÄŸunu bilmiyordur. Gerçek Türkiye’nin iyi ve pozitif bir olgu olduÄŸu konusu iyi iÅŸlenip dünyanın geri kalanında böyle bir algının oluÅŸması saÄŸlanırsa ülkeniz farklı bir konuma gelecektir. Bu toprakların ayrışmanın deÄŸil, birleÅŸmenin ve buluÅŸmanın adresi olduÄŸu iyi anlatılmalı. Tüm dünyadan çeÅŸitli insanların birarada yaÅŸayabildiÄŸi ve farklı kültürlerin, dinlerin, ırkların, etnik oluÅŸumların barındığı model bir ülke konumunuzu güçlendirin. Bence bu, Türk rüyasını gerçekleÅŸtirmek için en etkili strateji.”



Kaynak: CÄ°HAN






Bu haber toplam 2050 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler