Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kimlik kaybedene ceza yok, ikametgah internetten

Kimlik kaybedene ceza yok, ikametgah internetten
Nüfus cüzdanını kaybeden, doğumu zamanında bildirmeyen 81 liralık cezadan kurtulacak.
26.08.2014 / 09:10


 


   Ä°kametgah için muhtara gidilmesine gerek kalmayacak; ikametgah e-devlet üzerinden alınacak. Pasaport baÅŸvuruları polise deÄŸil; Nüfus ve VatandaÅŸlık Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸüne yapılacak.



 



   Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, nüfus ve vatandaÅŸlık hizmetlerinin daha kaliteli, daha hızlı sunulması ve bürokratik iÅŸlemlerin azaltılması için yasal düzenlemeye hazırlanıyor. Nüfus Hizmetleri Kanunu ve DiÄŸer Ä°lgili Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Ä°liÅŸkin Kanun Taslağı, nüfus cüzdanlarından pasaporta, soyadı hatalarının düzeltilmesinden ikametgah alımına kadar vatandaşı yakından ilgilendiren kolaylıklar öngörüyor.



PARA CEZASI KALKIYOR



Yasa taslağına göre  nüfus cüzdanlarını kaybedenler ile doÄŸumu gerekli sürede bildirmeyenlere uygulanan 81 liralık idari para cezası kaldırılıyor. 

 436 LÄ°RALIK CEZA Ä°NECEK

  Adres deÄŸiÅŸikliÄŸini 20 gün içinde bildirmeyenlere uygulanan 436 liralık cezada ise indirim yapılması öngörülüyor. 

 PASAPORT Ä°ÇÄ°N POLÄ°SE GÄ°DÄ°LMEYECEK!

  Taslak yasalaşırsa, pasaport çıkarmak için polise deÄŸil, Nüfus ve VatandaÅŸlık Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü'ne baÅŸvurulacak.  SOYADI HATALARINI DÜZELTMEK KOLAYLAÅžACAK

  Yazım ve imla hatası bulunan veya sorunlu olan soyadları, mahkemeye baÅŸvurulmadan, 3 yıl içinde dilekçeyle nüfus müdürlüklerine müracaat edilerek deÄŸiÅŸtirilebilecek. Ayrıca yazılı onay alınmak ÅŸartıyla yenisi talep edilen nüfus cüzdanının, kiÅŸinin eÅŸi veya yakınları tarafından alınabilmesine da olanak saÄŸlanacak. 



MUHTARLAR ÜZÜLECEK!

  Taslak ile vatandaşın ikametgah belgesi alımını da kolaylaÅŸtırmayı öngörüyor. Buna göre muhtarların en büyük gelir kalemini oluÅŸturan nüfus kayıt örneÄŸi ve ikametgah belgesi alımı için muhtara gitmeye gerek kalmayacak. Bu iki belge e-devlet sistemi üzerinden elektronik ortamda alınabilecek. 

EVLENME, DOÄžUM, BOÅžANMA Ä°NTERNETTEN 

  Türkiye'nin yurt dışındaki temsilcilikleri, doÄŸum belgeleri, evlenme, boÅŸanma kararları ve ölüm raporlarını mahkeme ve hastanelere elektronik ortamda gönderebilecek. Böylece özellikle yurt dışında yaÅŸayan vatandaÅŸların nüfus iÅŸlemleri hızlanmış ve kolaylaÅŸmış olacak. 

  Yine doÄŸum bildirimleri, nüfus müdürlükleri ve dış temsilcilikler dışında, doÄŸumun gerçekleÅŸtiÄŸi saÄŸlık kuruluÅŸunca yapılacak. Bu sayede doÄŸum hızlı ÅŸekilde aile kütüklerine tescil edilebilecek.

BÄ°YOMETRÄ°K KÄ°MLÄ°K HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

  Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Nüfus ve VatandaÅŸlık Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü'nün uzun yıllardır üzerinde çalıştığı kolay taşınabilir, taklit, tahrif ve sahteciliÄŸe imkan vermeyen, kredi kartı boyutunda planlanan biyometrik kimlik kartına iliÅŸkin çalışmaların ise sürdüÄŸü belirtildi. 

  Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala'nın talimatıyla biyometrik kimlik basımını ve dağıtımını kapsayan biyometrik kimlik ihalesi iptal edilmiÅŸti.







Etiketler: ikametgah
Bu haber toplam 2303 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler