Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Sendikalar Mahkeme Kapılarında

Rize'de Sendikalar Mahkeme Kapılarında
Tek Gıda İş Sendikası tarafından açılan yetkisizlik davası Aralık ayına ertelendi.
13.09.2014 / 09:47


Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası ile Öz Gıda Ä°ÅŸ Sendikası arasında süren sendikal savaÅŸta bir türlü sonuca gidilemiyor.



   2008 Yılından beri Çaykur, Öz Gıda Ä°ÅŸ ve Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası arasında süre gelen sendika yetki tartışması bir türlü çözülemiyor. Rize Adliyesinde duruÅŸması yapılan yetkisizlik duruÅŸmasına katılan Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası Hukuk sorumlusu Akin Yılmaz duruÅŸmanın 16 Aralık tarihine ertelendiÄŸini söyledi.



   Yılmaz “ 3 Ayrı davamız var, Tespit itirazı, Yetki Belgesi ve Yetkisizlik kararı davaları Yetkisizlik Kararı davasını Ankara da açmıştık ve Rize”de ki diÄŸer dosya ile birleÅŸtirildi. Her iki dosya artık birlikte yürüyecek. Yapılan duruÅŸma sonunda bilir kiÅŸi tesbiti yapılacağını düÅŸünmekteyiz. Öz Gıda Ä°ÅŸ Sendikası çoÄŸunluk tesbiti için bakanlığa baÅŸ vuruda bulundu. Karar verilmesi halinde itirazımız sürecek, ayrıca toplu iÅŸ sözleÅŸmesi süresi 31 Aralık tarihinde sona ermekte” dedi.






  Rize Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası ÅŸube baÅŸkanı Ziya Aksoy ise  rakip sendikanın yalanları ile bizim üyelerimizin sözleÅŸmeden yararlanamayacağı söylentisi asılsızdır. Böyle bir yalana kesinlikle kimse kanmamalı. Rakip sendika yetki alabilmesi için 3 de 2 çoÄŸunluÄŸu elinde tutmak zorunda. Åžu an 2112 üyemiz olduÄŸunu tespit ettik, rakip sendikanın en az 7200 üyesi olması gerek. Kurum da 9060 sendikalı iÅŸçi bulunmakta ve bunlardan emekli olanlar var” dedi.



   Aksoy rakip sendika sekreteryasında bulunan Taraf köÅŸe yazarının baÅŸbakanın aleyhinde sürekli yazdığını belirterek “ Åžimdi ise CumhurbaÅŸkanının aleyhinde Twetter de yazmakta,  çaykur Genel Müdürü halen bu insanları korumakta ve yanlarında yer almakta, burada düÅŸünmek gerek, genel müdür de paralel yapının içinde mi” dedi.






Bu haber toplam 2229 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler