Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Yeni Başbakanın ilk sözleri

Yeni Başbakanın ilk sözleri
AK Parti Genel Başkan Adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, zatıalinizin öncülüğünde partimizin bütün kademelerinde yapılan yoğun istişareler neticesinde böylesi kutlu bir göreve aday gösterilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum" dedi.
22.08.2014 / 08:58


   BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında son kez toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. BaÅŸbakan ErdoÄŸan, partililerle istiÅŸaresinin ardından genel merkezde düzenlediÄŸi basın toplantısında, genel baÅŸkan adayının DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu olduÄŸunu açıkladı.

   BaÅŸbakan ErdoÄŸan, toplantıya DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu ile geldi. ErdoÄŸan'ın ardından genel baÅŸkan adayı olarak açıklanan DavutoÄŸlu ilk kez kürsüye gelerek, partililere hitap etti.



   Sözlerine "Sayın CumhurbaÅŸkanı, deÄŸerli dava arkadaÅŸlarım, sizleri ve bütün vatandaÅŸlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum" diyerek baÅŸlayan DavutoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Sayın CumhurbaÅŸkanım, zatıalinizin öncülüÄŸünde partimizin bütün kademelerinde yapılan yoÄŸun istiÅŸareler neticesinde böylesi kutlu bir göreve aday gösterilmiÅŸ olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu vesileyle zatıalinize Merkez Yürütme Kurulu üyesi kardeÅŸlerime, dostlarıma, MKYK üyesi arkadaÅŸlarıma, il baÅŸkanlarımıza, belediye baÅŸkanlarımıza, istiÅŸarelere katılmış olan kadın kolları ve gençlik kolları üyelerimize, dava arkadaÅŸlarımıza teÅŸekkürü ve minneti bir borç biliyorum. Sayın CumhurbaÅŸkanım, siyasi hareketler, sosyal hareketler, zor ve kritik süreçlerde aldığı kararlarla olgunlaşırlar. Yine zor ve kritik süreçlerde oluÅŸturdukları gelenekle kurumsallaşırlar ve asırlara sirayet eden devlet geleneklerini oluÅŸtururlar.



AK Parti hareketi konjonktürel ÅŸartlarda çıkmış bir siyasal parti hareketi deÄŸildir. AK Parti hareketi kökü tarihin derinliklerine giden geleceÄŸi de atide istikbale yürüyen köklü bir devlet geleneÄŸi içinde ortaya çıkmış ve bu köklü devlet geleneÄŸini inÅŸa ve ihya etmek üzere yol çıkmış bir kadronun hareketidir. Sayın CumhurbaÅŸkanımız bu kadronun öncüsüdür, lideridir ve bu kritik süreçte gösterdikleri liderlikle Türk siyasi hayatına yeni bir istiÅŸare kültürünü kazandırmıştır. Bütün parti kademelerimizle birlikte bu kritik süreçten sonra daha güçlü bir ÅŸekilde yolumuza devam edeceÄŸimiz konusunda kimsenin tereddüdü olmamalıdır. Sayın CumhurbaÅŸkanım, deÄŸerli dava arkadaÅŸlarım, eÄŸer bu adaylık süreci sonrasında bu adaylığımız delegelerimiz tarafından kabul görürse ve bu göreve ben onlar tarafından layık görülürsem, yine hiç kimsenin tereddüdü olmasın ki son 12 yılda gerçekleÅŸtirilen büyük restorasyon hareketi hiçbir ara ve kesintiye uÄŸramadan devam edecektir.



12 yıl önce 'hasta adam' muamelesi gören bir ülke ayakları üzerinde yükselmiÅŸ, birçok yerde büyük sıkıntılarla karşılaÅŸan bir millet tarihi misyonunu hatırlamış ve kutlu bir yürüyüÅŸe çıkmıştır. Bu kutlu yürüyüÅŸ hedefe ulaÅŸacaktır. Ä°ster paralel yapı adı altında, ister baÅŸka adlar altında kimler bu kutlu yürüyüÅŸü durdurmak, kesintiye uÄŸratmak isterse bilsinler ki AK Parti kadroları onların karşısında bir kaya gibi duracaktır."



DAVUTOÄžLU: "FÄ°TNE TOHUMU EKMEK Ä°STEYENLER FIRSAT BULAMAYACAK"

DavutoÄŸlu, "Sayın CumhurbaÅŸkanım ÅŸundan emin olunuz ki bundan sonra da bu restorasyon hareketinde, bu kutlu yürüyüÅŸte AK Parti kadroları omuz omuza olacaktır. Aramıza herhangi bir ÅŸekilde görüÅŸ ayrılığı ya da fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaklardır. Bizim gerek dava ahlakımız gerek devlet ahlakımız bu kritik dönemleri kararlılıkla aÅŸmayı ÅŸimdiye kadar birçok kere baÅŸarmıştır, bundan sonra da baÅŸaracaktır. Sayın CumhurbaÅŸkanımız, bu devlet ve demokrasi restorasyonu hareketi içinde tabii ki AK Parti'nin kurumsallaÅŸma kültürünün kökleÅŸmesi yönünde de bu süreçte baÅŸlayan ve devam ede gelen istiÅŸare temelinde yepyeni bir dönem yaÅŸanacaktır. DiÄŸer partilerin kongre öncesi hazırlıklarıyla AK Parti istiÅŸare süreci karşılaÅŸtırıldığında partimizin farkı ortaya çıkmaktadır. Biz de kongreler parçalanmaya deÄŸil bütünleÅŸmeye, yeniden enerji üretmeye, yeni hamle aÅŸkı kazanmaya vesiledir. Eminim önümüzdeki hafta gerçekleÅŸtireceÄŸimiz kongrede de bunu bir kez daha yaÅŸayacağız. Yine devletler ve siyasi yapılar ancak süreklilik ve yenilenme arasında bir denge kurdukları zaman hayatiyetlerini sürdürebilirler. AK Parti bir neslin hareketi olarak baÅŸlamıştır ama bir nesille sınırlı deÄŸildir, nesiller de asırlarla da sınırlı deÄŸildir. Asırların derinliÄŸinden gelen ve kıyamete kadar sürecek olan bir adalet, hak mücadelesinin adıdır AK Parti" ifadelerini kullandı.



Yenilenmenin bir zaruret olduÄŸunu vurgulayan DavutoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti: "Faniler için yenilenme kaçınılmazdır, baki olan ise Rabbimiz ve davamızdır. Sayın CumhurbaÅŸkanı bugün bu kutlu göreve istiÅŸareler neticesinde bendenizi aday göstererek aslında hem büyük bir onuru bana yaÅŸattınız hem de tarihi bir sorumluluÄŸu omuzlarımıza verdiniz. Bu tarihi sorumluluÄŸu yerine getirirken her zaman sizlerden güç alacağıma eminim. Rabbime bu tarihi sorumluluÄŸu yerine getirirken onun da yolundan ayrılmamayı niyaz ediyorum. Sizlerden de bu uÄŸurda hep beraber çıktığımız yolda omuz omuza yürümeyi rica ediyorum. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin. Devletimize ve milletimize zarar vermemesi için AK Parti'ye de zeval vermesin. Çünkü bugün artık AK Parti devletimizin ve milletimizin yükseliÅŸiyle aynı anda zikredilmektedir. Çünkü milletimizi kucaklayan yegane siyasi parti AK Parti'dir, çünkü devletimizi bir fetret devrini kapatarak tekrar inÅŸa eden hareketin adı da AK Parti'dir. Allah bu yolda bize güç, kudret versin. Allah utandırmasın. Herkese çok teÅŸekkür ediyorum."


VE TAYYÄ°P ERDOÄžAN



Bu haber toplam 2291 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler