Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Gündoğdu'da Heyelan 10 Ev Boşaltılıyor

Gündoğdu'da Heyelan 10 Ev Boşaltılıyor
Rize'de meydana gelmesi toprak kayması sonucu 10 ev boşaltılıyor.
05.11.2014 / 17:38


Rize Merkez GündoÄŸdu Hamidiye Mahallesinde meydana gelen toprak kayması sonucu 10 evin tahliyesine karar verildi. Ev sahiplerinden dördü evlerini boÅŸalttı.



Edinilen bilgiye göre ÅŸiddetli yağışlar sonucu  toprak kayması meydana gelen TaÅŸlık köyü ile Hamidiye Mahallesi sınırı horofter mevki, Musa, Alibey, Asiye, Ä°brahim, Hasan, Süleyman, Mehmet, Mehmet Ali, Mustafa ve Engin Yıldırım'a ait evler toprak kayması,basması  dolayısıyla heyelan tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.





Evlerini tahliye edilmesi istenen ev sahiplerinden dördü evlerini boÅŸalttı.



Rize’de beÅŸ gündür yaÄŸan aşırı yaÄŸmur sel ve heyelanları peÅŸinde getirdi. Rize il merkezine baÄŸlı Hamidiye mahallesinde yaÅŸayan mahalle sakinleri yaÄŸmurla beraber baÅŸlayan evlerinde çatlaklar yüzünden 50 yıldır yaÅŸadıkları evlerini boÅŸaltmak zorunda kaldı. Yaklaşık 300 metre bir alanda oluÅŸan yarıklar mahallenin aÅŸağıya doÄŸru inme riskini gösterdi.





 



“GÜNDEN GÜNE BU ÇATLAKLAR BÜYÜYOR”



Mahalle sakini ve toprak kayması yüzünden maÄŸdur olan Ä°brahim Yıldırım, beÅŸ gün yaÄŸan yaÄŸmurun ardından toprakta 30 santimlik yarıklar olduÄŸunu söyleyerek; “Ä°lk önce küçük bir çatlak olmuÅŸtu. Günden güne bu çatlak büyüyerek tüm ev boydan boya yarıldı ve yaÅŸanamaz hale geldi. Tüm baÅŸvurduÄŸumuz yerler bize henüz dönüÅŸ yapmadı, devletten yardım bekliyoruz. Bu evlerin çatlaması ve toprak kaymasını hemen aÅŸağı tarafta yapılan yol inÅŸaatına baÄŸlıyoruz. GündoÄŸdu-Veliköy arasındaki yolda üç yıldır çalışma yapılıyor. Gece gündüz burada iÅŸ makineleri çalışıyor, bununda neden olabileceÄŸine inanıyorum” diye konuÅŸtu.





“EVLER BOÅžALTILDI”



Evinde çatlak oluÅŸan bir diÄŸer mahalle sakini Ali Bey Yıldırım, git gide çatlakların çoÄŸaldığını ifade ederek sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Åžu an evim 15 santim aÅŸağıya doÄŸru battı. Bu batma devam ediyor. Gerekli yerlere bildirdik. Evleri boÅŸaltmamız gerektiÄŸini söylediler. Bizim maÄŸduriyetimiz nasıl giderilecek bilmiyoruz. Yaklaşık 100 metre saÄŸ tarafta 100 metre sol tarafta yarıklar oluÅŸtu. Bu yarıklar günden güne açılıyor. Önce GündoÄŸdu’da bir afet olmuÅŸtu. O zaman bu evler ve arazi de bir afet yaÅŸanmadı. AÅŸağıdaki yol çalışmasının bu afete etkili olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Åžu an burada altı hane risk taşıyor ama aÅŸağıdaki hanelerde tehlike altında. Yardım bekliyoruz.”








Etiketler: toprak kayması
Bu haber toplam 4411 defa okundu
YORUMLAR
BOYNU BÃœKÃœK: 
"ah u ah"
30 Mart yerel seçim sonrası Gündoğdu bölgesi değerlendermesi ve halk içindeki söylentiler 10.07.2014 / 16:45 30 mart 2014 yerel seçimden sonra Gündoğdu Belediyesinin tüzel kişiliği kaldırılarak Mahalle oluşu ne kadar değişiklik yapmış araştıralım dedik. Gündoğdu Belediyesine ait iki adat iş makinesi haftanın yedi günü geceli gündüzlü Yörede hizmet verirken belediyeye ait şu anda hiç bi iş makinesi görünmüyor. Gündoğdu Belediyesi su abonesi yapımına sürekli arttırırken Su işine bakan ekipler bulunmuyor.Mahalle muhtarlarına ani mühdahale etmesi gereken durumlarda bekliyorlar Muhtarların malzeme konusunda dertleri büyük.Kroger boru bile alamıyorlar. Haftada bir gün kesin olarak Gündoğdu ve mahallelerinde itfaiye aracı yıkama yaparken şu an yapmıyor. Yaz aylarında artan sivri sinek aracı yeni alındığı halde bu bölgeye gönderilmiyor. Su faturaları % 80 arttı. Tabela vergileri değişti. Mahalle oluşu Tedaş aksanın kapanmasına sebep oldu. Gündoğdu Belediyesi civar köylere de yardımını esirgemiyordu. Kandillerde vatandaşını unutmuyordu. Bu örnekleri arttırmak sizin elinizde.Bize yazın ekleyelim
12.11.2014 / 15:18
Ip Adresiniz:212.156.97.222
murteza murteza: 
"kralların dünyası"
VELİKÖY İÇİN GÜNDOGDUYU TARİH YAPTILARDA ..OKADAR ÖNEMLİ YERİÇİN OKADAR ŞATAFATLI YAPILAN YOL İÇİN 10 EV FEDAOLMUŞ NEKİ KADERLERİNDE VARDI EVLERİ YIKILMAK ... DAHA NEKİİ DAHA COK ARAZİLERDE KAYMA GÖRÜLECEKK ... YAZIKTIR OKADAR MASRAFA BU YOL İÇİN HERHALDE VELİKÖYDE UZAY ÜSSÜ KURULACAK
06.11.2014 / 13:13
Ip Adresiniz:78.162.125.87
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler