Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Reisi Cumhur Kendirlide

Reisi Cumhur Kendirlide
Başbakan sözü vermişti Cumhurbaşkanı olarak Kendirli'ye tarihi bir akşam yaşattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak geldiği babaocağı Rize'de.
10.10.2014 / 23:19


    Rize, tarihinde ilk defa kendi evladını CumhurbaÅŸkanı olarak ağırlıyor. 10 AÄŸustos 2014 tarihinde yapılan ve halkın oylarıyla ilk CumhurbaÅŸkanı seçilen Türkiye'nin 12. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, ilk kez babaocağı Rize'ye CumhurbaÅŸkanı olarak geldi.ErdoÄŸan'ın Rize'deki ilk durağı ise Trabzon programının ardından teÅŸekkür ziyaretinde bulunduÄŸu Kendirli Beldesi oldu. 11 Ekim Cumartesi günü Rize'de bazı programlara katılacak olan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 12 Ekim Pazar günü öÄŸle saatlerinde Güneysu'dan helikopterle Bayburt'a gitmek üzere Rize'den ayrılacak.



BAÅžBAKAN SÖZÜ VERDÄ° CUMHURBAÅžKANI OLARAK YERÄ°NE GETÄ°RDÄ°



30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesi 21 Mart tarihinde Rize’de düzenlediÄŸi mitingte Kendirli Belediye BaÅŸkan Adayı Alaettin Serdar’a ''Alaattin bak. Bak iÅŸi bitiremezsen hemen kendini oraya aÄŸaca as" ifadesinde bulunan ve Serdar'ın seçimi 'açık ara' kazanmasını isteyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, BaÅŸbakan olduÄŸu 21 Mart'ta Ak Parti'nin Kendirli Beldesinde seçimleri kazanması halinde Kendirli'ye teÅŸekkür ziyaretinde bulunma sözünü CumhurbaÅŸkanı olarak yerine getirdi.



 



Trabzon programı sonrası ErdoÄŸan, 10 AÄŸustos’taki cumhurbaÅŸkanlığı seçiminde kendisine yüzde 96 oyla destek veren Rize’nin Kendirli beldesine teÅŸekkür ziyareti gerçekleÅŸtirdi. CumhurbaÅŸkanı olarak ilk kez bir beldeye teÅŸekkür ziyareti gerçekleÅŸtirdiÄŸine dikkat çeken ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı’na ait otobüs üzerinden Kendirlilere seslendi.



erdogan-rize-kendirlide.20141010224357.jpg



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, bugün Trabzon’da yaptığı konuÅŸma ile ilgili CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KıılçdaroÄŸlu’nun “Siyasi parti lideri gibi konuÅŸuyor” eleÅŸtirilerine cevap vererek “Ben bir cumhurbaÅŸkanı olarak cumhurun başı olarak hükümeti ile iktidarımız ile hiçbir zaman aykırı olmayacağım, önünde engel olmayacağım. Bunu her zaman söyledim. Ben hükümetimin karşısında durup senin yanında mı yer alacaktım ? Yoksa onu diyen bir tane daha siyasi parti var onun yanında mı olacaktım. Hak nerdeyse ben orada yerimi alacağım” dedi.



Trabzon’da yoÄŸun bir programı olduÄŸunu ve gecikmeli de olsa çok özlediÄŸi Kendirli’ye ulaÅŸtığını belirten ErdoÄŸan “Kendirli bize yabancı deÄŸil, biz de Kendirli’ye yabancı deÄŸiliz. 10 yıllarca hep geldik gittik. Kendirli gönlümüzde özel bir yere sahip. Bu özel yeri güçlenerek devam ediyor. KardeÅŸlerim farklı bir sürecin içinden geçiyoruz. Ve bu sürecin içinde birlik ve beraberliÄŸimiz kastedenler var. Tabi bu birliÄŸimize ve beraberliÄŸimiz kastedenler nasıl bugüne kadar baÅŸarılı olamadıysalar bundan sonra da baÅŸarılı olamayacaklar. Yola çıkarken niyet hayır akıbet hayır diye yola çıktık ve hayırlı niyetimizin neticesini bugüne kadar aldık. Ä°nÅŸallah bundan sonra da alacağımıza inanıyorum. Rabbim bizi hiçbir zaman yalnız komadı bundan sonra da komayacak” ÅŸeklinde konuÅŸtu.



“BARIÅžI ÖZLEYENLER SÄ°LAHLA YÜRÜMEZ, FÄ°KÄ°RLE YÜRÜR”



“Bölgemizde birçok terör örgütü türedi, içimizde de zaten bir terör örgütü var” diyen ErdoÄŸan “Bu terör örgütünün yaptıkları malum. 30 senedir bu ülkede bu bölücü örgüt kürdü kürde, kürdü Türk’e, Türkü kürde kırdırdı. Bunlarda hiçbir zaman özgürlük diye barış diye vicdan diye bir ÅŸey olmadı. Ä°nsanımızı bunlar yeri geldi haraca baÄŸladılar yeri geldi bu ülkenin hastanelerini, okullarını yaktılar. Yeri geldi maalesef istifade ettikleri kamu araçlarını, belediye otobüslerini yaktılar. Bunlarda hiçbir zaman insaf yoktu, vicdan yoktu. Bunlar silahlı eylemleri ile gövde gösterdiler. Bunların ÅŸimdi uzantıları artık parlementodalar. Bunların uzantısı ne yazık ki onların silahlarının gölgesinde gösteri yapıyorlar ve o gösteriler ile kendilerine puan toplamaya çalışıyorlar. Barışı özleyenler silahla yürümez, fikirle yürür, düÅŸünce ile yürür, bununla konuÅŸurlar” ifadelerini kullandı.



“ İŞİD TERÖR ÖRGÜTÜ Ä°SLAMÄ° LEKELÄ°YOR”



İŞİD terör örgütünün de Ä°slam’ı lekelediÄŸini ve lekelemeye devam ettiÄŸini kaydeden ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi: “Biz bir taraftar dünyada Ä°slami terör örgütü diyenlerin karşısında dururken ÅŸimdi bunlar ortaya çıktı. Kimse barış dini olan Ä°slam’ı terör ifadesini yakıştıramaz ama ne yazık ki bu İŞİD terör örgütü bizi böyle bir sıkıtının da içine soktu. Güçlü ülkeler ÅŸimdi bunu anladılar. Åžimdi ‘Bu örgütün Ä°slam’la alakası olamaz’ diyorlar. Batılı ülkeler bunu söylüyor evet olamaz. Bizim dinimizde bunların yeri yok. Kalkıp da bizim dinimizde insanları böyle öldürmek yok. Ä°ÅŸgal bu ÅŸekilde yok. Sen ‘Allahü Ekber’ diyerek ‘Allahü Ekber’ diyeni nasıl öldürürsün ? Bir müslüman bir müslümanı nasıl öldürür ? buna hakkın var mı ? Müslüman olmayanı bile. Adam gazeteci. Gazetecilik yapmaya gelmiÅŸ. Nasıl öldürürsün ? Kadınları kızları aynı ÅŸekilde. Böyle bir ÅŸey olabilir mi ?”



“STATÜKOCU DEĞİL STATÜKOYU AYAKLAR ALTINA ALAN BÄ°R CUMHURBAÅžKANI OLACAÄžIM”



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, bugün Trabzon’da yaptığı konuÅŸma ile ilgili CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KıılçdaroÄŸlu’nun “Siyasi parti lideri gibi konuÅŸuyor” eleÅŸtirilerine de Kendirli’den cevap vererek “Bu partinin başındaki zat, ‘Siyasi parti baÅŸkanı gibi konuÅŸuyor’ diyor. . Bir defa hala bulunduÄŸun yeri konumu öÄŸrenememiÅŸsin. Ben bir cumhurbaÅŸkanı olarak cumhurun başı olarak hükümeti ile iktidarımız ile hiçbir zaman aykırı olmayacağım, önünde engel olmayacağım. Bunu her zaman söyledim. Ben hükümetimin karşısında durup senin yanında mı yer alacaktım ? Yoksa onu diyen bir tane daha siyasi parti var onun yanında mı olacaktım. Hak nerdeyse ben orada yerimi alacağım. Farklı bir cumhurbaÅŸkanı olmak böyle olur. Bunu başında söyledim. Farklı bir cumhurbaÅŸkanı olacağım, statükocu deÄŸil statükoyu ayaklar altına alan cumhurbaÅŸkanı olacağım dedim. Bölücü terör örgütlerinin karşısında en önce ÅŸahsımın olması gerekir. 77 milyon halkımın sorumluluÄŸu var üzerimde. El ele vereceÄŸiz. Tüm kurumlarımızla birlikte bu iÅŸi er yada geç çözeceÄŸiz, hiç endiÅŸeniz olmasın” dedi.



“ULA NERDEN GELDÄ°N BURAYA. ÜSKÜDAR'DA BIRAKTIK SENÄ°, GELDÄ°N BURAYA DA "



12 yılda Türkiye’de kiÅŸi başı milli geliri 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolarlara getirdiklerini, önümüzdeki 9 yılda bunu 25 bin dolara çıkaracaklarını kaydeden ErdoÄŸan, “Hep birlikte elele vererek bunu yapacağız. Bir olacağız, diri olacağız hep birlikte Türkiye olarak bunu yapacağız. Milet bilincimizi kimse bozamayacak, bayrak sevdamızı kimse engelleyemeyecek, vatan bilincimizi kimse gölgeleyemeyecek” ifadelerini kullandı.



 



Zaman zaman Kendirliler ile karşılıklı konuÅŸan ErdoÄŸan, Esma hareketi yapması üzerine kalabalıktaki bir vatandaşın “Milyonlarca Esma var sen emret biz gidelim“ sözü üzerine ErdoÄŸan, yöresel ÅŸive ile “Ula nerden geldin buraya. Üsküdar’da bıraktık seni geldin buraya da” demesi gülüÅŸmelere neden oldu.

erdogan-rize-kendirlide-1.20141010224420.jpg

KENDÄ°RLÄ°'NÄ°N ERDOÄžAN Ä°ÇÄ°N ÖNEMÄ°



ErdoÄŸan, konuÅŸmasında son olarak “Benim bütün bu olanlardan sonra size ÅŸükran borcum var. CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde Kendirli olarak yüzde 96 oy verdiniz. Onun için Kendirli’nin tüm sakinlerine tüm kardeÅŸlerime teÅŸekkür ediyorum. Ä°lk defa bir beldeyi ziyaret ederek bir cumhurbaÅŸkanı olarak buradan teÅŸekkür ziyaretini baÅŸlatayım istedim. Sizlere ÅŸükranlarımı ifade ediyorum, dualarınız eksik etmeyin. Dua çok önemli. Çok dualar alıyoruz bunun farkındayım. Sizler çok farklısınız bunun da farkındayız” derken kalabalıktan gelen bir söz üzerine de “Pensilvanya’nın bedduaları tutmadı, geri tepti” ifadelerini kullandı. ErdoÄŸan, Kendirli Belediyesi'ni ziyaretinin ardından baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesine hareket etti.



 



Öte yandan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Kendirli beldesine ziyareti dikkat çekiyor. Rize’nin Kendirli Beldesi 1982 Anayasası referandumuna yüzde 98 oranla ‘hayır’ oyu vererek Türkiye’de ilk kez adından söz ettirmiÅŸti. 1982 yılında referandum sonrası Beldede ‘Hayır’ oyu kullanılmasının üzerine beldeye asker gelerek evlerden silahlar toplanmış ve çok sayıda kiÅŸi gözaltına alınmıştı. 2010 yılında yapılan referanduma ise Belde halkının yüzde 97’si ‘evet’ oyu vermiÅŸti. Son yapılan CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde belde halkının yüzde 96’sı ErdoÄŸan’a oy vermiÅŸti.






Bu haber toplam 2963 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler