Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Obama yönetiminden İsrail'e bir şok daha

Obama yönetiminden İsrail'e bir şok daha
ABD yönetiminden, İsrail'in, İran ile nükleer müzakereler konusunda kamuoyunu yanılttığı ileri sürüldü.
19.02.2015 / 08:28


Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'e günlük basın brifinginde, Obama yönetiminin Ä°ran ile yürütülen nükleer müzakerelerde Ä°srail'e kısıtlı bilgi verip vermediÄŸi soruldu.



Tahran yönetimiyle süregelen nükleer görüÅŸmelere iliÅŸkin ABD'nin Ä°srail ile artık bilgi paylaşımında bulunmadığına dair medyada bazı haberlerin yer aldığını gördüklerini belirten Earnest, "Bunlar (haberler) apaçık doÄŸru deÄŸil" ifadesini kullandı.



EARNEST Ä°SRAÄ°L'Ä° SUÇLADI



Earnest, ABD'nin ulusal güvenlik yetkililerinin Ä°srailli mevkidaÅŸlarıyla devam eden yakın iletiÅŸimini ve koordinasyonunu kanıtlayan son haftalarda yapılan ve gelecek günlerde de gerçekleÅŸtirilmesi planlanan birçok görüÅŸmenin bulunduÄŸunu hatırlatarak, Ä°srail'i, ABD'nin pozisyonunu saptırmakla suçladı.



Earnest, "ABD'nin bu anlaÅŸmayı kamuoyunda müzakere etme durumunda olmayacağı noktasında net olduk, özellikle spesifik bilgilerin cımbızlanma eyleminin devam ettiÄŸini ve bu bilgileri baÄŸlamı dışında kullanarak ABD'nin müzakerelerdeki pozisyonunun saptırıldığını gördüÄŸümüzde" diye konuÅŸtu. 



''Ä°SRAÄ°LLÄ°LERÄ°N SÖYLEDÄ°KLERÄ° DOÄžRU DEĞİL''



Earnest, "saptırmanın" ve "cımbızlamanın" Ä°srailliler tarafından mı yapıldığının sorulması üzerine, "Hiç ÅŸüpheniz olmasın ki Ä°sraillilerin, bizim görüÅŸmelerdeki pozisyonumuzu tanımlamaya iliÅŸkin söyledikleri doÄŸru deÄŸil. Bundan ÅŸüpheniz olmasın" dedi.



''BUNU SÖYLEMEK DOÄžRU DEĞİL''



Öte yandan ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de günlük basın brifinginde, konuyla ilgili soru üzerine, Ä°sraillerin paylaşılan bilgilerde "seçici" davrandığını vurguladı. Psaki, "Ä°srail hükümeti tarafından duyduÄŸunuz her ÅŸeyin, müzakerelerin detaylarını doÄŸru yansıttığını söylemek doÄŸru deÄŸildir" diye konuÅŸtu.



Ä°ran'ın nükleer programına iliÅŸkin, Ä°ran ile 5 1 ülkeleri ABD, Rusya, Çin, Ä°ngiltere, Fransa ve Almanya arasında yürütülen müzakerelerde, Mart ayının sonuna kadar siyasi bir anlaÅŸma saÄŸlanması planlanıyor.



Ä°srail tarafında ise BaÅŸbakan Binyamin Netanyahu, müzakerelerden "tehlikeli bir anlaÅŸmanın" çıkmasını engellemek için her ÅŸeyi yapacağını ifade ediyor.



ABD Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı John Boehner, Beyaz Saray'dan habersiz bir ÅŸekilde Netanyahu'yu Kongre'de gelecek ay konuÅŸma yapmak üzere davet etmiÅŸti. Netanyahu'nun tartışmalara neden olan ve Mart ayı başında ABD Kongresi'nde yapması beklenen konuÅŸmasında, Ä°ran'ın nükleer programına iliÅŸkin 5 1 ülkeleriyle müzakereler konusu üzerinde duracağı tahmin ediliyor.



Kaynak : AA






Etiketler: obama beyaz saray
Bu haber toplam 2288 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler