Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ErdoÄŸan'dan Ä°hsanoÄŸlu'na sert eleÅŸtiri

ErdoÄŸan'dan Ä°hsanoÄŸlu'na sert eleÅŸtiri
Başbakan Erdoğan Adana'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çok sert sözlerle eleştirdi.
24.07.2014 / 09:44


CumhurbaÅŸkanı adayı ve BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, 'Ey Ekmel biz senin ne olduÄŸunu da çok iyi biliriz. 8 yıl görev yaptın adeta 8 yıl bir monÅŸer portresi sergiledin. Bizi Filistin de Ä°srail'de Hamas da iyi bilir' dedi.



 



BaÅŸbakan ErdoÄŸan, yaklaşık 13 yıl önce AK Parti'yi kurduklarını, çok hızlı ÅŸekilde örgütlenmelerini tamamlayıp 3 Kasım 2012'de seçimlere girdiklerini ve 1. parti olarak milletten yetkiyi aldıklarını ifade ederek, "12 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin baÅŸbakanı olarak milletime, bayrağıma, ülkeme, tüm ÅŸehirlere hizmet etmenin gayreti içinde olduk. Türkiye'yi yokluktan aldık, refaha, karanlıktan aydınlığa kavuÅŸturduk. Uçurumun kenarından aldık, dünyanın en istikrarlı ülkelerinden biri haline getirdik. 230 milyar dolar olan milli geliri 830 milyar dolara getirdik. Biz göreve geldik, Türkiye'nin gayri safi borçlanma oranı yüzde 73 idi. Åžimdi yüzde 35'e geldi. Daha güçlüyüz. Enflasyon yüzde 30'du ÅŸimdi tek haneli rakama geldi. IMF'den borç aldılar 23 milyar borçla devrettiler. Geçen yıl borcumuzu sıfırladık. Åžimdi borcumuz yok. Åžimdi onlara borç verebiliriz dedik. Merkez Bankası'nın 130 milyar doları var. Biz görevi devraldığımızda Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolardı. Åžu anda 135 milyar doları aÅŸtı. Biz ülkemizi sömürtmedik. Bütün bankalar çökmüÅŸtü, ÅŸimdi bizimle ayaÄŸa kalktı. Her biri güçlü bir ÅŸekilde yürüyorlar" ÅŸeklinde konuÅŸtu.



"YA ESKÄ° TÜRKÄ°YE YA YENÄ° TÜRKÄ°YE DÄ°YECEKSÄ°NÄ°Z"

"12 yıllık hizmetin ardından ÅŸimdi siz yetki verirseniz Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. CumhurbaÅŸkanı olarak hizmetinizde olacağım" diyen ErdoÄŸan ÅŸöyle devam etti:

"DiÄŸer iki tane aday daha var. KardeÅŸlerim bunların bu ülkede bir tane dikili taşı var mı, hizmet nedir bilir mi ? CumhurbaÅŸkanlığı makamında ekonomiyi daha da büyütmek için çalışacağız. Hedef dünyanın ilk 10 ülkesi arasına ulaÅŸmak. Demokrasiyi, toplumsal barışı daha da pekiÅŸtireceÄŸiz. Türkü Türk olduÄŸu için, Lazı Laz olduÄŸu için deÄŸil beni yaradan Allah onu da yarattığı için seviyorum. Biz bu ülkede etnik kimlik üzerinden siyaset yapmadık. Biz 77 milyonun partisi olduk. GüneydoÄŸu'da DoÄŸu'da birinci parti AK Parti. Niye ? Biz milletimizi ayırt etmeden kucakladık. Aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Büyüme yüzdemizi güçlendiriyoruz, gelecek Türkiye'nin olacaktır. Bundan ÅŸüpheniz olmasın. 10 AÄŸustos'ta tarihi bir karar vereceksiniz, sandık başına gideceksiniz, ihmal yok aman. Ya eski Türkiye ya yeni Türkiye diyeceksiniz. Åžunu unutmayın kardeÅŸlerim eski Türkiye de yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar, vesayet, çeteler, kaos, krizler vardı ama 12 yıllık mücadele ile bunların tamamını Türkiye’nin gündeminden çıkardık, omurgalı dik durduk. Yeni Türkiye'de aydınlık, refah, gelecek, barış ve kardeÅŸlik var. Eski Türkiye'yi isteyenler bizim karşımızda koalisyon oluÅŸturdular. Karşımızda CHP, MHP var. Oylarının toplamı 1 puana bile ulaÅŸmayan irili ufaklı partiler var. Bu koalisyonda bir de vatanına ihanet eden Pensilvanya örgütü var. Bunlar hiçbir zaman milletinin yanında olmadılar. Benim MHP'ye gönül vermiÅŸ kardeÅŸim bu Sosyalist Ä°ÅŸçi Partisi bu CHP ile Bahçeli iÅŸ tuttu, buna evet diyecek mi? Ä°nanıyorum ki benim MHP'ye gönül vermiÅŸ kardeÅŸim buna evet demeyecek.



MHP Genel BaÅŸkanı bana 'Çankaya yokuÅŸunu çıkamazsın, dizinin bağı çözülür' diyor. Åžimdi ben Bahçeli'ye soruyorum yahu nerelerdesin sen. Gören, duyan var mı? Zaten meydana çıksa bile Sivas'ın ötesine bile geçemez. Kendisi ÅŸu anda hayallere rüyalara karıştı. Nefesi tükendi piyasadan kayboldu gitti, milletin yüzüne bakacak yüzü yok. MHP'yi aldı getirdi Sosyalist Ä°ÅŸçi Partisi ile aynı çatının altına getirdi, bunun mahcubiyetini yaşıyor, milletin huzuruna çıkamıyor. Göreceksiniz Bahçeli 10 AÄŸustos'tan sonra aldığı yenilgiyi izah edemeyecek ve o koltukta da oturamayacak. MHP'yi sol örgütlerin oyuncağı yapanlara kardeÅŸlerim bunun hesabını soracak. Adana'dan diÄŸer partilere oy vermiÅŸ kardeÅŸlerimden de destek bekliyorum."



"DÜNYA BU KATLÄ°AMA SEYÄ°RCÄ° KAYMAYA DEVAM EDÄ°YOR"

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Ä°srail'in 16 gündür Gazze'yi vahÅŸice barbarca bombaladığını, 650 ÅŸehit, 4 bine yakın yaralı olduÄŸunu ifade ederek, "Dünya, Ä°slam ülkeleri bu katliama seyirci kalmaya devam ediyor. Hamas'ı suçlayarak Ä°srail'in terör çarkına destek veriyor. Dünya halkları ÅŸu anda ayaÄŸa kalkmış durumda. Bazı devletler protestolara izin vermiyor, hani demokrattınız özgürlükçüydünüz. KardeÅŸlerim Filistin için Filistin davası için Gazzeli mazlumlar için en çok biz haykırıyoruz. Bunun elbet bir sebebi var. Bizim Filistinli kardeÅŸlerimiz için tarihi bir sorumluluÄŸumuz var. Çanakkale ÅŸehitliÄŸinde isimleri var. Onlar bizim kurtuluÅŸ savaşımımıza geldiler, ÅŸehit oldular. Biz de sonuna kadar destek olacağız. herkes sussa biz susmayacağız, biz haksızlık karşısında susan ÅŸeytanlardan olmayacağız" dedi.



Ä°srail'in 2002 yılının Nisan ayında Filistin'e operasyon düzenleyip 1500 Filistinliyi katlettiÄŸini o zaman da sessiz kalındığını söyleyen ErdoÄŸan, "Türkiye'de dönemin baÅŸbakanı çıkıp Cenin kampında uygulanan soykırıma soykırım dedi. Türkiye'de satılmış medya ayaÄŸa kalktı sen nasıl soykırım dersin diye. Biz bin düÅŸünür bir konuÅŸuruz ondan sonra da geri adım atmayız. Merhum Ecevit baskılara dayanamadı 14 gün içinde 4 kez açıklama yapmak zorunda kaldı. Böyle bir Türkiye istiyorlar. Türkiye Ä°srail'e nöbetçi ülke olsun istiyorlar. Özür dileyen deÄŸil özür dileten bir Türkiye var. Bize mazluma sahip çıktığımız, zalimin karşısında olduÄŸumuz için içerdeki iÅŸbirlikçiler eleÅŸtiriyor. Pensilvanya medyası var gücü ile iftira atarak eleÅŸtiriyor. Pensilvanya'daki efendileri Ä°srail'e söz söylemiyor, bizi eleÅŸtiriyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.



"EY EKMEL SENÄ°N NE OLDUÄžUNU ÇOK Ä°YÄ° BÄ°LÄ°RÄ°Z"

CumhurbaÅŸkanı adayı Ekmeleddin Ä°hsanoÄŸlu'na seslenen ErdoÄŸan sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Ey Ekmel biz senin ne olduÄŸunu da çok iyi biliriz. 8 yıl görev yaptın adeta 8 yıl bir monÅŸer portresi sergiledin. Bizi Filistin de Ä°srail'de Hamas da iyi bilir. Bizi Ekmel Bey'in ölçmeye ne gücü ne ufku yeter. KardeÅŸlerim Gazze'ye gittim diyor. Senin oraya gitmen ÅŸahsiyetinden deÄŸil ulaslararası hukukun sana verdiÄŸi görevden kaynaklanıyor. Bütün maddi manevi imkanlarımızda her zaman Filistin'in Gazze'nin yanında olduk. Bunlar akÅŸam yatar sabah kalkar yalan. Ä°srail'e jet yakını verdiÄŸimiz iftirasını attılar. Tamamen yalan. Ä°srail uçakları bizim ülkemize gelir yakıt alır bizim uçaklarımız da orada yakıt alır ama ihracat diye bir ÅŸey söz konusu olmaz. Kürecik'teki Radarın Ä°srail'e hizmet ettiÄŸini söylüyorlar. Cahillik paçalarından akıyor. Bir defa Kürecik'teki Radar NATO'nundur. bizim savunmamıza yönelik Suriye ile aramızda baÅŸlayan süreçte kurulmuÅŸtur, Ä°srail'e hizmet vermesi söz konusu olmadığı gibi Ä°srail'in buna ihtiyacı da yoktur. Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı Genel Sekreteri olarak Filistin'e destekte hiçbir katkısı olmamıştır. Tam bir monÅŸerlik gösterdi. Biz Kızılay'la, TÄ°KA ile AFAD ile bütün sivil yardım kuruluÅŸlarımızla oradayız. Utanmadan Türkiye orada yok diyor. Gözüne dizine dursun be. Yaralıları da Türkiye'ye taşımaya baÅŸlıyoruz, dün talimatını verdim. Ama kapılar kapalı. Çalışıyoruz. Biz bunu dün da yaptık. bugün de yapacağız. Ekmel efendi seninle bizim durumumuz farklı. Bütün mazlum kardeÅŸlerimizin yanındayız. Arapları düÅŸünüyor, Türkmenleri düÅŸünmüyor diyorlar. Elinize dizinize dursun"



"TÜRKÄ°YE Ä°SRAÄ°L'E NÖBETÇÄ° ÜLKE OLMAYACAK"

Adana'daki tırların önünü paralel yapının kestiÄŸini söyleyen ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Bir savcı kalkıp da MÄ°T'in tırlarının önünü kesip arayamaz. Ama bunu yaptılar. Hesabını verecekler. Irak'taki, Kırım'daki kardeÅŸlerimizin yanındayız. Bunlar yatarken biz dünyadaki bütün kardeÅŸlerimizin yanındayız. Biz kardeÅŸlerimiz için çalışırken bunlar Pensilvanya'nın arkasına takılıp bizi engellemeye çalışıyor. Bu Pensilvanya'nın hakimleri, savcıları bizi engellemek için neler yaptı. Åžimdi hesabını veriyorlar. Daha neler çıkacak. Bu ülkede iÅŸadamlarını, bakanlarını, baÅŸbakanını, sanatçısını dinlemek suretiyle her türlü ÅŸantajı tehdidi oluÅŸturanlar bunlar iÅŸte. Bunlar tek tek ortaya çıkacak. MHP ihanet ÅŸebekesine yapılan operasyon rahatsız olmuÅŸ varsın olsun. MonÅŸer de rahatsız olmuÅŸ varsın olsun. Benim yabancı devlet adamlarıyla yaptığım Mahmut Abbas ile yaptığım görüÅŸmeleri dinlediler. Türkiye Cumhuriyeti bunun hesabını sorar ve soruyor. Mesele Türkiye'nin bağımsızlığı meselesidir. Gezi olaylarını, 17, 25 Aralık Operasyonunu niye yaptılar. Türkiye'nin bağımsızlığını önlemek, Ä°srail'in zulmüne ses çıkarmayan, Ä°srail'in nöbetçisi bir ülke olsun diye yaptılar. Herkes bilsin ki Türkiye Ä°srail'e nöbetçi ülke olmayacak. Biz kendi istikametimizi çizeceÄŸiz. 10 AÄŸustos'ta gündemi belirlenen deÄŸil, gündem belirleyen diyeceksiniz, yeni Türkiye diyeceksiniz. Milli idareye güç katmaya var mıyız. Tarih boyunca nasıl dünyanın bir ucuna gittiysek, büyük ekonomi, büyük Türkiye. çözüm süreci için Adana'dan destek bekliyoruz. Bakın 1 yıldır ÅŸehit geliyor mu ? Gelmiyor. Hep birlikte çok çalışacağız.

Güçlü bir cumhurbaÅŸkanı güçlü bir iktidar el ele vereceÄŸiz Türkiye'yi uçuracağız."



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Tek devlet dedik. Birileri paralel devlet dedi. Ä°ÅŸte bunların hesabı ÅŸimdi soruluyor, sorulacak. Ulusal güvenliÄŸimizi tehdit edenler bunun hesabını verecek bunu böyle bilsinler” dedi.



Adana'ya 12 yılda 16 katrilyon lira yatırım yaptıklarını kaydeden BaÅŸbakan ErdoÄŸan, "Adana çok daha farklı bir çekim alanı haline gelecek. O yüzden Çukurova Havalimanı gibi yatırımlara ihtiyaç var. Adana'ya Yenice'ye Türkiye'nin en büyük lojistik merkezlerinden birini inÅŸa ediyoruz. Bahçe-Nurdağı arasına ülkemizin en uzun demiryolu tünelini inÅŸa ediyoruz. Konya, Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana, Gaziantep, Åžanlıurfa, Mardin hattını hızlı tren hattı haline getiriyoruz. Adana'ya 2002 yılına kadar 249 kilometre yol yapılmış 12 yılda 150 kilometre bölünmüÅŸ yol ilave ettik. Güney çevre yolunun inÅŸaası, altyapı çalışmaları devam ediyor. 1550 yataklı ÅŸehir hastanesinin yapımı devam ediyor, bölgenin ve OrtadoÄŸu'nun saÄŸlık üssü olma konumunu güçlendirecek. 33 bin kapasiteli stat inÅŸaatı devam ediyor. Önümüzdeki sene hizmete açacağız. BTC ham petrol boru hattı hem Adana hem Türkiye için çok önemli. Bugüne kadar 3 milyar liranın üzerinde gelir elde edildi. Kerkük Yumurtalık Boru Hattında da bu kadar gelir elde ettik. Adana'yı enerji üssü olarak düÅŸünüyoruz. Daha da güzel ve yaÅŸanılır bir ÅŸehir haline gelmesi için çalıştık, çalışıyoruz. Burada özellikle Adana'ya istihdam saÄŸladık" dedi.



CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde destek beklediÄŸini dile getiren BaÅŸbakan ErdoÄŸan, "Adana'da verdiÄŸiniz oylarla bu kardeÅŸinizi Çankaya'ya çıkarırsanız, yapılmış yapılacak bütün yatırımların takipçisi olacağım. Kalkınmış bir ÅŸehir haline gelmesi için çalışmaya söz veriyorum. Ne aldatan ne aldanan olacağım. Hiçbir yatırım, hiçbir proje, hiçbir eser atıl kalmayacak. Torunlarınıza deyin ki 'bak ben ilk defa halkın seçtiÄŸi CumhurbaÅŸkanına oyumu verdim, benim oylarımla seçildi deyin" ifadelerini kullandı.

AK Parti Hükümeti olarak her zaman savundukları temel ilkelerini tekrar hatırlatan ErdoÄŸan, bu prensiplerin zayıflatılmasını asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı. ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:



"Tek millet, tek bayrak dedik, alternatifi asla olamaz. Vatan dedik. Vatanımız üstünde kim operasyon düÅŸünürse karşısında bizi bululur. Tek devlet dedik. Birileri paralel devlet dedi. Ä°ÅŸte bunların hesabı ÅŸimdi soruluyor, sorulacak. Ulusal güvenliÄŸimizi tehdit edenler bunun hesabını verecek bunu böyle bilsinler. CumhurbaÅŸkanlığı makamına çıktığım andan itibaren de bu paralel yapının takipçisi olacağım."

ErdoÄŸan, sözlerinin sonunda mübarek Kadir Gecesinin, Ramazan Bayramının Ä°slam dünyasının birliÄŸini dirliÄŸine vesile olması dileÄŸinde bulundu, bütün Müslümanlardan dualarında Filistin, Gazze, Irak baÅŸta olmak üzere mazlum Müslümanlar için dua etmesini istedi.



EREN BOZKURT - FATÄ°H KEÇE - KEMAL YİĞİT Ä°NANÇ - NURÄ° PÄ°R 







Bu haber toplam 2549 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler