Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'nin Tüm Sorunlarına Vakıfız

Rize'nin Tüm Sorunlarına Vakıfız
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’deki yaz dönemi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Her gün bazı ilçe, belde ve köylerde ziyaretlerde bulunarak hemşerileriyle bir araya gelen Milletvekili Karal, Büyükköy beldesini ve Düzgeçit Köyüne yaptığı ziyarette köylülerin sorunlarını dinledi.
03.09.2011 / 09:01


Karal, Rize çayını bekleyen tehlikeyi "Yeni nesil pek çay içmiyor. Yeni gelen nesil artık kahvaltıda neskafe ve meyve suyu içiyor. Çay orta yaÅŸ ve üzerinin içeceÄŸi oldu. Kesinlikle bizim çayımıza sahip çıkmamız lazım. Gerçekten bir çiftçi anlayışı ile çaya bakmamız lazım. Çayı bir angarya iÅŸi olarak görmeyeceÄŸiz. Bir an önce verelim satalım bundan kurtulalım anlayışı ile bu iÅŸ olmayacak. Bir tarım arazisi gibi bir çiftçi gibi çaya sahip çıkacağız." sözleriyle açıkladı.



1.20110902235819..jpg



Ziyarette bir konuÅŸma yapan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Köylerin yol ve sorunlarının çözümleneceÄŸini belirterek, "Son 6 yıl içerisinde Rize’nin tüm köylerine 180 trilyonluk beton döküldü. Bu cumhuriyet tarihinde Rize’de dökülen toplam betondan daha fazladır. Sayın baÅŸbakanımızın baÅŸlatmış olduÄŸu KÖYDES projesi ile beraber yapılan yatırımlardır." dedi.



Rizemizin her tarafını karış karış bildiÄŸini belirten Karal, "Rize’mizin 347 köyünü ve 200 mahallesini avucumuzun içi gibi biliyoruz. 10 yıldan beri Rize’nin bu meseleleri ile uÄŸraşıyoruz. Onun için Rize’nin her türlü sorununa vakıfız. Rizemizin Projelerini hayata geçirmek için bu dönem ciddi anlamda hizmet almasını saÄŸlayacağız." dedi.



2.20110902235831..jpg



Rize’nin olmazsa olmaz olan geçim kaynağı çayın önündeki engelleri kaldırmak ve çayın bir dünya markası haline gelebilmesi için bir mücadele baÅŸlattıklarını ifade eden Karal, ÅŸöyle devam etti: "Bunu sadece ÇAYKUR’un ve siyasi iradenin tek başına yapması mümkün deÄŸil. Bunu ÇAYKUR, siyaset ve üreticiler olarak hep beraber el ele vererek Türk çayını bir dünya markası haline getireceÄŸiz. Rize’de üretilen çayın Rize, Ankara veya diÄŸer illerin marketlerinde satılması önemli deÄŸil. Önemli olan Rize’de üretilen çayın Ä°ngiltere, Fransa ve Amerika'da satılmasıdır. Burada üretilen çayın dışarıya satılıp, dışarının parasının Türkiye’ye girmesi önemlidir. Onun için bunun tek bir yolu var. Türk çayını marka çayı yapacağız. Çayımızın kalitesini artırmak zorundayız. Çayımızın önünde bazı engeller ve tehlikeler var. Yeni nesil pek çay içmiyor. Yeni gelen nesil artık kahvaltıda neskafe ve meyve suyu içiyor. Çay orta yaÅŸ ve üzerinin içeceÄŸi oldu. Kesinlikle bizim çayımıza sahip çıkmamız lazım. Gerçekten bir çiftçi anlayışı ile çaya bakmamız lazım. Çayı bir angarya iÅŸi olarak görmeyeceÄŸiz. Bir an önce verelim satalım bundan kurtulalım anlayışı ile bu iÅŸ olmayacak. Bir tarım arazisi gibi bir çiftçi gibi çaya sahip çıkacağız.   



Ziyarete Milletvekili Karal’ın yanı sıra AK Parti Rize Ä°l BaÅŸkanı Hikmet Ayar, Ä°l yönetim kurulu üyeleri ve Ä°stanbul BayrampaÅŸa Belediye BaÅŸkanı Atila Aydıner katıldı.



3.20110902235842..jpg






Etiketler: hasan karal ak parti akp
Bu haber toplam 2422 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler