Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

CHP'li Birgül Ayman Güler istifa etti

CHP'li Birgül Ayman Güler istifa etti
CHP'de istifaların ardı arkası kesilmiyor... Şimdi de İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler istifa ettiğini açıkladı.
26.01.2015 / 18:02


CHP'de istifaların ardı arkası kesilmiyor... Åžimdi de Ä°zmir milletvekili Birgül Ayman Güler istifa ettiÄŸini açıkladı.



Ä°stifa sonrasında CHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 125'e düÅŸtü. GeçtiÄŸimiz hafta da Ercan Cengiz CHP'den istifa etmiÅŸti.



DÄ°SÄ°PLÄ°N KURULU'NA SEVK EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°



Güler, "EÄŸer AKP ile Cemaat birleÅŸmesi, iÅŸbirliÄŸi bir hata ise onlar bu hatayı anladı. CHP ise hatalardan ders çıkaramadı. 30 Mart seçimlerinde CHP Cemaat'le iÅŸbirliÄŸi yaptı." dediÄŸi için disiplin kuruluna sevk edilmiÅŸti.



GÜLER'Ä°N Ä°STÄ°FA AÇIKLAMASI



"26 Ocak 2015 günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi BaÅŸkanlığına verdiÄŸim dilekçeyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliÄŸinden istifa etmiÅŸ bulunuyorum. Bugünkü yapı, ideolojisi bakımından milletvekili olduÄŸum CHP deÄŸildir. Gerçek-dışı soykırım suçlamaları, yeni-chp yöneticileri tarafından Türkiye’nin kendini ifade etme olanakları bastırılarak adeta desteklenmiÅŸtir.



İSTİFA ETTİĞİM PARTİ CHP DEĞİL, TUTARSIZ YAPI



2015 gibi bir saldırı yılında ‘soykırımla yüzleÅŸ’ pankartını taşıyan genel merkez yöneticileri bu desteÄŸin somut ilanı olmuÅŸtur. Anayasa UzlaÅŸma Komisyonu çalışmalarında AKP – BDP ortaklığının “Anayasa’dan Türk vatandaÅŸlığını kaldırma” hedefine yönetim tarafından verilen destek, “çözüm kanunu” gibi yabancı üçüncü göze kapı açan yasal düzenlemelere ortak olunarak pekiÅŸtirilmiÅŸtir. Laiklik ilkesini sekülerlikhaline dönüÅŸtürme gayreti, eÄŸitimi geriletip parçalayan saldırılara sözde pedagojik gerekçeli etkisiz muhalefette ve inkarla örtülen ittifaklarda kanıtını bulmuÅŸtur. Ä°stifa ettiÄŸim parti CHP deÄŸil, politik bakımdan tutarsız bir yapıdır.



http://image.cdn.haber7.com//haber/haber7/photos//I1rp2_1422287243_8829.jpg







ULUSAL EKONOMÄ° ANLAYIÅžINI TERK ETMÄ°Åž



Yeni-chp, ulusal ekonomi anlayışını terk etmiÅŸ, ulusal üretken sektörler için deÄŸil küresel mali piyasaların faiz çıkarlarını gözeten bir yapı olmuÅŸtur. Gelir dağılımında adalet ilkesini terk edip, neo-liberalizmin yoksullukla mücadele politikalarına sıkışmıştır. Devletçilik ilkesi zamanı geçmiÅŸ sayılırken, özelleÅŸtirme adeta doÄŸal politika olarak kabul edilmiÅŸtir. Halkçılıkiçi boÅŸ retorik olarak nitelendirilip bir yana atılmış, planlama ve sosyal devletle kalkınma yerine piyasa dinamikleriyle küresel ekonomiye baÄŸlılık teslimiyeti getirilmiÅŸtir. Yeni-chp, CHP’yi ve örgütünü tasfiye etmek iÅŸlevi gören bir yapıdır.



CHP'DEKÄ° YENÄ° YAPI PARTÄ°NÄ°N Ä°LKELERÄ°NE AYKIRI



CHP Programı’na ve kurucu ilkelerine aykırı olan yeni yapı, yetkili kurullar dışlanarak ortaya çıkmıştır. Genel baÅŸkanlık, yetkili kurulların dışında alınan kararların tek kiÅŸilik yürütme makamına dönüÅŸmüÅŸtür. Yetkililerin sorumluluÄŸu ve hesapverme zorunluluÄŸu yok edilmiÅŸtir. Son Kurultay, kırılma noktasıdır. Kurultay delegesinin onayını alamayan kimselerin Kurultay’a karşı hile yoluyla yönetici koltuklarına oturtulması da baÅŸka söze gerek bırakmaz. Hiçbir gerçek neden yokken ilçe – il kongreleriyle Kurultay’ın ertelenmesi, TüzüÄŸe aykırı yönetmelik deÄŸiÅŸiklikleri yapma cüreti sergilenmesi, deÄŸiÅŸiklik adı altında Parti’nin Altıok Programı’nı ortadan kaldırma hazırlıkları, disiplin sürecinin tasfiye amacıyla kullanılması, Parti’nin cumhuriyetçi ve halkçı olmayanların istila harekatını tamamlama adımlarıdır.



Ä°STÄ°FA EDÄ°YORUM



Halka güven vermeyen, seçmeni ve parti üyelerini umutsuzluÄŸa sürükleyen CHP yabancısı bu yapı, 2015 seçimlerinde ve sonrasında halkımız ve seçmenimiz için deÄŸil, mevcut iktidar için güvencedir. Bu nedenlerle; Büyük Türk Milleti önünde ettiÄŸim yemine baÄŸlılığımla, Ä°zmir’in Bağımsız Milletvekili olarak görevimi yerine getirmeyi sürdüreceÄŸimi,2015 seçimlerinde Cumhuriyet için büyük birliÄŸin saÄŸlanması, bağımsız Türkiye hedefiyle Mustafa Kemal Atatürk ve Altıok Programı çerçevesinde güçlü bir siyasal seçenek üretilmesi için üzerime düÅŸeni yapacağımı kamuoyuna saygılarımla duyururum.



26 Ocak 2015 Prof. Dr. Birgül AYMAN GÜLER Ä°zmir Milletvekili"








Etiketler: chp istifa
Bu haber toplam 2233 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler