Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Operasyonlar teröristleri bunaltmış

Operasyonlar teröristleri bunaltmış
Kastamonu saldırısının ardından başlatılan operasyonlarla PKK Karadeniz’de nefes alamaz hale geldi.
05.09.2011 / 10:21


 












 







TOLGA ÅžARDAN - MÄ°LLÄ°YET



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Kastamonu mitinginden dönen BaÅŸbakanlık konvoyuna yönelik eylemle üst noktaya gelen PKK’nın sözde Karadeniz açılımı bölgede devam eden operasyonlarla bitme noktasına geldiÄŸi öÄŸrenildi.

PKK’nın sözde bölge sorumlularının Kuzey Irak’taki sorumlularla kurdukları telsiz görüÅŸmelerinde “görevden ayrılma” mesajları verdikleri tespit edildi.

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Ilgaz Dağı’nda gerçekleÅŸtirilen bombalı ve silahlı eylem sonrasında polis ve jandarmanın ortak baÅŸlattığı “alan hakimiyeti”ne yönelik operasyonlar sonrasında PKK’nın Karadeniz bölgesindeki sorumluları sıkıntı yaÅŸamaya baÅŸladı. Kastamonu eylemini gerçekleÅŸtiren beÅŸ kiÅŸilik PKK grubundan dört kiÅŸinin yakalanması, bu isimlerden son olarak eylemin sorumlusu olan Salih ReÅŸ kod adlı Mehmet Kurt’un ele geçirilmesiyle devam eden operasyon sürecinde örgüt militanlarının bölgede barınması oldukça zorlaÅŸtı.



Yayla evlerini soyuyorlar



Kastamonu’da baÅŸlayan geniÅŸ kapsamlı operasyonların Ordu - Giresun - Tokat hattına kadar yayılması sonrasında PKK gruplarının rahat hareket edemedikleri örgüt yöneticiyleriyle yaptıkları telsiz görüÅŸmelerine de yansıdı. Zerzan grubunun sorumlusu Salih ReÅŸ kod adlı Mehmet Kurt’un yakalanmasının ardından sessizliÄŸe bürünen diÄŸer PKK gruplarının Karadeniz bölgesindeki faaliyetleri sırasında artık araç kullanamaz hale geldikleri, uzun yürüyüÅŸler yapmak zorunda kaldıkları belirlendi.

Bu yürüyüÅŸler sırasında polis ve jandarmadan oluÅŸturulan ortak operasyon gruplarının pusularıyla karşılaÅŸan PKK gruplarının taban bulmakta zorlandıkları, günlük ihtiyaçlarını ise yayla evlerinden hırsızlık yaparak saÄŸladıkları anlaşıldı. Güvenlik birimleri bir yandan operasyonları sürdürürken, diÄŸer yandan da örgütün sözde sorumlularının Kuzey Irak’taki merkez kamptaki üst düzey yöneticilerle yaptıkları telsiz görüÅŸmelerini takip etmeye baÅŸladı.



Kaybediyoruz



Bu görüÅŸmeler sırasında söz grup sorumlusu olan PKK’lıların, güvenlik kuvvetlerinin artan pusu faaliyetleri nedeniyle “pusular var, dayanamıyoruz” mesajı verdikleri belirlendi. Ayrıca, grup sorumlularının telsiz görüÅŸmelerinde “kazanımları kaybediyoruz” ÅŸeklinde deÄŸerlendirme yaptıkları ve görevden ayrılma sinyalleri verdikleri saptandı. Bu saptanan bilgilerin önce yerel güvenlik birimlerince deÄŸerlendirildiÄŸi ayrıca, özel raporlar halinde Ankara’ya ulaÅŸtırıldığı öÄŸrenildi.











Etiketler: PKK ÅžEHÄ°T
Bu haber toplam 2024 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler